Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Meisje zoekt hulp bij uitvallen monitor

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Hoi,

  Mijn monitor valt telkens uit. Ik kan geen peil trekken op het tijdstip waarop het gebeurd. Soms is het na één minuut. De andere keer gebeurt er uren niets.
  De melding 'monitor is going to sleep' verschijnt. De pc blijft gewoon draaien. Als ik mn pc opnieuw opstart is er niets aan de hand.

  Wat heb ik al geprobeerd?
  Andere monitor geprobeerd.
  Energiebeheer gecheckt.
  Grafische kaart verwijderd en opnieuw geinstalleerd.
  Nieuwste drivers grafische kaart gedownload.
  Grafische kaart uit het slot gehaald. Stof weggeblazen en opnieuw in het slot gestoken.
  Heb zelfs windows opnieuw geinstaleerd.

  Ik weet niet meer. Ik heb niet vreselijk veel verstand van pc's. :oops: Wat kan het nog meer zijn?
 • Ondanks je al een andere monitor hebt geprobeerd, meldt dan toch maar om welke merk/type monitors het gaat? Om wat voor een merk/type PC/Moederbord/videokaart gaat het? Om welke Windows versie gaat het? Ook al heb je geen HP en/of Compaq flat-panel monitors en/of -PC, zou je toch deze info op de site van HP kunnen checken http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00789615&lc=nl&cc=be&dlc=nl&product=437870&lang=nl
 • Hi,
  Dank voor je reactie.

  Windows is XP Pro Versie 2002 Servicepack 2.
  Mn grafische kaart is n Radeon 9800 pro Atlantis 128 MB
  De ene monitor is een Dell en ander is n HP 1955 flat 21 inch.

  Moederbord weet ik niet. Ik weet wel dat het een pentium 4 is. Ik ben erg op de kast van mn pc aan het zoeken geweest maar daar kan ik niets vinden. Het is een Dell. Waar kan ik eventueel informatie vinden over mn moederbord en mn type pc en hoe belangrijk is dat?
 • Omdat het om een Dell PC gaat, is ook het type daarvan voldoende. Zodat we dan mee kunnen helpen met zoeken op Dell support http://support.euro.dell.com/support/index.aspx?c=nl&cs=nldhs1&l=nl&s=dhs Welk type het is, zal toch wel ergens op de systeemkast of in de bijgeleverde handleiding staan.
 • Ik ben nog eens aan het zoeken geweest en het staat op de aan/uitknop. In grijs op zwart. Sorry.

  Het is een: Optiplex GX270
 • Het is een algemeen bekend probleem met die pc's, lees maar:
  http://www.dellcommunity.com/supportforums/board/message?board.id=oplex_other&message.id=21608&c=nl&l=nl&cs=nldhs1&s=dhs

  Hoofdoorzaak is waarschijnlijk slechte condensatoren op het moederbord.
 • Hee dank je. Wat raden jullie me nu aan? Ik heb zeker allang geen garantie meer. Toch maar eens proberen bij Dell? En als dat geen resultaat heeft wat dan?
 • [quote:8f3215f7c7="Grendel"]Ik heb zeker allang geen garantie meer. [/quote:8f3215f7c7] weet je dat zeker? Heb je dit gecheckt via Dell Support Garantie-informatie? Check ook Dell Technical Support.

  Verder is me niet duidelijk of je de info op die HP link, die ik gaf in mijn eerste reactie, nog hebt kunnen proberen.
 • Hi Jolo,

  Sorry. Je hebt gelijk. Dat had ik nog niet laten weten.

  Die HP-link gaat over andere instellingen van je beeldscherm. Maar het lijkt me dat met mijn pc en grafische kaart dit niet het probleem kan zijn toch? En als het wel zo zou zijn dat betekent dat dat ik akkoord moet gaan met een lagere resolutie. Daar heb ik geen 21 inch voor staan.

  En over die garantie? Mn pc is al meer dan drie jaar oud. Maar ik in elk geval wel contact met ze opnemen.
 • [quote:8147bc2b08="Grendel"]En als het wel zo zou zijn dat betekent dat dat ik akkoord moet gaan met een lagere resolutie.[/quote:8147bc2b08] Dat is ook niet de bedoeling van die HP-link. De bedoeling van die veilige- en/of vga modus is om te zien of je monitor dan wel beeld blijft geven. En om daarin de juiste monitor instellingen te maken. Of eventueel monitor drivers te installeren.

