Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart

Anoniem
sdk
16 antwoorden
 • Wat het met een P4 te maken heeft ontgaat mij, het is de chipset die dat moet ondersteuenen en er moet natuurlijk ook een PCI-e slot opzitten, wat niet altijd het geval is bij oem PCI-e borden met een geïntegreerde video.
 • Beste mensen,

  Ik heb sinds 2 jaar een Dell Optiplex GX280. Dit vond ik een groot cadeau (ik was naar de middelbare gegaan) en was er ook een tijd blij mee.

  Totdat ik op een dag het spel World of Warcraft ging spelen, toen ging het mis. De RAM was niet in orde, en de videokaart, daar hadden ze het niet over. (Je zag bij de installatie of je genoeg RAM had).

  Na een tijdje spelen heb ik dus de 256MB RAM modules (x2) verandert in 512MB (x2) verandert. Dit deed ik omdat ik de FPS nogal laag vond (ik wist toen nog niet wat er aan de hand was als je maar een lage FPS kreeg).

  Oké, nu weten jullie dus wat mijn probleem is, een lage FPS.

  Na een beetje zoeken op het internet, vond ik de oplossing: een grafische kaart.

  Ik ben naar een hardware shop gegaan, en daar zei ik dat ik gewoon de beste grafische kaart wou die ze hadden. En dat was een GeForce met 1GB.

  Na een tijdje prutsen (ik had mijn PC meegenomen) paste het er niet in. Mijn kast was te klein of iets dergelijks en daardoor zou die grafische kaart in no-time kapot zijn. Ik werd zo verschrikkelijk boos..

  Maarja, toen was ik op zoek gegaan op de DELL site, naar een nieuwe, maar die zijn 109 euro voor alleen maar 256MB. Ik wil gewoon een van de beste en mijn budget is 130 euro. Is er echt iets veel beter dan kan ik er ietsje bovenuit, maar niet veel.

  Weten jullie misschien iets goeds? Ik weet niet eens of ik een PCI of een PCI-E slot heb. Dit heb ik opgezocht op EVEREST, maar die zegt ook niks.

  Ik wil een van de beste videokaarten voor de prijs €130,- (misschien iets hoger als het veel scheelt). Hij moet goed werken, en natuurlijk erg veel verbetering hebben. Ook moet hij gewoon in de kast kunnen (van mijn PC). En de Geforce paste dus niet. Kan mijn PC dit wel ondersteunen?

  Info:

  Windows XP.
  Dell Optiplex GX280.
  1GB RAM
  128MB interne Videokaart.
  Intel Pentium 4 Processor.

  Extra Info (plaatjes).

  PCI-E slot?

  Videokaart, adapter

  Moederbord
 • 1 tip, spaar voor een nieuwe pc, met dit systeem heeft het geen nut om een nieuwe videokaart te kopen. En het moederbord heeft pci-e 1.0 en daar gaan de nieuwe videokaarten niet meer inpassen
 • Dit is een tijdelijke oplossing om de FPS hoger te krijgen. Ik krijg volgend jaar een Extreme game PC, maar ik wil nu gewoon een nieuwe videokaart voor meer FPS.
 • Ach wat typisch…lees dit even goed: Het gaat niet om het aantal geheugen op je videokaart!

  Je hebt pas 1gb nodig als je op zeer hoge resoluties speelt en veel AA gebruikt en dat soort zaken. Want hoe meer pixels, hoe meer geheugen er nodig is. 512 mb vind ik wel minimaal dat wel, maar ik speel ook op een 22inch breeldbeeld(1680*1050 pixels) en het liefst nog AA op 4x.

  Wat belangrijker is, is de kloksnelheid van je engine(GPU) en kloksnelheid van je geheugen. het is heel erg moelilijk te bepalen welke videokaart nou beter is en welke slechter aan de hand van zulke gegevens. Ik zou is reviews gaan zoeken, en kijken hoe ze presteren. Er is zoveel dat belangrijk is, zoals de indeling van de GPU en blablabla.

  Zo te lezen heb je een kleine kast..typisch bij die merk pc's. Die moeten zo compact mogelijk zijn. Ga eerst maar is meten hoeveel ruimte je hebt, dat is wel zo handig.Om maar eens een leuke videokaart te nemen: http://www.azerty.nl/8-160-68335/n9600gt-t2d512-oc.html
  en als je 20 euro meer uitgeeft heb je al een 8800gt: http://www.azerty.nl/8-160-58477/geforce-8800gt.html

  je kan op je moederbord gewoon zien of je een pci-e 16x slot heb. Ze hebben deze vorm(niet de kleur dus): http://www.thg.ru/howto/20051125/images/pcie_16_1.jpg
  het is de bovenste. Pci sloten zijn over het algemeen wit en pci-e 16x zwart of blauw. Ze zitten meer naar binnen en het korte stukje zit aan de andere kant als je goed kijkt. Als je dit sluefje niet kan vinden, heb je misschien wel agp..ik denk het niet maar je weet maar nooit.

