Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

uiterst vreemd bureaublad

Anoniem
f.j.stols
17 antwoorden
 • En toen zag ik ineens dit:
  [img:5a98ee6276]http://i28.tinypic.com/nfgqpu.jpg[/img:5a98ee6276]
  Systeemherstel hielp niet, wellicht iets met instelling garfische kaart? De verdere bladzijden en webpages zijn normaal. Wie heeft een advies?
 • Misschien het aantal ingestelde kleuren?
  beeldscherm -> properties -> settings en dan de hoeveelheid kleuren op 32 bits zetten
 • klinkt als een virusje…. tenminste, da's mijn ervaring met een plotselinge bureaublad verandering zoals de foto. misschien ff een hijackje doen, kunnen we kijken.
 • ik heb eerst naar de resolutie van het scherm zitten kijken: ben daar nog niet helemaal uit. maar toen ik de grootte van de pictogrammen ging veranderen van 32 naar 38 mm was het ineens weer goed! Wel moest ik alles weer inrichten, en de beeldgrootte op het scherm weer eindeloos bijvlooien. Het enige dat ik bedenken kan is dat ik nog eens de slaapstand en standby uitgeprobeerd had (zonder succes: geen muisfunctie meer, een ander probleem).Ook de mogelijkheid van een infectie had ik overwogen, maar dat het zó zou gaan had ik ook niet gedacht.
 • Tsja.. Als't bij mij zou gebeuren zou ik toch wat dieper in m'n systeem gaan graven… Want 't blijft vaag dat dit ineens gebeurd, En dat als je wat pictogram formaten veranderd het ineens goed komt :?
 • eduard: je bedoelt zoiets als SiSandra of Everest als je zegt "toch wat dieper in het systeem graven"? Na het gehannes met de resolutie heb ik wat kleinere letters in webpages en die in het systeemvak juist weer groter! Er zijn ergere dibgen.
 • Hij denkt aan een virus, dus niet aan Sisoft maar aan een goede virusscan / hijackthislog van je systeem :wink:
 • [quote:44227d8832="FTI"]Hij denkt aan een virus, dus niet aan Sisoft maar aan een goede virusscan / hijackthislog van je systeem :wink:[/quote:44227d8832]
  Precies. Maar het kan netzo goed Hardware matig zijn.. Ik zou persoonlijk alles wat ik hardwarematig kan checken ook doen. denk aan: memtest, dxdiag, een register cleaner, Ik zou zelfs 3Dmark draaien om te kijken.
  Maar eerst ff een hijacklog inerdaad. en een scan. Een goeie online scan is: http://support.f-secure.com/enu/home/ols.shtml

  Overgens kun je het formaat van de letters in wabpages veranderen door op de pagina te klikken, CTRL in te drukken en met je muisscrol te rollen.
 • f-secure heel onlangs nog gedraaid. memtest is voor mij wat ingewikkeld en in dxdiag raakte ik verstrikt in codes ophalen per sms en zo. Wellicht niet de goede downloadpagina gevonde. Ik wacht even af op eventueel resultaat van de Hijackthis .
 • http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=nl

  In 3 seconden. :wink:


  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1a2393c0-1b2f-428e-bd79-02df977d17b8&DisplayLang=nl
  Volledig, duurde wat langer.
 • zulks gedaan en uitgepakt, daarna is het uitgepakte programma in de spelonken van de pc verdwenen. Staat niet bij geïnstallerde programmas en ook niet in C program Files. Wat doet het progr eigenlijk en hoe gaat dat verder?
 • Wel geïnstalleerd? dan staan de meeste bestanden in de windows/system32 map en de map zelf ook.
 • in sys32 zit nogal wat aan mappen en bestanden, echt duidelijk kan ik het daar niet vinden. Ik blijf speuren.
 • en over DirectX schrijft Microsoft o.a. "In Windows XP is DirectX 8.1 reeds inbegrepen. Als u Windows XP gebruikt, hoeft u DirectX 8.1 dus niet meer te installeren.
  Na de installatie kunt u de installatiebestanden van uw computer verwijderen. De resterende DirectX-bestanden nemen circa 15 MB aan vaste-schijfruimte in beslag. Als er een eerdere versie van DirectX op uw systeem is geïnstalleerd, zult u weinig verschil in het gebruik van de vaste schijf zien. DirectX 8.1 overschrijft voorafgaande versies automatisch.
  Opmerking: DirectX 8.1 kan na de installatie niet meer van het systeem worden verwijderd. Tijdens de installatie worden er namelijk belangrijke wijzigingen in de kernonderdelen aangebracht. "
  einde citaat.
 • Ik neem aan dat je direct x 9c hebt? En dxdiag kun je gewoon intoetsen bij uitvoeren. hoef je niets voor te downloaden ofzo.
 • dat was aardig en alles leek o.k.. Maar kan iemand me uitleggen wat dxdiag te maken heeft met de oorspronkelijke vraag: die vreemd gekleurde iconen?
 • Met dxdiag kun je een paar kleine testjes doen mbt je videokaart en monitor. DirectDraw en direct3D. Het is niet veel, maar wel binnen handbereik. en je weet nooit of't daar iets aangeeft. En als't geen virus is of wat ook, zal't toch iets met drivers of hardware matig zijn. Je moet toch ergens beginnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.