Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldscherm, wat kunnen jullie mij aanbevelen.

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Hoi,

  ik wil in maart een nieuwe pc laten maken en wil ook een nieuw beeldscherm aanschaffen. Ik gebruik de pc alleen om op te gamen.

  Ik zou graag een scherm willen met een refresh rate van minimaal 100Hz, een resolutie van 1600x1200 (misschien breedbeeld) en (natuurlijk) goede beeldkwaliteit.

  Ik heb al een beetje rond gekeken maar niet echt iets gevonden dat aan de eisen voldoet. Het scherm mag alles zijn, TFT, LCD, enz, maar toch het liefst een niet al te dik ding. De prijs die ik MAXIMAAL kan besteden is ong. 500 euro, maar het liefst toch iets minder.

  Al bij voorbaat dank.
 • Ik heb deze en ben behoorlijk tevreden. Je moet alleen wel in de gaten houden dat op 1680x1050 je een behoorlijke computer nodig hebt om daar vloeiend moderne games op weer te geven. Crysis wordt al behoorlijk moeilijk met alle instellingen op high (1600x1200… of bedoel je 1920x1200, 24"?). En sinds wanneer heeft een TFT een refresh rate?
 • [quote:2cae61ed01]Ik zou graag een scherm willen met een refresh rate van minimaal 100Hz[/quote:2cae61ed01]
  Dat is niet van toepassing voor een TFT.
  Overigens IS een tft een lcd.

  Waar ga je het scherm voor gebruiken?
  Je hebt diverse soorten, waarvan de TN het goedkoopst en het meest verkocht wordt, de PVA schermen zijn daarintegen veel mooier maar langzamer en duurder.
  http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD

  Daarnaast zijn ze aan de weg het timmeren met OLED schermen, maar die ontwikkeling is pas begonnen voor monitoren.
 • kuch
  [quote:7891a4cc93="FPS_Daniel"]Hoi,

  Ik gebruik de pc alleen om op te gamen. [/quote:7891a4cc93]

  Prima scherm, en populair onder gamers:
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/14396/syncmaster-226bw.html
 • Ja, dat moet je doen wachten, op OLED, nog een jaar of 5 en dan kan je vast wel een 22" OLED krijgen… :roll: Oh en als je dan toch bezig bent kan je ook wel wachten op de SED schermen die gaan ook heel mooi zijn…:wink:

  En dit lijkt me redelijk duidelijk:[quote:1bec2fae57]Ik gebruik de pc alleen om op te gamen. [/quote:1bec2fae57]Dus dan heb je niet zoveel aan een PVA scherm (die je btw niet gaat vinden van 22" voor beneden de 500 euro).

  [i:1bec2fae57]/me = 2 late… :P[/i:1bec2fae57]
 • Alvast bedankt voor jullie reacties

  -met 1600x1200 bedoelde ik een 21'' UXGA scherm, ik weet dat dat geen breedbeeld is, maar dat hoeft ook niet per se.

  -en hoe bedoelen jullie dat een LCD geen refresh rate heeft? als ik counter strike speel, kan ik niet meer dan 75 FPS krijgen (met V-sync aan), omdat mn scherm niet meer Hz aankan dan 75 .. dan heeft mn beeldscherm toch gewoon een maximale refresh rate van 75hz?
 • [quote:663ce8a1b9="Drewster"]En dit lijkt me redelijk duidelijk:[quote:663ce8a1b9]Ik gebruik de pc alleen om op te gamen. [/quote:663ce8a1b9]Dus dan heb je niet zoveel aan een PVA scherm (die je btw niet gaat vinden van 22" voor beneden de 500 euro).

  [i:663ce8a1b9]/me = 2 late… :P[/i:663ce8a1b9][/quote:663ce8a1b9]

  en begrijp ik goed uit deze post, dat een ouderwets scherm eigenlijks beter is voor games dan een LCD (PVA) scherm?
 • Waarom persee 1600x1200?

  En zie hier een linkje over refreshrate bij LCD. Bij een crt worden alle pixels na elkaar opnieuw 'aangeslagen' door het electronen kanon aan de achterkant van de beeld buis, 1 per keer. Bij LCD werkt dat heel anders, daar is de tijd tussen kleurveranderingen van de pixel belangrijk, en kan je dus niet echt vergelijken met de clasieke betekenis van refresh rate van crt monitoren en wordt het responstijd genoemd, dit kan zijn de tijd van helemaal zwart naar helemaal wit en weer terug of van grijs naar wit naar grijs… Maar als er niet van kleur hoeft te worden veranderd dan doet een pixel dat niet en is die gewoon continu 1 bepaalde kleur. Alleen de 'backlight' van een LCD heeft een bepaalde frequentie, maar die zit rond de 200 Hz.