  Vergeet ook niet, alles werkt samen. Het heeft geen zin een ultra snele videokaart te kopen en een slome processor, want dan vormen er bottlenecks.
 • [quote:f90db1dae9="Justinpierik"]1 tip, spaar voor een nieuwe pc, met dit systeem heeft het geen nut om een nieuwe videokaart te kopen. En het moederbord heeft pci-e 1.0 en daar gaan de nieuwe videokaarten niet meer inpassen[/quote:f90db1dae9]
  Een pci-e 16x 2.1 kaart past gewoon in een 1.0 sleuf…en vice versa
 • De CPU is een redelijke bottleneck voor de nieuwere games.

  Als je alleen WoW speelt, is de HD2600Pro een leuke. Deze kost ca. 40,- / 50,- en biedt leuke waar voor zijn geld.
 • Mis ik iets ofzo? Het gaat hier over een pentium 4 dus ik neem aan dat de poort gewoon AGP is voor de 3dkaart daar komt de oude PCI dan niet aan te pas. Die zijn alleen bedoeld voor geluidskaarten etc.
  Agp kaarten zijn nog een aantal interessante modellen:

  Geforce 7600GS 70 eur
  Geforce 7600GT 90 eur
  GEforce 7800??? heel duur
  Ati 2600nogwat ??

  Ik zou voor de 7600GT gaan. Vaak hebben ze hem bij www.dollarshop.nl. Op dit moment zie ik daar alleen de GS http://www.dollarshops.eu/product_info.php/cPath/1_37_41_179/products_id/53

  Misschien is www.tweaker.net/pricewatch een goede site voor je om een shop in de regio te vinden!
 • Je mist zeker wat, dat bord heeft gewoon een 1X16 PCI Express slot. :roll:
 • [quote:20230444b1="Lange Pier"]Je mist zeker wat, dat bord heeft gewoon een 1X16 PCI Express slot. :roll:[/quote:20230444b1]
  Nooit geweten dat p4 mobo's dat al konden hebben. Vreemd hoor.

  Dan zou ik zoeits kopen:

  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?baseId=4264&artno=jaxxli

  10 euro meer dan een 8600, maar stukje sneller ook. Meer geld uitgeven lijkt me niet nuttig gezien de cpu. Maar zeker verstandig geld in je 3dkaart te stoppen. Dan kun je hem evt nog in je nieuwe systeem gebruiken. Wil je dit niet dan volstaat de 8600GT prima!
 • [quote:a562dca424="Lange Pier"]Wat het met een P4 te maken heeft ontgaat mij, het is de chipset die dat moet ondersteuenen en er moet natuurlijk ook een PCI-e slot opzitten, wat niet altijd het geval is bij oem PCI-e borden met een geïntegreerde video.[/quote:a562dca424]

  In de tijd dat de p4 uitkwam was de nieuwste standaard agp 4x vandaar dat ik me erover verbaasde. Nu moet ik wel zeggen dat ik destijds de hardware ontwikkelingen niet heel erg heb gevolgd (met de presscott etc) omdat een nieuwe pc toch voor mij niet aan de orde was. Ik associer pci16x toch eerder met de nieuwe dualcore's en misschien een pentium 5xx.
 • En ik heb (volgens mij) een low profile slot. Moet je hier rekening mee houden, zoja, tips voor waar ik die gewoon in de winkel kan kopen?
 • Tja, dat is afhankelijk welke uitvoering je hebt, overigens heeft het met de kast te maken.

  @sdk, er waren ook Dell Optiplex GX280 met een low profile AGP slot, maar de TS had al aangegeven dat er een PCI-e slot op zat.
 • Heeft iemand hier al gevraagd wat voor een voeding hij in zijn PC heeft?
  Vaak is dit een standaard 300 - 400 Watt voeding. Je kunt hier dus geen 8800GS in smijten. Een 8600GT is nog wel mogelijk.
 • Waarom zitten jullie te discuseren welke videokaart hij moet nemen?
  Het is toch al duidelijk dat hij gewoon even een jaar moet wachten.
  Het is echt geldverspilling en je kunt toch gewoon wat oudere games spelen.
 • Oké, toch bedankt voor alle hulp allemaal. Ik ga gewoon nog een jaartje wachten :( :( :( :(

  En dan ga ik niet besparen :P !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.