Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

pixels monitor

Anoniem
MirageH1992
6 antwoorden
 • Het is aan jezelf of je er werk van maakt. Ik lees niet dat je er buiten het testbeeld in dagelijks gebruik last van hebt. Je verhaal aan Samsung voorleggen kost je een paar duppies telefoongeld.
  Wat je hebt lijken me geen -harde- dode pixels. Wat het wel is kan ik je niet zeggen, maar wie weet of het in de loop van de tijd zich uitbreidt. En dan zul je net buiten de garantietermijn zitten….
 • he heb een monitor gekocht een samsung

  heb zo'n test gedaan waarbij je de hele scherm in een kleur ziet

  en wat blijkt dat als ik bv blauw op geheel scherm zet dat niet alle pixels blauw weergeven

  wat ik nou wel raar vind is dat wanneer ik met een tisseu eroverheen wrijf de kleur wel weer terug komt

  is dat nou normaal of niet ??
 • Dat is op zich niet normaal. Makkelijkst is om de Samsung servicelijn even te bellen met de vraag of dit een reden tot omruil kan zijn. Mij lijkt het van wel. De Samsunglijn is bepaald geen slechte: problemen nemen ze meestal serieus en meestal brengt de koerier -op hun kosten- een ruilmonitor of een nieuwe langs binnen twee dagen.

  Het is me overigens uit jouw verhaal niet duidelijk of de pixels van een bijvoorbeeld blauwe kleur nu zwart zijn of wit. Dan heb je dode pixels en er mogen, volgens de fabrikantenvoorwaarden, een X-aantal dode (sub)pixels in je scherm zitten. Maar zelfs als het aantal dode pixels binnen de norm past heb je bij Samsung nog een aardige kans om een vervangend exemplaar te krijgen.
 • de pixels zijn zwart ik hoef heel zachtjes aan te raken en ze zijn al weg

  het zijn er heel weinig soms een tiental
 • Dat gebeurt niet snel, aangezien samsung 3 jaar garantie geeft. Als je geen pixelgarantie hebt genomen, is het afhankelijk van het aantal defecte pixels, of het onder garantie valt. Die voorwaarden verschillen per merk. Als je onder garantie een andere kunt krijgen, dan zou ik dat toch maar wel doen.
 • [quote:f7d264172c="servie"]wanneer ik met een tisseu eroverheen wrijf de kleur wel weer terug komt [/quote:f7d264172c] Gebruik voor het schoonmaken van een TFT monitor uitsluitend antistatische/pluisvrije doekjes en TFT cleaner. Maar dat de dode pixels daardoor lijken te verdwijnen, is mogelijk. Dan gaat het om luie pixels. Heb ik zelf ook gehad. Ook op mijn bijna 4 maanden geleden gekochte 22 inch TFT widescreen monitor.
  [quote:f7d264172c="servie"] het zijn er heel weinig soms een tiental [/quote:f7d264172c] Dan zijn het er wel veel. Als dat regelmatig voorkomt is de TFT monitor waarschijnlijk niet in orde.

  Welk test programma had je voor die test gebruikt. Heb je het geprobeerd met Dead Pixel Buddy? Als je Time Cycle selecteert, dan wisselen die getoonde kleuren elkaar af. Zie onderstaande afbeelding

  [img:f7d264172c]http://www.laptopshowcase.co.uk/images/dpbscreenshot.jpg[/img:f7d264172c]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.