Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

helft icoontjes niet zichtbaar

10 antwoorden
  • hallo, bijna al mn icoontjes zijn een soort streepjes code geworden. ook onder de muis staat nu een gestreept balkje. heb de drivers al opnieuw geinstaleerd ed maar helpt niet. ik draai windows xp, nieuwe directx9.0c, ari readon 9800 kaart. hier 2 screenshots: [url]http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsTjum6DZ2CI4woXvL062nt0G50qgqmMY7jgYfUuO1LiJziExMxwXrvhMqEoGr23LAk[/url] [url]http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsQ5gJ2DbxK8gIZpFxlwgQzkpvR6ulc0AaZwm4tLjq85fBPbRsFUFbsmQChl0hsvZTs[/url] ik heb mijn videokaart er uitgehaald en met mn onboard videokaart heb ik hetzelfde probleem. iemand een idee wat het kan zijn??
  • je kan eens proberen of je met systeemherstel je pc een paar dagen terug kan zetten. (een datum voor dat je die problemen kreeg) Als dat helpt, ligt het waarschijnlijk aan een software wat je na die datum hebt geinstalleerd.
  • Bekijk dit eens. http://www.windowsnetworking.com/kbase/WindowsTips/WindowsNT/AdminTips/TroubleShooting/HowtoRepairtheIconCache.html
  • bedankt voor de reacties: systeem herstel, ik kon alleen een datum kiezen van 20 okt, maar die dag ik het probleem ook ontstaan. voor die datum waren er in oktober geen herstelpunten en kon ook nietnaar ee andere maand om een of andere reden. die pijltjes wouden gewoon niet. dus toch maar 20 oktober gedaan, opnieuw gerstart kreeg ik de melding dat systeem herstel geen wijzigingen aan kon brengen en dus niks had gedaan. die methode van iconcache heeft inderdaad de icoontjes zelf teruggebracht, maar er staat nog steeds een soort van streepjescode achter. soms bij het beginscherm van windows, waar dat balkje gaat lopen, staat het hele scherm ook vol met kleine vierkantjes. hebben jullie misschien nog meer ideeen? in elk geval bedankt
  • Videokaart zou defect kunnen zijn. Je kunt ook eens een andere driver proberen.
  • dat was ook mijn eerste gedachten, maar als ik die videokaart eruit haal en monitor aansluit op on board kaart, heb ik hetzelfde probleem. het gebeurt trouwens ook als ik bijvoorbeeld verkenner open, dan zijn ook alle mappen gestreept. tenminste soms, soms is alles ok, en soms zijn de mappen zo vreemd
  • Kan je je iets herrinneren wat er met de PC gebeurt is die dag? (20 okt.) Misschien iets geinstalleerd ofzo? Lijkt me toch een software/driver probleem. Probeer de videodrivers eens helemaal te verwijderen met drivercleaner ofzo.
  • hoi voor zover ik weet niks vreemd gedaan die dag, het viel mn vader opeens op toen hij aan het computeren was. misschien helpt een drivercleaner inderdaad. zal ik proberen. Intussne heb ik het idee dat het steeds een beetje erger wordt, sommige knoppen in programma's zijn ook"weg" en bestaan alleen nog maar uit streepjes. ook het alleerste scherm van mn moederbord, wat je krijgt bij het opstarten van de pc is geblokt, ik heb hiervan nog 2 foto's op mn site gezet: [url]http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsRDNYuY5R-sP595op__A84ZHs4jkLvR-YgdcMC_2NzFlLA0pBa8MzX1fGlUn5JQHlA[/url] [url]http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsRyvDmX_1h3NQen-A16wiRhzAokD7Jl5zbGhxuySnEHFLBwkCN2y19_Q412gSpuyus[/url] in dit stadium van opstarten gebruikt de videokaart toch nog niet echt de drivers? zou het aan bijvoorbeeld een aansturing van het moederbord kunnen liggen? dat die misschien de videobeelden niet goed doorstuurt naar de onboardkaart en de normale videokaart?
  • net met drivercleaner alle drivers verwijdert van iets wat ook maar met de videokaart te maken kon hebben. opnieuw opgestart en op de standaard resolutie van 640 X 480? op 8 bit zagen de icoontjes er goed uit. maar na direct herstarten was het eerste scherm wat ik te zen kreeg weer geblokt, en toen windows opgestart was, was alles achter de icoontjes weer gestreept. dus helaas. nog iemand een idee?
  • na een hoop geklooi tot het idee gekomen om er een andere hardeschijf in te stoppen van een andere pc. Helaas is dat uit een dual core computer en zit er denk ik dan een 64 bit xp op, waardoor mijn pc niet start met die schijf. maar daardoor wel alles open gehad en na alles weer in oude staat te hebben gezet, leek alles opeens opgelost. alles zag er weer helder en gaaf uit, totdat we het stekkertje van de microfoon er in deden die losgekomen was. microfoon erin, en overal zaten weer strepen over/achter. het blijkt erger/minder te worden als we aan de kabel van de monitor rommelen. Maar een andere monitor met andere kabel geeft ook weer streepjes/blokjes. Nu denk ik zelf aan een klein lekstroompje ergens in het moederbord dat de video output verstoort. Maar aangezien we geen ander moederbord hebben liggen om dat te testen, weten we het niet zeker. in elk geval bedankt voor de reacties, en mocht iemand nog een ingeving krijgen wat het kan zijn of hoe ik bepaalde dingen uit kan sluiten hoor ik het graag.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.