Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Scherm wordt zwart bij gamen. maar pc loopt niet vast

Anoniem
analvabeed
7 antwoorden
 • hoi, ik zit de laatste paar dagen met een vreemd probleem. Ik heb sinds kort need for speed pro street en na een tijdje spelen kan het zo maar gebeuren dat het scherm zwart wordt maar alle geluiden enzo lopen nog gewoon door, dus de pc zelf crashed niet. Het beeld geeft melding van "no signal" en ledje van beeld wordt oranje ipv groen. lijkt wel alsof de videokaart ermee uitscheid ofzo.

  vaak gebeurt dit als je net na het finishen naar een menu hoort te gaan of juist vanuit het menu naar het racen.

  PC:
  P4 2.8 ghz
  windows xp sp2
  ati radeon hd 2600 pro 512 MB ( nog geen maand in de pc)

  cpu wordt trouwens wel heet, eerst tegen de 85 graden, nu koeler wa harder gezet en nu blijft ie onder de 80. Zijn nog flink hoge temps maargoed als hij het trok met 85 graden moetie het nu ook doen met 80 graden. ik log de temperaturen met speedfan, en ook paar keer na spelen met everest bekeken en die geeft zelfde aan.

  als jullie tips hebben hoor ik het wel

  alvast bedankt

  edit: nieuwste drivers zijn geinstalleerd voor videokaart
 • Wat wordt de temperatuur van de videokaart?
 • goeie vraag. waar kan je dat zien? ook via een programma of in de bios?
  via speedfan zie ik de temperaturen maar van 2 chips, 1 van de harddsik, en 3 temps van een andere chip, die op het mobo waarschijnlijk ( cpu, ambient, remote)

  edit: ik heb op internet gevonden dat er inderdaad een temperatuur sensor in moet zitten, maar everest geeft hem in elk geval niet weer.
 • Probeer de Ati tray tool of Atitool, misschien kan die de temp aflezen.
 • hoi, bedankt, daarmee kan ik de temperatuur aflezen inderdaad. maar nadeel is dat ik dat tijdens het spelen niet kan aflezen. maar na het spelen staat hij meestal tussen de 60 en 65 graden. geen idee of dat echt hoog is. volgens die wijzertjes bij de ati tool valt het wel mee volgens mij.

  iemand zei laatst dat het waarschijnlijk mn voeding was, deze is 300 wat en via een tooltje op internet zag ik dat ik eigenlijk 370 nodig had met die nieuwe kaart. dus dat kan ook goed een verklaring zijn dat hij af en toe uitvalt. want heb ook het idee hoe hoger de resolutie bij het spel, des te eerder hij ermee kapt.
 • Dat zou een goede verklaring kunnen zijn, weet je (of kun je het aflezen op de voeding) hoeveel Ampère (A) hij levert op de 12V lijn?
 • hoi, die voeding is zo ingebouwd dat ik de sticker die erop zit niet kan lezen dus weet het niet, staat dat niet ergens in de bios ofzo?

  bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.