Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Trillend beeld bij games via DVI

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Op mijn game PC heb ik normaal een CRT maar ik wilde mijn Eizo L768 proberen op spelmogelijkheden. Aldus aangesloten en Vice City gestart. Bij het laden van het spel, het optiescherm en in het spel zelf, begint het beeld enorm te trillen en schud op en neer. Het is onspeelbaar. Datzelfde geld voor andere games op mijn computer.

  Er zit een HIS Radeon X1600 videokaart in met HIS drivers. In het CCC zijn een aantal instelmogelijkheden voor het beeldscherm welke niets uithalen. Alleen bij het ontvinken van alternatieve DVI modus word het trillen iets minder.

  De beeldfrequentie heb ik vastgezet op 60Hz, zowel in het CCC als met Refreshlock. Als ik het informatie schermpje op de monitor oproep dan blijkt dat de frequentie ook niet veranderd is tov de desktop. Diverse versies ATi drivers gedownload en geïnstalleerd, maar het maakt allemaal niks uit.

  Als ik de Eizo op VGA aansluit word het spel wel gewoon stabiel weergegeven. Maar wegens het enorme verschil in kwaliteit tussen VGA en DVI is dat geen optie.

  [edit]
  En als laatste de DVI kabel verwisseld voor een splinternieuwe (Dell) en warempel, het probleem is opgelost.
  [\edit]

  [edit2]
  Hij deed het. Want nu gaat ie op zwart als het optiescherm komt. Mijn Windows heb ik ondertussen terug gekloond maar nog zwart…
  [\edit2]
 • Zit er geen autotune op je monitor? Die al geprobeerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.