Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Quadro FX 1500

Anoniem
Pjutertje
5 antwoorden
  • Heeft iemand ervaring met deze kaart ?.Mijn vraag is geven deze speciefe kaarten ook echt meerwaarde t.o.v. b.v. de nieuwere Ati of Nvida kaarten zoals b.v. een 8800GTS enz ?.
  • Dit is een opengl kaart voor 3D modeling. Heeft geen enkele meerwaarde voor een gamer.
  • En voor 3D modeling ?.En dan bedoel ik in +- vergelijkbare prijsklassen.Ik kan bijna nooit in review(s) terug vinden dat deze specifieke kaarten, als je het hebt over de laagste prijsklassen dat er ook daadwerkelijk een heel groot verschil zit tussen b.v. een Quadro FX 1500 of Quadro FX 560 met b.v. een game-videokaart ( die je dan gebruikt voor 3d-modeling ) in dezelfde prijsklassen.Ik bedoel die reviews vertellen mij niet waar dat verschil dan in zit, maar dat kan ook aan mij liggen ..
  • Het verschil zit in de precisie in de weergave, en de grootte van de bruikbare textures. Je zult toch op zoek moeten naar specifieke reviews, liefst in combinatie met de te gebruiken software. Ze zijn er wel, maar natuurlijk is het maar een fractie van de gamekaartreviews. Overigens zijn dergelijke kaarten meestal peperduur, en daardoor niet interessant voor particulieren.
  • De Quadro kaarten zijn gewoon afgeleid van hun GeForce broertjes. voor niet professioneel 3D moddeling kan je net zo goed een GeForce gebruiken.
    (Bij ATI heten de kaarten FireGL en zijn afgeleid van de Radeon).

    De Quadro en FireGL kaarten zijn duurder door de geleverde garantie, software en hoogwaardige componenten. ook zijn er modellen met 2GB grafische geheugen van verkrijgbaar. Naar mijn mening alleen interessant voor professionee / bedrijfsmatig 3D moddeling.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.