Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart Problemen

Wehab
7 antwoorden
  • Beste leden

    Echt de laatste 2 maanden heb ik een probleem met mijn videokaart. Als ik mijn pc opstart krijg ik, als windows laad, (dikke) blokken, strepen op mijn scherm. Als windows dan uiteindelijk klaar is met opstarten heb ik eigenlijk niet meer last van die strepen :D . Maar dat veranderde snel, namelijk als ik een spel wil spelen ( bijv. Brothers in Arms) dan krijg ik een foutmelding:

    http://i240.photobucket.com/albums/ff265/W…iticalerror.jpg

    Dus dat mijn Direct3D niet werkt :-? nou vreemd !

    Dus ik ga dan naar start-uitvoeren-vul in: dxdiag, ga naar beeldscherm en ik zie:

    http://i240.photobucket.com/albums/ff265/Wehab/diag.jpg

    Ik heb bij vele gasten gevraagd wat ik moet doen:

    1. Ik heb oude drivers verwijderd en nieuwste driver geinstalleerd.
    2. Ik heb DirectX opnieuw geinstalleerd.
    3. Pc open gemaakt schoongemaakt.

    Echt van alles! Ik heb mijn videokaart nu al bijna 4 jaar. Het is een ATI RADEON 9800. Ik weet niet zo super maar hij werkt wel aardig.

    Weten jullie misschien een oplossing en ben echt wanhopig heb echt lang niet meer gegamed. Weten jullie hoe het voelt om maanden lang niet meer te kunnen gamen :( Precies !

    Ik zag wel dat er een koeler op mijn videokaart zit en die heb ik eigenlijk nog nooit schoongemaakt. Volgens mij heeft dat er iets mee te maken :-? ( denk ik ). Het zit zo, ik kan moeilijk de koeler van mijn videokaart zien en eigenlijk niet mogelijk ik om het schoon te maken tenzij ik mijn c op zijn kop zet of de kaart eruit halen ? Lijkt mij een beetje riskant. Hier is een foto van een pc die erg op die van mij lijkt, zodat je de plaaltsing van mijn videokaart ziet.

    http://i240.photobucket.com/albums/ff265/Wehab/img12636uz.jpg

    Rode pijl laat zien waar de videokaart zit!

    En als maar dan ook als het echt niet meer lukt. Denk ik er zelf aan dat ik een nieuwe videokaart moet kopen. Heb zelf wel in winkels gekeken. Kom dan 2 main videokaarten tegen die van: ATI ( wat ik nu heb) en eentje van Nivdia Geforce (geloof ik ). Welke videokaart is dan beter om aan te schaffen? ATI of GEFOrce?

    Maar dat is dan laatste optie. Zo wat een verhaal zeg :o Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!!!!

    Alvast erg bedankt !
  • volgens mij is het gegeugen van je graka gaar.

    Wordt een nieuwe denk ik
  • hoi ik heb het idee dat ik sinds vanmiddag zo'n soort gelijk probleem heb met dezelfde videokaart.
    bijna al mn icoontjes zijn een soort streepjes code geworden. ook onder de muis staat nu een gestreept balkje. is dat bij jou ook zo misschien?

    heb de drivers al opnieuw geinstaleerd ed maar helpt niet.

    ik draai windows xp, nieuwe directx9.0c, ari readon 9800 kaart.

    ps als het niet hetzelfde probleem is wil ik ook best nieuw topic aanmaken asl dat makkelijker is.

    hier 2 screenshots:

    http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsTjum6DZ2CI4woXvL062nt0G50qgqmMY7jgYfUuO1LiJziExMxwXrvhMqEoGr23LAk


    http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsQ5gJ2DbxK8gIZpFxlwgQzkpvR6ulc0AaZwm4tLjq85fBPbRsFUFbsmQChl0hsvZTs


    edit: ik heb mn kaart eruit gehald en onboard videokaart gebruikt, maar geen verschil, bij mij is het dus geen hardware probleem. ik maak wel een eigen topic aan om verwarring te voorkomen.
  • In je bios heb je waarschijnlijk AGP-fastwrite uit staan. Dit probleem had ik namelijk ook met mijn Ati X1600Pro.

    Als je niet weet hoe je in je bios komt:
    Als je je PC aanzet druk je gelijk op een toets. Meestal DEL of F2 dat moet je maar uitvogelen. Daarna zoek je naar iets wat lijkt op AGP-fastwrite.
  • Sorry dat ik wat afwezig. dit kwam door meerdere omstandigheden . Ik heb in tussen wel nog gekeken naar videokaarten die aanwezig waren in computer winkels. Wel is het zo dat ik nog een aantal vragen heb voordat ik er een morgen ga halen.

    1. We hebben laatst nog gesproken dat de Sapphire Radeon X1950 Pro 512MB goed was en dat twijfel ik oon niet aan . Wel zit te kijken naar enige andere kaarten die ongeveer in dezelfde prijs klasse is, namelijk:

    GeForce 8600GTS 256 mb 149,95 euro
    http://www.paradigit.nl/info.php?group=3&art=10016213 (zie link) ,

    Sapphire ATI HD2900GT,256MB 149,95
    http://www.mycom.nl/Products/View/Sa…MB/166262.aspx

    Sapphire ATI X1950PRO,512MB 169,95
    http://www.mycom.nl/Products/View/Sa…MB/136004.aspx

    Dit zijn de geene die ik gevonden heb, maar misschien zijn er wel meer in die prijs klasse. Zou ik nog steeds gaan voor die X1950 pro of zijn die andere beter?

    Vervolgens heb ik dus nu die oude videokaarten nu in mijn PC zitten namelijk de: ATI 9800 XL. HIj zit nu in een gleufje ( waar je hem dus in stopt , ben niet zo bekend met die termen) en heb er nog een onder zitten waar nog een kaart ik kan. Moet ik gewoon die oude kaart eruit halen en de nieuwe erin of de nieuwe in de 2e gleuf?

    Bij voorbaat dank
  • Het gleufje waar jou videokaart nou in zit is AGP. Van de videokaarten in jou lijstje zijn er 2 PCI- E, die gaan dus niet passen. Je moet bij het kopen opletten dat je een AGP kaart neemt. Misschien toch maar gaan voor de Sapphire 1950 PRO.

    Bij azerty: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/162/14054
    adeon-x1950-pro.html
  • Om maar eens te beginnen bij het begin: de oorzaak.

    Het lijkt erop dat het geheugen wat op je videokaart zit (je videokaart heeft 128 MB geheugen) defect is.

    Ik heb in mijn leven ongeveer 10 videokaarten gezien, die dit probleem hadden en waarvan het geheugen van de videokaart defect was. 3x raden: alle 10 waren kaarten uit de 9800-serie van 3-4 jaar oud. Vreemd dit, lijkt wel of er een verkeerde batch tussen heeft gezeten ofzo.

    Anyways: als je die X1950PRO in AGP-uitvoering kan krijgen voor een redelijk bedrag (max 130 nieuw), is dat een zeer leuke kaart. Heb hem zelf ook gehad. De voeding zal het wel trekken, gebruikt weinig meer stroom dan een 9800PRO.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.