  aanvulling:
  [quote:9729afad49="FPS_Daniel"]en begrijp ik goed uit deze post, dat een ouderwets scherm eigenlijks beter is voor games dan een LCD (PVA) scherm?[/quote:9729afad49]Een CRT geeft nog steeds een mooier beeld dan een LCD, maar niet iedereen wil nog een bakbeest van een CRT op zijn bureau. Maar ik bedoelde eigenlijk een NT scherm ipv een PVA scherm, dat zijn alletwee LCD technieken maar PVA geeft kleuren beter weer, is duurder, heeft een hogere respostijd en wordt eigenlijk vooral gebruikt in de grafische sector.
 • Het meeste dat verkocht wordt is wel breedbeeld. Ik zou persoonlijke een breedbeeld nemen. Zorg voor een goede videokaart als je een hoge resolutie neemt. Een LCD heeft in principe een vaste resolutie, je kan het wel veranderen maar dan wordt het niet echt mooi.
 • Vsync moet je ook niet aan hebben in CS ;) of je moet "tearing" hebben maar zo snel gebeurd dat niet.
 • [quote:2ccaf6446b="Vandread"]kuch[/quote:2ccaf6446b]
  [quote:2ccaf6446b="FPS_Daniel"]Hoi,
  Ik gebruik de pc alleen om op te gamen. [/quote:2ccaf6446b]
  Neem een strepsel, ga ik even naar Hans. :P

  [size=9:2ccaf6446b]
 • oke bedankt voor jullie reacties,

  Drewster: hoeft niet per se 1600x1200, gewoon een scherm met de wat hogere resoluties.

  De 2 schermen die jullie mij aanbevolen zal ik zeker in overweging nemen, alhoewel de Samsung die Vandread zei, met 2ms, mn voorkeur heeft op dit moment. Lijkt me kwa prijs/kwaliteit wel een goed scherm.

  Vandread: Als ik bij CS v-sync uitzet heb ik VERSCHRIKKELIJK VEEL last van tearing, dus die moet aan. Dat ik last van tearing heb kan ook aan mijn scherm liggen (dat is een redelijk goedkope ACER), maar dat weet ik niet.

  Ik begrijp nu dat een LCD anders werkt dan de CRT kwa refresh. Maar toch blijft het zo, dat het scherm dat ik nu heb niet meer dan 75HZ heeft en ik dus ook niet met meer dan 75 FPS kan spelen (met v-sync aan). Terwijl wanneer ik mn nieuwe pc heb, toch wel graag met minimaal 100 FPS wil spelen. Of heb ik bij een goed nieuw scherm (zoals die samsung) geen last van tearing en kan ik gewoon spelen met v-sync uit? Vooral die FPS zijn wel belangrijk voor mij.
 • De verversingsfrequentie van het beeldscherm, wat bij TFT's geen functie heeft, heeft toch niets te maken met de FPS van je grafische kaart? :?
 • [quote:a709fb3e2a="Lange Pier"]De verversingsfrequentie van het beeldscherm, wat bij TFT's geen functie heeft, heeft toch niets te maken met de FPS van je grafische kaart? :?[/quote:a709fb3e2a]

  Met v-sync aan gaat de hoeveelheid frames niet boven de refresh rate van je scherm (anders krijg je soms "scheuren" in het beeld)
  Echter ik heb met nv 7900gto/ati x1950xtx/ nv 8800gt(s) kaarten met philips en samsung schermen nog nooit last gehad van tearing in CS source bv
 • o raar, als ik speel met v-sync uit dan, dan heb ik soms echt een scheur, en als ik snel met mn muis opzij ga, dan zie ik allemaal kleine scheurtjes in objecten. Ik speel 1.6 misschien dat het daar mee te maken heeft. En 75 FPS vind ik opzich wel genoeg (hoewel in smoke die daald tot 37 FPS, maar dat terzijde).

  PS.: Source is voor n00bs :lol: (geintje, alhoewel het wel degelijk veel makkelijker is.)
 • [quote:9f44e1f2a0="FPS_Daniel"]
  PS.: Source is voor n00bs :lol: (geintje, alhoewel het wel degelijk veel makkelijker is.)[/quote:9f44e1f2a0]
  Ik heb CS vanaf 1.1 gespeeld, dus ach… beetje verversing en de granaten schrik ik altijd van, lijkt net alsof je een olievat door de lucht gooit ;) pixelpowerrrr
  Als het makkelijker is dan is dat voor "iedereen" zo dus dan niveleerd het niveau vanzelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.