Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Haperend dvd beeld

Anoniem
arjant2
21 antwoorden
 • Al enige tijd heb ik last van een haperend beeld bij het bijkijken van dvd's de computer is 2 jaar oud met een 2,4ghz en windows Vista erop. Bijna alles is al wel vernieuwd alleen nog niet de videokaart die erin zit. Deze is dan dus wel vrij oud al. Ik gebruikt een hoge resolutie van 1920x1200 en heb en 24inch monitor. Ik denk dat de videokaart is die voor het probleem zorgt en zou graag van jullie willen horen wat ik als videokaart zou kunnen aanschaffen?
 • Je geeft vrij weinig info over wat voor systeem je hebt. Wat voor videokaart zit er bijvoorbeeld in.
 • Procerssor: AMD Athlon 64 2,4 GHZ
  Moederbord: Gigabyte K8NF-9
  Geheugen: GEIL DDR 3 GHZ
  Videokaart: Nvidia 6600 Silcent PCe
  Hardeschijven: Seagate 500 GB Sata
  WD 80 GB Ide
  DVD spelers: Samsung Writemaster Sata
  Asus Quietrack Sata

  Besturingssyteem: Windows Vista 32bits
  Hopelijk hebben jullie nu genoeg gegevens voor een goed antwoord.
 • Dat is inderdaad een flinke belasting voor een 6600 videokaartje. Ik zie dat je een 'silent' versie hebt, is deze dan ook passief gekoelt? Misschien is het een idee om even de temperaturen te bekijken, bijvoorbeeld met speedfan.
 • heb je al de laatste codecs geinstalleerd?
  Op zich zou die resolutie voor je videokaart geen probleem moeten zijn bij het afspelen van video. Je processor heeft het veel zwaarder volgens mij.

  Is dit probleem altijd geweest of deed hij het eerst wel goed?
 • 3 Ghz geheugen???
  Is het een Athlon dual core of een single core?
 • Waarschijnlijk bedoelt hij 3 GB geheugen.
 • Ik zou om te beginnen wat geheugen uit je systeem halen. 2GB is meer dan genoeg. Meer geeft vaak problemen. Dus gewoon 2 repen van elk 1GB per stuk doen. Geen rare exotische combinaties in elk geval.
  3GB vind ik toch al vreemd, (3 repen van 1GB?) tenzij je probeert 4GB in een 32-bit besturingssysteem te proppen. Dan heb je inderdaad iets van 3,4GB ofzoiets. In dat geval zou ik er twee repen uit halen. Je hebt er toch niks aan.

  Verder even kijken naar de instellingen van je media speler. Staan die op CPU of hardware acceleratie?
  Kijk even wat je CPU aan het uitspoken is op het moment van DVD playback.
 • kijk tijdens het spelen van de DVD even naar de processor belasting in Windows taakbeheer. (CONTROL ALT DEL)
 • [quote:3cd229b479="Slashhead"]Ik zou om te beginnen wat geheugen uit je systeem halen. 2GB is meer dan genoeg. Meer geeft vaak problemen. Dus gewoon 2 repen van elk 1GB per stuk doen. Geen rare exotische combinaties in elk geval.
  3GB vind ik toch al vreemd, (3 repen van 1GB?) tenzij je probeert 4GB in een 32-bit besturingssysteem te proppen. Dan heb je inderdaad iets van 3,4GB ofzoiets. In dat geval zou ik er twee repen uit halen. Je hebt er toch niks aan.[/quote:3cd229b479]Aan 3 GB geheugen mankeert niks. Zolang je moederbord geen limiet heeft van 2 GB kan het geen problemen veroorzaken. Ik spreek uit ervaring en ik weet dat het slechts voordelen heeft zolang je moederbord het accepteerd.
 • Ook maar even aangepast dan :lol:
 • Heren houden we het gezellig? Mirage, dat kan ook op een andere manier he.

