Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Dringende hulp gevraagd

Anoniem
Throx
11 antwoorden
 • Zoals de titel van dit onderwerp zegt , heb ik dringend hulp nodig , ik heb namelijk een nieuwe videokaart gekocht (Sapphire ATI Radeon 3850) maar er zit een plakkertje bij waarop staat dat ik deze kaart op m'n power supply moet aansluiten , maar ik vind nergens zo'n groot slot om het erin te steken
  Dus zou iemand me een link kunnen geven of vertellen hoe en waar ik dit aansluit. Heb al in de handleiding gekeken en daar staat het nergens op, en op website van sapphire zelf ook niet.

  Alvast bedankt
 • Die kaart moet je ook niet in je voeding steken..
  Die kaart gaat gewoon in een pci-e slot op je mobo, op je kaart zit een connector voor een pci-e stekkertje vanuit je voeding.
 • Ah bedankt , zal het nu testen , waarvoor zit dat plakkertje erbij dan? en zo'n kabel?
 • Heb je wel een PCI-e slot?

  En wat voor een kabeltje zit er dan bij?

  Wat is het merk en type van je computer?
 • Vreemd… als ik m'n PC opstart krijg ik geen beeld en de PC maakt een piepend geluid alsof er iets mis is, Ik heb een rode kabel die van m'n harddisk naar m'n moederbord gaat moeten verplaatsen van slot (er zijn er zo 4 bij elkaar net achter m'n videokaart) omdat m'n videokaart in de weg zat , mss heeft dit er iets mee te maken?
 • [quote:bf69955649="Lange Pier"]Heb je wel een PCI-e slot?

  En wat voor een kabeltje zit er dan bij?

  Wat is het merk en type van je computer?[/quote:bf69955649]

  Yup ik heb 100% zeker een PCI E slot , hier is link van m'n moederbord http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGNkbZiamJfK/viewproduct/MSI_K9AGM2FIH_MS7327/

  Het kabeltje heeft 5 kleine kabeltjes (3 zwarte en 2 gele) en heeft 2 uitgangen (nogal een kort kabeltje) eentje die op m'n graphic card past en het andere heeft 4 pinnen met een zwart omhulsel errond en zou niet weten waar dat in moet.

  Ik heb een Medion PC , niet echt een speciaal type
 • Niemand een idee wat het kan zijn? heb het rode kabeltje terug gestoken hoe het zat maar nog een piepend geluid =S
 • Heb alles terug gestoken hoe het was en nu start hij wel op , dus er moet iets zijn met de videokaart , dus wss moet ik deze wel op de voeding aansluiten
 • Meestal moeten videokaarten worden aangesloten met een stekker, zoals links op dit plaatje. Heeft je voeding niet zo'n stekker, dan heb je een verloopkabeltje nodig, als op dit plaatje.

  http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/12-189-120-02.JPG
 • Disable ook eff je onboard videokaart voordat je je nieuwe kaart erin stopt,en zorg dat je die stroomstekker erop doet..
 • [quote:bca463d570="Throx"]Ah bedankt , zal het nu testen , waarvoor zit dat plakkertje erbij dan? en zo'n kabel?[/quote:bca463d570]

  Vroegah.. Toen leverde het moederbord via het slot zelf al voldoende stroom om de vidcards van toen te kunnen voorzien..
  Tegenwoordig heeft zo goed als elke vidcard een extra stroombron nodig.. van je voeding dus.
  Dat weet lang nog niet iedereen, daarom is dat stickertje.. Puur om duidelijk te maken dat je vidcard wat prik van je voeding nodig heeft.

  Daar zit dus een aansluiting voor op je vidcard.. een PCI-e Stroom aansluiting (6 pins, uit mijn hoofd). De meeste nieuwe voedingen hebben wel een PCI-e stroomkabel.. maar sommige ook niet.. Dan heb je dus, zoals eerder gepost, een verloopkabeltje nodig.. Die is aan de ene kant PCI-e, voor in je vidcard.. en aan de andere kant is ie Molex.
  Molex is 4 pins, dezelfde voedingstekkers die je in je DVD/CD Rom speler moet stoppen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.