Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Foto's donker weergegeven

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Op de monitor van mijn vriendin worden foto's (jpg-bestanden) veel te donker weergegeven, dezelfde foto's zijn op mijn eigen monitor veel lichter. Het rare is dat voor de rest de weergave op haar monitor wel goed is, dat ziet er hetzelfde uit als bij mij. We hebben al naar de instellingen van haar monitor gekeken maar die staat al ingesteld op de maximale helderheid. Wat zou hieraan te doen kunnen zijn?
  • Heeft ze dezelfde monitor en videokaart? Kwaliteit, merk en type monitor kan een heel verschil opleveren. Zoniet dan zit hier je probleem en zal je toch aan de instellingen van een of beide monitoren moeten sleutelen. Je kan pas zeker zijn van goede kleur weergave als beide monitoren gecalibereerd zijn.
  • Hier kan je een programma downloaden om je monitor te kalibreren. Wel even lezen hoe je dat moet doen.
    http://quickgamma.de/infoen.html
  • Ik had hier een antwoord gezet maar zie nu dat die niet is geplaatst. Daarom nogmaals: hoe kan het zijn dat alles op dezelfde manier wordt weergegeven als bij mij, behalve de fotobestanden? Dan zou toch alles te donker moeten worden weergegeven? Overigens Tom bedankt voor je url, zal daar eens gaan kijken
  • Als je een nvidia kaart/driver hebt, reset de kleurcorrectie dan eens naar default waarden. Het wil wel eens gebeuren, dat dat na installatie van de driver niet helemaal goed staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.