Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geen beeld meer na verwijderen spel

Anoniem
wortel
12 antwoorden
 • Hallo, ik weet niet of dit hier thuishoort, maar ik vermoed van wel. Een tijdje geleden heb ik een Zylom spel van de pc gehaald(via uninstal) Sindsdien heb ik geen beeld meer in de Windows Media player(zwart beeld), wel geluid. Ook spellen geven geen beeld, slecht beeld (knipperen). Via uitzending gemist krijg ik ook geen beeld(gekleurd&knipperende strepen), wel geluid. Hetzelfde geld voor Pinnacle studio 11, geen beeld om te bewerken, bij afspelen hoor ik alleen geluid. Ik heb al nieuwe drivers voor mijn videokaart geinstalleerd (MSi 6600GT), alle codecs van m'n PC gehaald en opnieuw geinstalleerd (K-lite) maar niets helpt. Ik heb volgens hitman pro en NOD32 geen virussen oid op mijn PC staan.

  Mijn PC:
  Windows XP Home edition
  versie 2002
  Service Pack 3

  AMD Athlon 64 3700+

  Heeft er iemand nog een goed idee?
 • hmm kan je nog terug naar een systeemherstelpunt van vóór het verwijderen van het spel?
 • Nee, systeemherstel heeft geen punten van voor het probleem… :cry:
 • [quote:0fc6218013="wortel"]Windows XP Home edition versie 2002 Service Pack 3 [/quote:0fc6218013] Als je over een echte XP installatie CD beschikt, die je hebt geslipstreamed met de originele XP CD, dan zou je een Windows XP Repair Install (met behoud van data en configuratie instellingen) kunnen overwegen.
 • Heb je wel eerst de videokaartdrivers gedeinstalleerd? Opgestart en vervolgens de nieuwe videokaartdrivers geinstalleerd?
 • @JOLO

  Ik heb de originele XP CD, en normaal geïnstalleerd. Kun je dat "slipstreamen"achteraf doen?

  @tomvdlee

  Ik heb de nieuwste driver bij Nvida gehaald en gewoon geinstalleerd, niets gedeinstalleerd. Overschrijft hij de oude gegevens/driver niet of verwijderd ze?
 • [quote:4359134562="wortel"]@JOLO

  Ik heb de originele XP CD, en normaal geïnstalleerd. Kun je dat "slipstreamen"achteraf doen?

  @tomvdlee

  Ik heb de nieuwste driver bij Nvida gehaald en gewoon geinstalleerd, niets gedeinstalleerd. Overschrijft hij de oude gegevens/driver niet of verwijderd ze?[/quote:4359134562]

  Volgens mij was er een programmaatje voor genaamd Driver Sweeper. Er kunnen altijd nog restjes driver overblijven, dat tot zulke gevolgen kan leiden.
 • Heb je een TV-out ? Misschien zijn de beeldschermen "omgedraaid" per ongeluk. Heb het ook een keer meegemaakt.
 • [quote:09bcbb5a01="wortel"]Ik heb de originele XP CD, en normaal geïnstalleerd. Kun je dat "slipstreamen"achteraf doen? [/quote:09bcbb5a01] Dat slipstreamen kun je nog steeds doen, volgens de instructies van die techzine tutorial linkje uit mijn vorig bericht.
 • @NHubregtse

  Als ik m'n driver verwijder en de PC weer opstart, hoe krijg ik dan beeld? Pakt Windows dan een standaard beeldscherm driver of zoiets?

  @AswinW

  Nee, geen TV out

  @jolo

  Ik ga eerst nog een keer de driver installeren, daarna probeer ik jou link (ik hoop dat het niet link is :D )
 • soms bij de instellingen:
  Overlay->full screen device->secondary display
  experimenteer daar wat….
 • [quote:6ca81c18e6="wortel"]@NHubregtse

  Als ik m'n driver verwijder en de PC weer opstart, hoe krijg ik dan beeld? Pakt Windows dan een standaard beeldscherm driver of zoiets?[/quote:6ca81c18e6]

  Waarschijnlijk wel. Windows werkt dan op een ''grafische adapter''. Eigenlijk gewoon een hele zwakke videokaart. Dus je hebt dan wel beeld. Dan kun je de bijbehorende (goede) videokaart drivers installeren via het internet, of vanaf een CD.

  MVG

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.