Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATI radeon raadsel

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Mijn laptop gaf tot voor kort gewoon beeld over mijn lcd tv. Omdat ik niet tevreden was over de beeldkwaliteit ben ik wat gaan rommelen met resolutie, maar ook met instellingen voor een tweede monitor (had ik nooit moeten doen). Het resultaat is dat ik nu geen beeld meer krijg over de tv, behalve als ik [i:915be8bdf3]Het Windowsbureaublad uitbreiden naar deze monitor[/i:915be8bdf3] aanvink van de tweede monitor. Echter dan is er slechts de foto die ik als achtergrond op het bureablad gebruik te zien.

  Ik wil dit uiteraard weer terugdraaien naar hoe het was. Gewoon 1 monitor en Dualview gebruiken om naar tv te schakelen. Ik heb alles geprobeerd. ook de ATI driver opnieuw geinstalleerd. Helpt niet. Wat nu?
 • probeer eens via een systeemherstel als dit nog mogelijk is…
 • [quote:d66e15b305="Lektroluv"]probeer eens via een systeemherstel als dit nog mogelijk is…[/quote:d66e15b305]

  Ik heb eerst nog dit geprobeerd:

  Als ik via apparaatbeheer op vorig stuurprogramma klik dan wordt gevraagd naar het bestand [u:d66e15b305]ati2mtag.sys op ATI Technologies Inc. Installation DISK (VIDEO) is nodig[/u:d66e15b305] Ik heb de installatie cd in de sleuf gedaan, maar dan krijg ik nog dezelfde melding, hetzelfde geldt voor de Drivers cd.

  Waar en hoe vind ik dit bestand?

  Wat ik ook zou kunnen doen is eerst de driver deinstalleren, maar ik ben bang dat ik dan geeld beeld meer heb en helemaal niets meer kan doen.
 • die ati2mtag.sys kan je vinden in C:\WINNT\system32\drivers.
  Misschien is deze link ook wel handig:
  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=296201
 • Gelijk een mooi moment om een nieuwe driver van de videokaart te installeren. Eerst de oude verwijderen en vervolgens een nieuwe installeren. Hij zal altijd als je deinstalleerd een standaar driver gebruiken en dan heb je gewoon nog beeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.