Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart niet geinstalleerd? na formatteren PC

Anoniem
zuyderduyn
4 antwoorden
 • Hallo!

  Ik heb een Medion PC en deze was wat traag geworden door wat troep. Een bekende van ons heeft hem helemaal leeg gehaald en opnieuw geinstalleerd. Hij is nu lekker schoon en snel. Helaas functioneerde het geluid niet meer, na wat zoeken zag ik dat het verkeerde geluidsysteem stond aangevinkt bij Apparaatbeheer. Opgelost.

  Nu merkte ik op dat m`n foto`s van wat mindere kwaliteit zijn dan voor de formatattie, vooral in diavoorstelling modus in vista. Ik heb bij Persoonlijke instellingen voor beeldscherm wel alles maximaal ingesteld. Nu zag ik dat ik bij video`s alleen geluid te zien krijg en verder een wit vlak, dus de videokaart zal waarschijnlijk niet geinstalleerd zijn, maar hoe ik dat aan de praat krijg? Ik heb gekeken bij Configuratie en apparaatbeheer maar het lukt niet.

  Weten jullie hoe dit moet/kan?

  Bij voorbaat dank en groeten Hans
 • Leuke kennis. Kijk even met bijvoorbeeld pcwizard, wat er aan hardware in zit, en vul de drivers aan. Chipset drivers worden vaak vergeten. Windows heeft zelf wel drivers aan boord, maar vaak zijn die niet optimaal.

  http://www.cpuid.com/pcwizard.php

  Dat je geen beeld ziet bij films, heeft vaak te maken met ontbrekende codecs. Gedownloade films zijn vaak in divx formaat, en dat zit niet standaard in windows. Ik heb zelf goede ervaringen met het k-lite codec pack, maar je kunt ook alleen een divx codec of ffdshow installeren.

  http://www.codecguide.com/download_mega.htm
  http://www.xvid.org/
  http://sourceforge.net/projects/ffdshow
 • Hoi,

  Videokaart is Nvidia Geforce 7650

  inmiddels is het probleem met het afspelen van video`s opgelost.

  Het enige wat nu nog niet klopt is dat foto`s in diavoorstelling modus erg veel ruis geven en onscherp zijn. Terwijl als ik ze apart open erg gewoon uitzien zoals ze horen te zijn. In windows fotogalerie kan ik geen instellingen wijzigen ofzo, dus waar zou het aanliggen?

  Gr Hans
 • Welke kleurinstelling heb je in de beeldschermdriver?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.