Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ingewikkeld probleempje..

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Tot voor kort werkte mijn TV out probleemloos op mijn Panasonic Plasma. Afgelopen zaterdag, werkte hij ineens niet meer. Ik heb van alles geprobeerd (o.a. verschillende nieuwe drivers, nieuwe kabel, windows herstel etc. alles wat ik op internet kon vinden, heb ik zo'n beetje geprobeerd) maar ik krijg hem niet meer aan de praat. Op beide HDMI aansluitingen doet hij helemaal niets meer.. Resolutie staat ook goed en als ik de VGA kabel op m'n TV aansluit, werkt hij wél gewoon. Ik gebruik Windows Vista.

  Het vreemde is dat ik alleen de optie "gebruik slechts één monitor" aan kan klikken in m'n Nvidia Control Panel (heb een Geforce 7300 LE videokaart en er staan gewoon geen andere opties in het control panel). Door het installeren van diverse andere drivers en zelfs het opschonen na het verwijderen en dan opnieuw installeren, verandert daar niets in.

  Zowel m'n gewone monitor als m'n plasma zitten aangesloten op de DVI aansluiting van mijn PC. Ik verwissel dus steeds de stekker. De monitor detecteren gaat daarom ook niet.. heb wel geprobeerd m'n monitoraansluiting eruit te halen, de muis op die positie te laten staan, tv aan te sluiten en daarna geprobeerd te detecteren.. maar ook dat werkte niet.

  Ik heb nu zelf het idee dat m'n HDMI aansluitingen stuk zijn.. Maar twee tegelijk lijkt me erg vreemd.. Ik kan het ook niet testen want ik heb geen andere HDMI apparaten. Heeft iemand misschien nog een idee waar het aan zou kunnen liggen? Ik kom er echt niet meer uit.. Dat hij het wel doet via de VGA connector, vind ik raar maar wie weet is daar een andere logische verklaring voor?

  Ik hoop dat iemand me kan helpen want ik kom er echt niet meer uit :cry:
 • Heb inmiddels mijn HDMI ingangen getest en die doen het prima met de PS3 van een vriend. Het moet dus wel aan m'n instellingen of driver liggen (Kabel getest en is okee). Ik heb al verschillende nieuwe Nvidia drivers gedownload (en de oude eerst grondig verwijderd met driver cleaner pro). Als ik m'n nvidia control panel open, staat er:

  Kies de te gebruiken weergavemodus:

  gebruik slechts 1 beeldscherm (standaard)

  Verder staan er geen opties bij. Iemand enig idee? Het heeft altijd gewerkt dus het zou nu ook moeten kunnen..
 • Je hebt een s-video uitgang aangesloten op een HDMI aansluiting en dat werkte?

  Overigens werkt een TV out sowieso als je er een s-video of composiet kabeltje in doet, dan kun je bij de configuratie van nVidia bij nView voor DualView kiezen, als die dan werkt krijg je ook een signaal op die kabel.
 • Sorry, ik geloof dat ik nogal onduidelijk was.. Ik heb 1 DVI uitgang op mijn pc, een plugje om DVI naar VGA te converteren (voor m'n pc monitor) en een DVI naar HDMI kabel voor m'n TV. Ik wissel ze dus steeds om. Daarom herkent hij m'n waarschijnlijk ook niet (die zit er alleen maar in als m'n monitor er niet in zit). Maar ik had het voor elkaar dat ik kon switchen. Ik kan nu nergens meer m'n TV selecteren..
 • Het is me nog niet duidelijk of je de TV-out FAQ van Slashhead al had gecheckt. Check ook nog De grote tv-out FAQ van GoT.

  Als je nu met de rechter muisknop klikt op een lege plek op de Vista Desktop, dan klikt op Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen, en Beeldscherminstellingen. Welke mogelijkheden heb/had je daar?
 • Uiteraard heb ik alle FAQ's doorgenomen. Alleen ik geloof dat de manier waarop ik het aangesloten heb (dus 2 monitoren op 1 uitgang) niet erg gebruikelijk is. Daar staat dan ook nergens iets over. Als je afzonderlijke aansluitingen hebt voor de monitoren, kun je die natuurlijk detecteren. Dat gaat in mijn geval niet omdat ik of het ene beeldscherm of het andere beeldscherm gebruik. En dat is zo'n beetje het probleem. Voorheen werkte dat probleemloos dus het moet mogelijk zijn.. maar hoe?

  Ik heb maar 1 optie in het Nvidia control panel: slechts 1 monitor gebruiken. Mijn kaart ondersteunt volgens mij ook geen dualview.. Maar ik wil het zo instellen dat er steeds 1 scherm werkt. Op mijn VGA aansluiting doet mijn plasma het overigens wel (en dat vind ik nogal vreemd). Maar dan is de resolutie wel lager dan bij mijn DVI naar HDMI aansluiting en dat is natuurlijk zonde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.