  Iets anders wat je nog zou kunnen proberen of je monitor beeld blijft geven, als je PC opstart vanaf een LiveCD. Meer info over een LiveCD op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/LiveCD Dit om te checken of het om een hardware probleem gaat.
 • aha, sorry. Dat had ik niet begrepen. In de veilige modus is het beeld ok.
  [quote:ecb216a298]En om daarin de juiste monitor instellingen te maken.[/quote:ecb216a298]

  Moet ik dit nu wel of niet doen?
 • Inderdaad, in dit artikel staat dat veilige modus handig als het beeldscherm is geconfigureerd voor een instelling die niet wordt ondersteund door de monitor. http://support.microsoft.com/kb/315222 Welk merk/type monitor gebruik je? En veilige modus kun je ook gebruiken om problemen met het videostuurprogramma oplossen http://support.microsoft.com/kb/292460
 • Euh..sorry maar ik begrijp er weinig van. Als ik een instelling zou hebben die niet wordt ondersteund zou het toch gewoon helemaal nooit werken of heb ik dat mis? En hoe weet ik wat de juiste instelling zijn?

  Ik gebruik nu trouwens een HP 1955.
 • [quote:887d064418="Grendel"] Ik gebruik nu trouwens een HP 1955.[/quote:887d064418] Bedoel je wellicht HP L1955 LCD Flat Panel? Zo ja, dan zou je het kunnen proberen met de drivers die daar staan. Check daar de FAQ en Manuals.
  [quote:887d064418="Grendel"] En hoe weet ik wat de juiste instelling zijn? [/quote:887d064418] Dat zou in die manuals moeten staan.
  [quote:887d064418="Grendel"] Als ik een instelling zou hebben die niet wordt ondersteund zou het toch gewoon helemaal nooit werken of heb ik dat mis? [/quote:887d064418] Het is mogelijk dat het gewerkt heeft, maar later zou de monitor instellingen gewijzigd kunnen zijn. Hoe, weet ik ook niet. Probeer eerst maar de monitor divers in veilige modus te installeren.
 • Alles geprobeerd maar niets lijkt te helpen. Morgen nog even contact opnemen met de Dell Support en als dat niets oplevert zit er niets anders op reparatie denk ik.

  Iemand nog suggesties?
 • De Dell OptiPlex GX270-serie heeft inderdaad problemen met het moederbord. Er gaan condensatoren op kapot, die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de grafische kaart. Met andere woorden: de monitor valt op de meest ongelegen momenten uit.

  Op mijn stageplaats hadden we dit type PC ook staan en de mannen van systeembeheer hadden hun handen vol aan het oplossen van de storingen. De enige oplossing was het vervangen van het moederbord, door een nieuw exemplaar. Dat zal bij jouw PC waarschijnlijk ook moeten gebeuren.
 • :o
  Ben er nog niet aan toe gekomen om contact op te nemen met Dell. Morgen ga ik dat doen. Misschien dat ze aan één of andere vorm van coulance doen? Hoop ik dan maar anders wordt het betalen.
 • Ik kreeg van iemand de opmerking dat het ook aan mn voeding kan liggen. Die zou te zwak zijn en dit zou allerlei vreemde storingen kunnen veroorzaken. Mn voeding is 250 en dit zou te licht zijn in combinatie met mn grafische kaart.

  Kan dit kloppen?
 • [quote:f8941c0452="Grendel"]Mn voeding is 250 en dit zou te licht zijn in combinatie met mn grafische kaart. [/quote:f8941c0452] Dat zou kunnen. Voor een Radeon 9800 pro is een 300/350 Watt voeding aanbevolen, van een A merk. Had je die Radeon 9800 pro er dan zelf erin geplaatst? Had je wel 1 molex van de voeding aangesloten op die Radeon 9800 pro?

  Ik vond nog wat info over die slechte condensators van de Optiplex GX270 en GX280. http://www.techzine.nl/nieuws/8183/Dell-lost-problemen-Optiplex-GX270-en-GX280-op.html
 • Hoi Jolo,

  Ja, die grafische kaart heb ik er zelf in geplaatst. Is niet zo heel ingewikkeld. Even in het slot duwen en de drivers van de cd-rom instaleren. Daarna nieuwe drivers van de site en klaar.

  Ik weet niet wat een molex is dus die heb ik niet op mn grafische kaart aangesloten. Hoe doe ik dat en zou dat ook het probleem kunenn zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.