Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

raster en traag beeldscherm opbouw

Anoniem
Jank
3 antwoorden
  • Ooit dit probleem aangekaart vanwege no signal melding. Dat probleem is niet opgelost, maar wel verbannen. De video-adapter uitgeschakeld. De no-sigbal melding is weg, maar het buroblad vertoont nu wel een blauw raster en er is een trage beeldopbouw van ongeveer 1 frame per seconde. Bij het opstarten van de PC zijn er op een bepaald moment ook kortdurend verticale gekleurde balken in beeld.
    Instaleren we de drivers voor de Xpress videokaart, dan hebben we weer no-signal.
    Ook zijn de letters in Winamp's afspeellijst onscherp, maar het beeld bij spellen is wel weer scherp.
    Op zich zal het geen probleem zijn, om een nieuwe videokaart aan te schaffen, maar is dat een optie, of moeten we toch de fout elders zoeken?
  • Zijn ook de drivers voor de chipset van het moederbord geherinstalleerd?

    Zit er op die PCI-e kaart ook een extra voedingsaansluiting en is die ook gebruikt?

    Op de verpakking van de videokaart, in de manual of op de website van de fabrikant over die kaart staat ook een aanbevolen wattage van de voeding, voldoet die daar ook aan?
  • Drivers MOBO zijn inderdaad nog niet opnieuw geinstalleerd, doen we.

    Overige lijkt mij minder relevant, daar de kaart altijd goed heeft gefunctioneert. Probleem, het no-signal gedoe, deed zich voor van het ene op het andere moment. En sindsdien zijn we aan het goochelen, om alles weer goed te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.