Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Vreemd: Computer aan-->flatscreen uit.

Anoniem
ducatisti
14 antwoorden
  • Dag!
    Ik heb een nogal opmerkelijk probleem; Sinds zaterdag ben ik het bezit van een Acer P193w 19" flatscreen, die ik op mijn desktop wil aansluiten (AMD3500+ athlon, ECS nForce4-A939 GLan/S/R/PCI-Ex 939 MoBo, Radeon X550 128mb video, 2x 512 MB DDR/400 PC3200 takeMS).

    De videokaart ondersteunt zowel VGA als DVI, evenals de monitor en draait op de laatste Catalyst driver (8.2).

    Nu het probleem, als ik mijn monitor aansluit en aanzet, gaat ie netjes op standby, met bericht 'no signal' (want pc uit). Zodra ik mijn pc aanzet, stopt de monitor er compleet mee. Geen standby, geen lampje, hij gaat helemaal op zwart. Zodra ik mijn pc weer uitzet gaat het standby lampje weer netjes branden.

    Ik dacht zelf in eerste instantie aan een compatibility probleem, of dat de videokaart los in MoBo zit, maar met mijn oude 17" beeldbuis monitor werkt alles prima.

    Wellicht iets met piekspanning, kortsluiting oid? Of is mijn videokaart te oud om deze monitor te ondersteunen?
    Ik moet zeggen dat ik werkelijk geen enkele logische verklaring kan verzinnen.

    Help!

    En alvast dank!
    Gr,
    D
  • Hoe staat de refresh rate? voor TFT is dat max. 75hz, kijk dat eens na met de oude monitor eraan.
  • hmm, dank je, goed idee, zit nu niet thuis helaas, maar volgens mij staat ie op 60hz, max 75hz. Zal het vanavond nakijken.

    Meer suggesties zijn van harte welkom!

    [edit:] Mocht ie nou op 80hz staan, is dat ook verklaring voorhet feit de complete monitor op zwart gaat? (geen enkel teken van leven). Wordt de refresh rate al geactiveerd bij je bios-opstartscherm?
    (ben niet echt een expert hier…)
  • Dat is idd een goeie, die komt pas in windows om de hoek kijken.

    Wat wel kan dat je nu de DVI uitgang gebruikt, en de videokaart op VGA staat, normaal gaat de omzetting automagisch, ook op veel monitoren kun je zelf kiezen voor de analoge ingang of digitaal.

    Ook andersom is mogelijk, vga uitgang op videokaart gebruikt en de monitor staat op digitaal, alhoewel dat ook auto zou moeten gaan.
  • Heb je al eens gecontroleerd of de monitor het op een andere PC wel goed doet? De monitor stopt compleet zeg je. Op welk moment doet hij dat? Als Windows begint te laden (kan je via save mode nog iets) of als je de aan knop indrukt van je PC?
  • [quote:7ea20c9602]Zodra ik mijn pc aanzet, stopt de monitor er compleet mee. Geen standby, geen lampje, hij gaat helemaal op zwart. Zodra ik mijn pc weer uitzet gaat het standby lampje weer netjes branden.
    [/quote:7ea20c9602]
    Had ik ook overheen gelezen, maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen. :wink:
  • Zodra ik de pc aanzet stopt de monitor; van standby naar zwart, alsof iemand de stekker er uit heeft getrokken. Dus met m'n vinger bij wijze van spreken nog op de 'aan' knop van m'n pc.

    De monitor heeft gewerkt op twee pc's (in compu zaak en bij vriend), op DVI aansluiting.
    Ik heb zowel DVI als VGA afzonderlijk getracht, bij beide aansluitingen gaf ie geen krimp.
    Als ik de computer uitschakel gaat het standby lampje vd monitor weer branden.

    Kortom; ik zie geen bios startup, geen windows startup, alleen een zwart scherm.
    Als ik vervolgens mijn oude beeldbuis monitor aansluit (zelfde vga kabel) werkt alles als een zonnetje.

    Daarom ben ik nogal in de war; kan me, met een wat oudere X550 Radeon videokaart en socket 939 mobo zonder vga, iets voorstellen bij conflict tussen VGA en DVI, maar je zou denken dat ie, ongeacht configuratie of instelling, ieder geval de BIOS startup laat zien.
  • Zitten er ook een VGA en DVI aansluiting op de monitor?

    En de monitor uit en aan schakelen werkt ook niet?

    Ik krijg b.v. als ik de monitor aanzet met de PC uit een osd'tje met een zoeker voor "analog-digital" een aantal malen, maar dat zal per merk verschillen.
  • yup, op monitor zit VGA en DVI.

    Aan- en uitschakelen werkt niet, de monitor reageert nergens op.

    Helaas zit er op m'n moederboard geen vga-poort, kreeg van een behulpzame Tweaker de tip om álles van m'n mobo los te koppelen behalve processor en videokaart. Als hij het dan wél doet, onderdeel voor onderdeel terug te plaatsen. (pc uit, geheugen erin, pc aan, check, dat idee).

    Evengoed; als er iets fundamenteels kapot is, waarom werkt hij dan naar behoren met een beeldbuis monitor?
  • Tja, zonder geheugen start de PC niet op, laat die er maar in. :wink:

    Zou ook even de instellingen voor de AGP of PCI-e in de bios nalopen, je weet 't niet hè.

    Die backplate van de videokaart zit wel zodanig dat de dvi of vga stekker er volledig ingaan? dat die niet op de rand van de sleuf blijft steken?
  • Ik ga er voor het gemak even vanuit dat de sleuven goed zitten (zal het checken.)

    Waar moet ik op letten bij de instellingen voor AGP of PCI-e in de BIOS? Wat is de juiste instelling?
  • Kan je mischien van iemand een andere videokaart lenen of heb je nog een oudje liggen? Probeer eens of die het ook doet?
  • worth a try!
    Het wordt zowieso tijd voor een nieuwe videokaart :D
  • Dan kunnen we wel ophouden met replyen 8) , alleen voor het raadsel op te lossen niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.