Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Is en een passende videokaart voor oud moederbord?

Anoniem
jurro500
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben in bezit van een bijna 8 jaar oude pc,met daarin een asus be6 moederboard en een abit v3800 videokaart. Zo nu en dan trild het beeld (wanneer er mn filmpjes gedownload en bekeken worden). Mocht dit aan de videokaart liggen, is er dan voor genoemd moederboard nog wel een passende videokaart te vinden. Of is het na 8 jaar tijd om afscheidt te nemen van de pc.

  groeten,
  Frans
 • Ik zou ook zeker even nagaan of het niet aan de monitor ligt. Dus even op een andere pc aansluiten, of een andere monitor op deze.

  8 jaar is wel erg oud. Zou ik zelf niet zo snel geld meer in steken. Je moet ook zeker voor een habbekrats een tweedehands pc kunnen vinden, die gelijk of beter presteert.

  En wil je er wel een kaartje in zetten, neem dan gewoon de goedkoopste die er te vinden is. Bijvoorbeeld:
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/162/191/a9250-td.html
 • Let op! Dat BE bordje heeft waarschijnlijk agp2x/4x (3.3V) aan boord..Dan kun je er geen 8x agp (1.5V) kaart in prikken.
 • [quote:863f6f25d9="peterkramer"]Let op! Dat BE bordje heeft waarschijnlijk agp2x/4x (3.3V) aan boord..Dan kun je er geen 8x agp (1.5V) kaart in prikken.[/quote:863f6f25d9]Volgens mij is het net andersom. Je kunt geen AGP2x (3.3V) in een AGP 8x (1.5V) steken.
 • Bij mijn weten heb je dat probleem alleen bij agp 1.0/1x. Bovedien past de kaart dan normaliter niet in het slot.
 • Iets kopen?

  Zie marktplaats ze worden gratis weg gegeven.
  Zeker oude werkende vga,s
 • Hallo,

  Volgens mijn zoektocht is het een AGP4x. 3,3v
  http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/asus-v3800.html

  Het 'probleem' is dat de trilling niet altijd optreed. Het is nog te vroeg om te bepalen of het aan de monitor of de kaart ligt. Wel is het zo dat na een filmpje of 4 de beelden soms vastlopen. Het zijn korte filmpjes van msn,buro renkema ed. Vandaar mijn idee dat het aan de kaart zou kunnen liggen.

  Ik ga in iedergeval op marktplaats zoeken naar een AGP4x kaart.

  vr.gr.
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.