Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart probleem?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik had eerst problemen met mijn computer. Dit lag aan de videokaart, want deze was kapot. Daarom heb ik een nieuwe gekocht. De oude videokaart was een 6600GT, en de nieuwe is een 8600GT, maar deze geeft ook problemen. De oude drivers zijn gedeïnstalleert, en de nieuwe geïnstalleert, maar hij geeft nog steeds problemen. De pc is gekocht al standaard computer bij Alternate, en is een jaar of 2 oud.

  Het probleem is dat als ik de pc opstart, hij het een aantal minuten doet, en na een willekeurige tijd krijg ik een blauw scherm. Daarna sluit de pc automatisch onmiddelijk af.

  Dit zijn de specificaties van de DxDiag.
 • Dat kan heel veel zijn. Daarvoor hebben we wat meer specificaties nodig. Zoals wat voor processor? wat voor en hoeveel geheugen? Hoe zit't met de koeling?

  Het kan zijn dat de processor niet goed gekoelt word, Het kan ook zijn dat er iets met het geheugen is. Videokaart is al bijna uit te sluiten, gezien het feit dat je een andere hebt en het probleem nog is.
  Ik zie overgens dat er specs in de link staan… sorry,

  Wellicht kun je memtest eens draaien? En hoe ziet't er van binnen uit qua stof enzo?
 • Er is al een memtest gedaan bij de oude videokaart. Moet ik er nog een draaien met de nieuwe?

  Ook is tijdens het vervangen van de videokaarten de binnenzijde gecheckt voor eventueel stof, dus die optie valt ook af.
 • De systemen van Alternate worden ook vaak geleverd in goedkope behuizingen met brakke voedingen. Misschien is die het wel aan het begeven.

  Trouwens al eens een herinstallatie van Windows gedaan? Daarmee sluit je in ieder geval uit dat het een softwarematig probleem is.
 • ik heb Windows al heel vaak opnieuw geïnstalleerd, dus dat gaat ook niet helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.