Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

upgrade to 8800 GT(S) ? enkele dumb @$$ vraagjes.

Anoniem
rombaft
5 antwoorden
 • Lang geleden dat ik hier op het forum geweest ben, maar je kent dat , er lkomt een moment in je leven huisje, tuintje, vrouwtje, kindje, …. en sommige dingen raken op de achtergrond.

  Soit, gamen doe ik nog steeds graag, echter de huidige games als je een beetje bellers en toers wilt zien lijkt dit niet echt meer te lukken met men huidige videokaart, een 7800GTX250MB :o , yes indeed, ik heb persoonlijk het gevoel dat naast het ontbreken van de nodige rekenkracht de kaart ook tekort komt met on board geheugen.

  Wil ik dus upgraden naar een 8800GT of GTS (wat is net het verschil tussen GT en GTS?) met 512Mb .

  andere vraag is, zal men CPU een bottleneck gaan zijn, dit is een AMD 4000+ ??

  voeding is geen probleem, dit is een 600W A-merk voeding, heb eveneens 2Gig Ram aan boord.
 • ik denk niet dat de cpu tegen zal werken maar welk moederbord heb je ?

  ik heb al jaren een ati vedeo kaart die zijn goedkoper en net zo goed als nvidea kaarten
 • ik heb dit moederbord

  Asus A8N-SLI SE Motherboard - NVIDIA, Socket 939, ATX Motherboard
  (PCI 16x)

  vandaar dat een cpu upgrade niet echt mogelijk is, de 4000+ is bijne het snelste mogelijk voor een 939 socket, tenzij je veel $$ legt voor een minimale winst (tov de $$)

  ati kaarten, tja, mijn idee als ik het even bekijk, momenteel (erg) veel waarde voor je geld vind je bij de 8800GT (correct me if I am wrong) .
 • De 9600gt biedt ook veel waar voor zijn geld. Wel zijn de 8800GT/512 en 8800GTS/512 sneller dan de HD3870. De 8800GT is op het ogenblik de interessantste kaart, is de laatste tijd ook flink in prijs gezakt. Ze zijn al rond de 180 euro verkrijgbaar.

  Er is nog wel een upgrade mogelijk, je kunt een dualcore opteron op socket 939 krijgen. Maar wel relatief duur. Die investering is niet zo zinvol. Al helemaal als je ook nog je geheugen wilt uitbreiden. Veel spellen hebben tegenwoordig meer dan 1GB geheugen nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de voeding.
 • Uhm, hij zegt toch dat hij al 2 GB en een fatsoenlijke 600watt voeding heeft :?.

  Je zou indd ook kunnen upgrade naar AM2(+) of 775. Als je de boel verkoopt dan hoeft dat niet zoveel te kosten. Je hebt met zo'n nieuwe setup nog wat ruimte om te upgrade(vooral een am2 mobotje).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.