Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

vraagjes over 8500gt

Anoniem
gerben
9 antwoorden
 • hallo iedereen,

  Ik zit met iets met de GeForce 8500gt videokaart. Volgens mij werkt hij niet optimaal. Het is een kaart van 256 mb maar spellen die helemaal niet zoveel nodig hebben werken al redelijk traag. Zo werkt World of Warcraft, een spel dat maar 64 mb nodig heeft om goed te kunnen functioneren, loopt al houterig. Ok andere dingen zoals Aero (ik heb vista home premium (32 bit)). Gaan houterig. Aan de RAM zal het ook niet liggen want daar heb ik 2 gb van, lijkt me genoeg.

  Ook wil ik nog even wat kwijt over het geluid wat de ventilator van de kaart produceert. Het is een contstante zoem die afgaat als ik mijn pc uitzet. Kan ik daar iets tegen doen?

  Alvast Bedankt
 • De hoeveelheid geheugen op een videokaart zegt bar weinig. De 8500GT is gewoon een heel lichte kaart. Vergelijk maar eens met de x1950pro, een heel aardige budgetkaart voor 90 euro.

  http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=856&model2=725&chart=277
 • Ik ben geen hele grote kenner, maar die kaart die jij bedoelt is niet echt een game kaart. Die mb's waar je het over hebt zeggen eigenlijkt niet zoveel. Waar het bij kaarten vooral om gaat is de core speed. Hoe hoger hoe beter in feite. Er zijn kaarten van 64 mb die beter presteren dan bijv een kaart van 256 mb, omdat bijv. de core speed hoger is. 2 gb ram is idd
  genoeg het is puur de videokaart. En die zoem van je ventilator is moeilijk aan te geven op afstand om te zeggen wat dat kan zijn. Mss moet je dat even uitzoeken door de pc uit te zetten met de kast open, mss dat je dan kan zien wat er precies gebeurt.

  De HD3850 is ook een leuke kaart kost zo'n 150 euro.
 • Megahertzen zeggen ook vrij weinig, want dan ben je eigenlijk nog appels met peren aan het vergelijken. Je moet liefst gewoon kijken wat ie kan, met de spellen die je wilt spelen. En daarvoor is die site van tomshardware heel handig.
 • Oke, ik zal kijken naar een andere kaart.

  Ik heb mijn pc al verschillende malen opengemaakt, maar de koeler loopt niet aan ofzo. Alleen zit de koeler wat dicht tegen de draadloze netwerkkaart aan, maar hij raakt hem niet, dus daar zal het denk ik niet aan liggen. ik zal mijn pc eens aanzetten met de behuizing open.
 • Als je een hekel hebt aan lawaai, zoek dan een kaart met een goede koeler uit. Er zijn diverse, die van een arctic of zalman koeler zijn voorzien. Kun je er ook zelf op zetten, maar dat kan problemen geven met eventueel garantiewerk.
 • De kaart die jij me liet vergelijken, heeft die een beetje goede koeler?

  Ohja, en nog iets, ik zie als ik de plaatjes bekijk van sommige kaarten steeds maar een uitgang hebben die ik niet herken in de kabel van mijn monitor naar de graphise kaart.

  [img:48184837a2]http://img183.imageshack.us/img183/8021/kaartuitganghs9.png[/img:48184837a2]

  Die viertal puntjes wat omcirkeld is bedoel ik.
 • Er zijn dvi aansluitingen met en zonder analoog signaal. De eerste kun je middels een converterblokje aansluiten op een vga monitor, de tweede uiteraard niet. Bij mijn weten heeft het gros van de videokaarten wel het analoge signaal.

  Van de 1950pro zijn diverse uitvoeringen. De goedkoopste van Peak heeft een vrij simpel koelertje. Ze zijn er ook met een arctic accelero koeler erop, ik meen van club3d. Het goedkoopste is waarschijnlijk wel zo'n Peak, en zelf een Accellero koeler erop zetten.
 • [quote:8330e8444a="Brambolino"]De kaart die jij me liet vergelijken, heeft die een beetje goede koeler?

  Ohja, en nog iets, ik zie als ik de plaatjes bekijk van sommige kaarten steeds maar een uitgang hebben die ik niet herken in de kabel van mijn monitor naar de graphise kaart.

  [img:8330e8444a]http://img183.imageshack.us/img183/8021/kaartuitganghs9.png[/img:8330e8444a]

  Die viertal puntjes wat omcirkeld is bedoel ik.[/quote:8330e8444a]

  Zolang je een kabel hebt die erop kan is het geen probleem. Alleen sommige DVI naar VGA converters passen er dan niet op

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.