Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

workstation en videokaart

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik moet voor mijn thuiskantoor een nieuwe pc aanschaffen. De pc wordt door mijn zoon ook gebruikt voor gamen, dus een goede videokaart is van belang. Verder moet ik 2 monitoren kunnen draaien en is Windows XP prof een voorwaarde. Veel'consumenten'pc's vallen voor mij af. Ik opteer nu voor een HP workstation xw6400. Hierin is de grafische kaart zelf te kiezen. Er is nu een aanbieding met de ATI FireGL v7200 256 MB PCIe. Een kaart die ik voor CAD toepassingen graag zou gebruiken, maar zijn er ervaringen met deze kaart bij spellen.
 • Als ik zo naar de kaart kijk, doet ie vermoeden dat het een X1800/X1900 model grafische kaart is. Dat is vergelijkbaar met game prestaties die onder de HD3850 liggen. Nu is FireGL niet echt geschikt voor games, omdat de drivers van deze kaart daar niet voor geoptimaliseert zijn. Dus zullen de game prestaties nog veel minder zijn.

  Koop je een HD3870X2 dan doen de games het goed, maar Autocad zal het minder goed doen. Hoeveel het verschil precies is weet ik ook niet. Ik weet niet of het hier gaat om een eenmanszaak of dat er op de e.o.a. manier inkomsten moeten worden gegenereerd via het thuiskantoor. In dat geval zou ik er absoluut geen game PC van maken.
  Je kunt dan de HP het beste gebruiken als Autocad platform, als er zo nodig ge-gamed moet worden is het misschien handiger om een XBOX360 te scoren voor 200 euro…
 • slashhead,

  Bedankt voor de info.
  Het is inderdaad verstandiger een keuze te maken tussen en game pc en een werk pc. Ik kies nu voor de werk pc, ook omdat de ATI kaart er nu gratis bijgeleverd wordt.
 • Lijkt me een verstandige keuze. Je investeert in een HP workstation PC met daarbij een FireGL videokaart en een CAD programma. Kortom hardware + software die door en door getest en gekwalificeerd is op betrouwbaarheid en stabiliteit. Daarom betaal je er ook meer voor. Het zou echt zonde zijn om zo'n PC te verpesten door consumenten applicaties zoals games te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.