Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

van VGA naar HDMI

Anoniem
O_Tiby
9 antwoorden
 • Sinds 2005 heb ik een mediacenter, verbonden met een 72 cm Philips lcd tv met DVI ingang. Het mediacenter heeft een ATI radeon 300x videokaart met een VGA en een S-video uitgang. De lcd tv is verbonden dmv een VGA-DVI kabel en dit werkt perfect. Nu heb ik een nieuwe 94 cm lcd tv, weer een Philips, maar daar zit geen DVI ingang op. Ik heb de oude kabel met een DVI-HDMI connector aangesloten op de tv, maar de tv krijgt geen signaal. De leverancier van de TV gaf me een S-video kabel, maar dan is het beeld echt zwaar beroerd, het lijkt wel een homevideo uit de jaren 80. Weet iemand hoe ik goede kwaliteit op mijn tv krijg?

  Groeten, Arian.
 • In iedergeval niet met S-video :?
  Je videokaart heeft dus geen DVI uitgang begrijp ik? Je moet wel een DVI uitgang hebben om beeld te kunnen krijgen op je nieuwe TV. DVI kun je converten naar HDMI dmv een verloop stekkertje. Maar een minimaal vereiste is wel een DVI uitgang.
 • Daar was ik al bang voor, al putte ik hoop uit het verloopstekkertje van DVI naar HDMI. Dus dat wordt een nieuwe videokaart en dat is voor mij zwaar onbekend terrein. Ik heb al gezien dat de videokaart de helft kleiner is dan een normaal PCI slot, hij staat rechtop in mijn mediacenter (Die mediacenter heeft het uiterlijk van een videorecorder).
 • Hoho eerst een VGA naar DVI verloopje en aan het eind een DVi naar HDMI verloopje oplossing :wink:
 • Ja, dat heb ik. een VGA naar DVI kabel, waarmee ik al 3 jaar beeld heb op mijn "oude" flatscreen, en dan een verloopje van de DVI kabel naar HDMI voor in mijn nieuwe TV. Maar blijkbaar "werkt" de DVI-HDMI connector niet. Of is het toch weer iets met instellingen. Ik heb in mijn ATI catalystcenter al vanalles geprobeerd, maar met 0 als resultaat.
 • Ik betwijfel of het überhaupt wel mogelijk is op deze manier. VGA is een analoog signaal, DVI en HDMI zijn digitale signalen. Een DVI-naar-VGA verloopt werkt wel, maar dat komt omdat er uit de DVI connector meestal zowel een analoog als een digitaal signaal komt.
 • VGA naar DVI-A kan, maar dan moet het apparaat om kunnen gaan met het analoge signaal.
  Zodra de TV/monitor alleen DVI aan kan en alleen Digitaal kan hij niks met het analoge signaal wat verstuurd wordt.
  TV met HDMI aansluiting kan alleen Digitaal verwerken, daarom is het niet mogelijk om VGA (analoog) naar DVI-D/HDMI (Digitaal) te doen.

  Je zult een grafische kaart met DVI moeten hebben
 • OK, bedankt.

  Dan zal ik daar eens werk van gaan maken.
 • Hoi Arian,

  Jouw probleem herken ik. Maar er is een oplossing voor.
  Er bestaat ook een converter voor analoog (VGA) naar digitaal (HDMI) signaal. Startech maakt deze en je kunt m vinden in Europa bij de firma Compatible http://www.compatible.eu/av-products-solutions-av-converters-c-310_311.html

  Deze converter digitaliseert dus het analoge signaal, wat je erin stopt komt er aan de andere kant digitaal weer uit. Dus stel je videokaart in op de max. resolutie van je tv om het beste beeld te krijgen.
  Daarnaast zijn er ook nog scalers, deze voegen zelf beeldpunten toe, maar zoals je begrijpt is dat niet zo mooi als de native resolutie rechtstreeks aansturen.

  Ik heb een Panasonic TH-42PY70 waarmee ik nu dus Full HD beeld heb vanaf mijn HP NC6120 laptop, waar geen DVI of HDMI aansluiting op zat.

  Succes

  Robert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.