Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

SLI: XFX Alpha Dog of Gainward Golden Sample?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Computervrienden,

  ik ben van plan een SLI machine te assembleren en ik ben uitgekomen op de volgende twee kaarten:

  XFX GeForce 8800GT Alpha Dog Edition XXX 512 MB

  GPU: 670 MHz
  MEM: 1950 MHz

  Gainward GeForce 8800GT Golden Sample 1024 MB

  GPU: 650 MHz
  MEM: 1900 MHz

  De Gainward kaart is 11 euro duurder dan de XFX (maal twee natuurlijk wegens de SLI). De stock clocksnelheden liggen net iets lager dan de XFX kaart, maar hij heeft meer geheugen.

  Wat is jullie mening? Welke zouden jullie nemen en waarom? (en met alle respect, aan een ik-zou-uberhaupt-geen-SLI-nemen antwoord heb ik natuurlijk niets :wink: )

  Alvast bedankt!
 • Ik zou uberhaupt geen sli machine willen! :P

  Nee ff to the point: 1024mb wordt alleen gebruikt bij extreem hoge resoluties. In dagelijkse game activiteiten en een groot scherm wordt het zelfs nog niet gebruik. Er is al gebleken dat 1gb geen voordeel heeft tegenover de 512mb.

  Je zou meer prestatie krijgen van hogere clocksnelheid dan meer geheugen, bovendien heb je al 2 kaarten. En bij hogere resoluties wordt de 2e kaart steeds meer gebruikt. Dus dan is een totaal van 2gb videoheugen al helemaal overbodig.

  En om toch terug te komen op die sli-opstelling. Waarom geen paar maandjes wachten, (misschien nog niet eens)? En dan lekker de nieuwe 4-serie kaart kopen van ati? Idle 10watt. 2x 8800gt in sli verbruikt dus echt wel meer, maargoed het is jouw te verkwisten geld. Waarschijnlijk ook wel wat sneller.(verwacht ik)
 • hehe ik ben het met je eens dat de 1024 MB in maar weinig situaties gebruikt zal worden..maar aan de andere kant kost de 1 GB kaart slechts 11 euro meer dan de 512 MB kaart (even er van uit gegaan dat de verschillen in MHz snelheden vrijwel te verwaarlozen zijn)
 • Tja dan zou ik persoonlijk voor de 1024 MB versie gaan. Ookal heb je dat extra geheugen niet nodig het is wel leuk dat het erbij zit. Je hebt vast en zeker wel wat performancewinst, maar dit zal rond de 1 tot hooguit 5 FPS zijn op een degelijke resolutie.
 • Baseer hierop je keuze. Ik wist het wel. Die 8800gt 512mb in deze test is nog niet eens OC'ed. Dus zul je daarmee ook nog een kleine performance winst behalen.

  Hou er rekening mee dat in al deze tests de clocksnelheden iets lager liggen dan de jouw gekozen kaarten.

  I.m.o is die 1024mb alleen voor de 'patsfactor'. En al helemaal in sli is het totaal nutteloos, omdat dat geheugen echt niet wordt gebruikt. Daarvoor heb je die 2e kaart :wink:

  En wat is er leuk aan dat het erbij zit? (zie de patsfactor :P )
 • hey, goeie link, bedankt daarvoor
  zo te zien wordt het dan de XFX Alpha Dog versie!
 • [quote:887c15e55a="ruudpel"]hey, goeie link, bedankt daarvoor
  zo te zien wordt het dan de XFX Alpha Dog versie![/quote:887c15e55a]

  Verstandige keus :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.