  Ontopic:
  Op zich is met 3 GB niets mis, zeker niet onder Vista. ik denk ook niet dat daar het probleem ligt. Denk eerder dat de processor het een beetje zwaar heeft op die resolutie.
  Maar zullen we even afwachten tot de TS weer reageert?
 • Even terug komen op het geheugen. Mijn moederbord kan 4ghz geheugen aan er zit nu 3ghz in om Windows Vista goed te laten draaien.
 • Heb je dat alleen in films? Had je dat eerder ook? Hoe doet de kaart het bij andere 3d bewerkingen?

  Mocht hij in andere programma's ook tegen sputteren terwijl hij het wel zou moeten kunnen draaien zou ik je kast eens los trekken en je videokaart eens schoonmaken. De rest van je kast natuurlijk meteen even meepakken.

  Het is trouwens: 4GB geheugen met een snelheid van bijv: 800mHz of 667mHz. Als jij 4gHz geheugen kan vinden wil ik weten waar je dat vandaan haalt :P .

  Ik denk dat het de videokaart is. De processor moet dat wel kunnen hebben.

  [quote:e57decc736]Gelukkig lopen er nog giganten met verstand van zaken en eindeloos veel ervaring op dit forum rond, die met aan godheid grenzend gezag aanbevelingen van medeforumleden als gelul mogen kwalificeren[/quote:e57decc736]

  ……….:roll:………..

  Nouja 2gb is wel aan te raden en ook voldoende voor de gemiddelde pc-gebruiker. Iemand die zware programma's gebruikt zal zeker voordeel hebben bij die 1,4gb meer geheugen :wink: (ik doe het tot dinsdag namelijk ook nog met 2gb )

  3 repen van 1gb? Dat is geen slimme opstelling. 2x1gb + 2x512mb evenmin. Alle sloten in gebruik zou eerder problemen kunnen geven dan 2 sloten. Het is het proberen waard.
 • Thijmen: niet op reageren aub, Mirage heeft zijn post aangepast na een PB van mij, daar was de reactie van Slashhead op.

  @TS: heb je nu je nieuwe moederbord reeds?
 • [quote:b29b79d0d2="arjant2"]Thijmen: niet op reageren aub, Mirage heeft zijn post aangepast na een PB van mij, daar was de reactie van Slashhead op.

  @TS: heb je nu je nieuwe moederbord reeds?[/quote:b29b79d0d2]

  In mijn reactie is geen teken van 'haat' te ontdekken tegenover de medeforummers toch? Het was slechts bedoelt om meer informatie te geven en uit te leggen hoe het zou kunnen werken.

  Maargoed ik reageer niet meer! :wink:
 • Hoor je mij niet zeggen dat er haat in te vinden was…. :roll: nuttige input is altijd welkom :wink:

  Ik begreep op een ander forum dat de TS een nieuw moederbord had besteld omdat zijn moederbord niet met 125W processoren om kan gaan.
  Even afwachten of dat effect heeft.
 • Ik gebruik veel fotoberwerkingsprogramma's en Autocad deze programma's vragen veel geheugen.
  Hoe hij met andere 3d programma's weet ik niet maar het is wel erg wisselend. De ene keer doet hij het wel maar de andere keer haperd hij wel. Als er bijv Emule aan staat dan gaat hij erg haperen.
 • denk dat toch eerder je processor de bottleneck aan het vormen is…
  een 3800+ is niet zo rap meer en ik kan me voorstellen dat die met die hoge resoluties wat problemen heeft als je ook nog andere dingen doet ondertussen.
 • Hier heeft het volgens mij niet mee te maken, als ik van alles uitzet in de taakbalk wat veel geheugen gebruikt. dan haperd het beeld nog steeds. Ik denk dat het te maken heeft met mijn veroudere videokaart die niet goed overweg kan in Vista, geeft namelijk geregeld een foutmelding m.b.t. de drivers. Ik denk dat een nieuwe videokaart die DDR3 geheugen heeft dit probleem kan oplossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.