Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

9800GTX fan control probleem

Anoniem
sdk
7 antwoorden
 • By the way…even over mijn 9800GTX….

  Ik heb nTune geinstalleerd, maar iedere keer als ik de ventilator snelheid hoger zet, wordt ie automatisch weer lager gezet……de standaarinstelling is nog niet eens 5% van de maximale capaciteit en ik heb liever een koele GPU en wat meer lawaai dan een GPU van 70 graden met geen lawaai…..
  Ik heb het ook al via rivatuner geprobeerd, maar hier hetzelfde verhaal….je hoort de fan even snel gaan en dan stopt ie weer…..
  Weet iemand van jullie misschien hoe ik de fan standaar hoger kan zetten…??

  De Idle temperatuur is 61 graden en met de fan op 100% is die ong. 50 graden en dat heb ik liever, helemaal als ik games speel die vrij zwaar zijn wil ik gewoon 100% koeling, maar het lukt me niet….
 • 61 graden IDLE is behoorlijk hoog.
  Is je kastkoeling wel goed?
  Mijn HD3870 wordt MAX. 55 graden in games met de fan op 45%

  Ik kan je trouwens niet helpen met je probleem. Ik heb geen ervaring met die kaart.
 • Die temps kan die makkelijk hebben
  Vergelijkingen met andere kaarten vind ik meestal niet zo denderend, kan een mooi voorbeeld noemen, m'n X1950XTX werd 90 graden onder load….

  Maar wat natuurlijk jammer is is dat de fanspeed niet blijft staan, ook geprobeerd met "apply at windows startup" ?
 • Nvidia heeft een heel goed programma, weet niet of je dit altijd kunt gebruiken, maar het is iets met enthusiast nogwat programma. Ik kan hierin per temperatuur de fan speed van te vore instellen (en de FSB van mijn mobo aanpassen etc). Werkt zonder problemen bij mij.
 • Ik heb inderdaad geprobeerd om het profiel op te slaan, maar op de een of andere manier gebeurd dat dus niet…

  De fan staat nu op de standaard instelling van nog geen 4%…..ik heb hem wel eens een tijdje op 100% kunnen krijgen en dan gaat de temp idle direct terug naar zo'n 50 Graden en load zit ie dan op zo'n 60 graden…

  Maar op het moment dus niet……

  Ik heb ntune van nvidia ook al geprobeerd, maar dat was hetzelfde verhaal en ik hoorde van anderen dat dit een slech programma was, dus deze maar weer gedeinstalleerd….
 • Waarom zou dit slecht zijn? Beetje onzin… dit programma doet alles wat nodig is namelijk de mhz instellen wat wil je nog meer dan?

  Probeer deze anders even, die gebruik ik ipv ntune:
  http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.01.html
  system monitor kun je overslaan bij de installatie.
 • Ik heb nu de nieuwste Beta-driver geinstalleerd en op dit moment werkt de fan eindelijk op hogere snelheid….ik laat het dus mooi zo staan…

  Overclocken van de gpu begin ik niet aan…..ik heb recentelijk hele slechte ervaringen gehad met mijn cpu, dus ik vind het eerst best zo….

  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.