Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

22" breedbeeld scherm blijft triller

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Ik zit nu op de 1440x900 en deze rezolutie is helsirritand. Het is ontzettend onscherp.
 • Ik heb deze week een 22"breedbeeld scherm gekocth, en wel de volgende: iiyama prolite E2201W alles is goed geinstalleerd, maar af en toe begint hij te flikkeren/schudden. Van die hele kleine vervelende beweginging in het beeldscherm. dat is alleen als ik hem in de resolutie 1680x1050 heb, als ik hem op 1600x1200 zet is er geen enkel probleem te bekennen. De drivers zijn naar mijn idee gewoon goed geinstalleerd. Zou dit iets met breeldbeeldinstellingen te maken kunnen hebben, aangezien het in de ene resolutie wel op treed en de andere niet?

  Joeppiej
 • Hey, ik heb exact hetzelfde. Dit is voor onbepaalde tijd te verhelpen door de phase te veranderen. Maar dit blijft niet altijd goed. Ik vind dit zelf zwaar irritand. Ik heb exact hetzelfde beeldscherm
 • Misschien dat hij op die instelling op een lage HERZ springt wat je met het oog kan waarnemen
 • Dit zou mogelijk zijn, zou het alleen vreemd vinden dat het dan soms wel en soms niet is. Nu zet ik bijvoorbeeld mijn computer aan en doet hij weer wazig, terwijl ik gisteren 5 uur achter elkaar zonder problemen heb kunnen computeren. Over het aantal Herz, die kan ik niet boven de 60 instellen, het zou dan "out of range" zijn. Iemand nog tips misschien?

  Groeten,

  Joep
 • Boven de 60 her[b:a01ea04f5b]T[/b:a01ea04f5b]z is inderdaad niet mogelijk.

  Het lijkt erop dat het aan het merk/type beeldscherm ligt.

  Ik heb een 20 incher van Samsung ik heb ook een res. van 1680 * 1050 en ik heb nergens problemen mee.

  Ook je ogen spelen een beetje een rol, met vermoeide ogen heb je vaak last van die trillingen terwijl je met niet-vermoeide ogen hier geen last van heb.
 • Een halogeen lamp met travo had altijd invloed op CRT's, vraag mij af of deze ook storing op TFT's kunnen veroorzaken en of dat in dit geval ook zo zou kunnen zijn, of een andere storingsbron die niet goed is afgeschermd.
 • Waarom doet ie het dan niet op een kleinere resolutie of als ik in bijv. Call of Duty 4 ga?
 • Omdat als je je beeldscherm bijvoorbeeld op 1280x1024 zet je waarschijnlijk wel 75Herz kan instellen.
 • En er is niets aan te veranderen? Een kleinere Herz. via een of ander programma? Want hier baal ik echt van
 • Doorgaans zal een TFT monitor als deze een video signaal aangeboden krijgt buiten zijn specificaties, eerst een melding daarover geven, voordat het beeld op zwart gaat.

  @TS Had je al geprobeerd de monitor drivers van het TFT scherm te installeren. Eventueel via Windows veilige modus. Meld dan tevens welke Windows versie je draait.
 • [quote:3cac29c3e4="victoryo"]Omdat als je je beeldscherm bijvoorbeeld op 1280x1024 zet je waarschijnlijk wel 75Herz kan instellen.[/quote:3cac29c3e4]
  Dat klopt helemaal.

  Hij zal dan hoogst waarschijnlijk op 70 her[b:3cac29c3e4]T[/b:3cac29c3e4]z werken of 75 dat hangt ook van de monitor af.
 • [quote:76ea498d1d="jolo"]Doorgaans zal een TFT monitor als deze een video signaal aangeboden krijgt buiten zijn specificaties, eerst een melding daarover geven, voordat het beeld op zwart gaat.

  @TS Had je al geprobeerd de monitor drivers van het TFT scherm te installeren. Eventueel via Windows veilige modus. Meld dan tevens welke Windows versie je draait.[/quote:76ea498d1d] werkt niet :( Drivers zijn geinstalleerd. Ik hij trillt nu weer ontzettend. Proberen met de Phase wat bij te stellen maar het blijft.
 • En wat doet dat scherm op een andere PC/videokaart?
 • Hm dat zal ik even moeten proberen.. Ik heb het gechecked. Ja hierop is hetzelfde probleem te zien.
 • Nog steeds niemand die echt een antwoord weet op dit raadsel?
  Misschien dat ik mijn bios eens kan updaten? verder nog iemand suggesties?

  Joep
 • Indien je TFT monitor op je PC hebt aangesloten via een VGA kabel, zou je in je iiyama prolite E2201W handleiding bladzijde 24 kunnen checken over Screen Adjustments.
  Een kleine quote uit die tekst
  [quote:fabef0ff59]
  In het handboek wordt met Screen Adjustments (schermaanpassingen) het volgende bedoeld: schermpositie aanpassen en trilling of wazigheid van weergegeven tekst of lijnen voor het gebruikte type computer minimaliseren.[/quote:fabef0ff59]
 • [quote:8387ae78b6="joeppiej"]Nog steeds niemand die echt een antwoord weet op dit raadsel?
  Misschien dat ik mijn bios eens kan updaten? verder nog iemand suggesties?

  Joep[/quote:8387ae78b6]
  Tja, dan was het geen raadsel meer.

  Wat ik er veel erover lees is dat het soms het beste werkt op de native resolutie van de monitor.

  Je zou ook aanspraak kunnen maken op de garantie, dit lijkt mij niet goed.

  Een bios update zal er weinig mee te maken hebben.
 • Terug met dat ding :(
 • [quote:d47402170f="jolo"]Indien je TFT monitor op je PC hebt aangesloten via een VGA kabel, zou je in je iiyama prolite E2201W handleiding bladzijde 24 kunnen checken over Screen Adjustments.
  Een kleine quote uit die tekst
  [quote:d47402170f]
  In het handboek wordt met Screen Adjustments (schermaanpassingen) het volgende bedoeld: schermpositie aanpassen en trilling of wazigheid van weergegeven tekst of lijnen voor het gebruikte type computer minimaliseren.[/quote:d47402170f][/quote:d47402170f] Al geprobeerd. Ik ga morgen toch maar eens bellen dan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.