Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PCI-e 16x kaart, maar draait op 8x.

Ruupie
7 antwoorden
  • Hallo mede PC er's

    Ik ben al weer een tijgje niet zo actief geweest op het forum maar ik heb weer eens wat, :oops: dus hup ff vragen.

    Wat wil 't geval, ik heb hier in mijn Shuttle XPC die gebruikt word als mediacenter een Ati X1650Pro hangen.
    Maar als ik in de Ati CCC kijk dan zie ik dat dfe kaart maar op 8x i.p.v 16x bus speed draait.

    Ik heb al in de BIOS gekeken maar daar is niks te vinden over de bus speed settings o.i.d.
    Met het tooltje CPU-z van www.CPUID.com heb ik ook het zelfde verhaal.
    Die ziet ook dat de kaart op 8x draait en op 16x zou moeten kunnen.

    Het is opzich niet zo'n probleem omdat er toch geen games op gespeeld worden, maar het zou leuk zijn als de kaart toch gewoon draait op 16x zoals het hoort.

    Helpie de help: Hoe ga ik dit oplossen???


    Owja, de 'wat heb ik al geprobeert lijst':

    - BIOS update - geen effect.
    - Andere kaart (X1800XT) - geen effect.
    - Opnieuw geïnstalleerde driver - geen effect.
    - Ander PCI-e Slot (want deze shuttle heeft alleen 2 PCI-e 16x sloten) - geen effect.
  • Aangezien hij twee sloten heeft zul je de ene blijkbaar moeten uitschakelen. Nu worden de 16 lanes verdeeld over beide sloten en blijkbaar herkent ie niet dat in het andere slot niets zit, het kan natuurlijk ook zijn dat de lanes fysiek verdeeld zijn.
  • [quote:41aee313cc="ArneLH"]Aangezien hij twee sloten heeft zul je de ene blijkbaar moeten uitschakelen. Nu worden de 16 lanes verdeeld over beide sloten en blijkbaar herkent ie niet dat in het andere slot niets zit, het kan natuurlijk ook zijn dat de lanes fysiek verdeeld zijn.[/quote:41aee313cc]

    In de BIOS kan ik zoals ik al zei niks veranderen t.o.v de videokaart settings.
    In het boekje staat ook dat hij 2 PCI-e 16x sloten heeft.

    Dit bord is PCI-e 16x met bijde sloten dus ook met 2 sloten kan hij 16 x draaien.
    Er waren vroeger ook wel borden die met SLI alleen maar 8x konden gebruiken dus de kaarten samen weer op 16x werkten.
    Met de huidige borden kan je met bijde kaarten op 16x werken dus elke kaart kan dan met de 16x bus speed werken.
  • Welk type XPC is het precies? Overigens wel een fysiek 16x slot niet perse op 16x werken he, op mn moederbord zit zelfs een 16x slot die elektrisch maar 4x is.

    Het 2e slot is ook daadwerkelijk leeg? Dan zou het idd een bios optie of evt. een jumperinstelling moeten zijn, of de sloten draaien gewoon standaard beide op 8x.
  • Vraag me af of je je er überhaupt wel druk om hoeft te maken, bij zo'n budgetkaartje als de 1650pro. Die heeft bij wijze van spreken al aan 1x genoeg.
  • Ik denk dat ik weet wat jij nodig hebt.
    En dat is een PCIE switch card.
    Ik heb ook een crossfire moederbord en als ik 2 videokaarten er in wil doen of ik haal die switch card er uit dan gaat hij automatisch op 8x per slot. Maar door die card weet hij dat er maar 1 videokaart inzit en gaat hij op 16x werken.

    Mijn moederbord is een Asrock Alivexfire esata2
  • Dat lijkt me vooral een optie van een specifiek moederbord, als het bij die van hem nodig was, lijkt het me dat ze het wel meeleveren.

    Wat je wel bij veel moederborden zag was een kaartje (of rijen jumpers) tussen de 2 sloten in om te kiezen tussen 1x 16 lanes of 2x 8 lanes. De meeste moderne moederborden hebben niet meer zo'n kaartje (wat eigenlijk een veredelde verzameling jumpers is) nodig, dat gebeurt nu allemaal automatisch.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.