Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

paar vraagjes over nieuwe videokaart

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo ik heb net een nieuwe video kaart gekocht een
  NVIDIA e-GeForce 8600 GT 512MB DDR2

  ik had net wat gelezen over een voeding ofzo maar hoeveel heeft deze kaart nodig? er zit nu een voeding van 300W van HP in is die goed genoeg zo niet kan het dan schade aan de kaart geven ofzo? en hoe duur is dan zo een nieuwe voeding die wel goed genoeg is? (als deze niet goed genoeg is)

  OJA en is der een programma voor deze kaart? had eerst een kaart van ATI en daar had ik een programma voor: ATI CCC maar is er ook een programma voor deze kaart van Nvidia?

  Alvast bedankt ,Jordy
 • Volgens mij moet je voor een 8600GT minimaal een 350watt voeding hebben.
 • Als je deze kaart hebt gekocht dan moet je eerst alles van ATI verwijderen van de PC voordat je deze erin stopt. Daarna dowlnoad je de Nvidia Forceware drivers van www.nvidia.com. Dit heet volgens mij Nvidia Control Panel ofzo?
  Maar 300Watt is echt niet genoeg voor de 8600GT. Het zal geen schade aan de kaart geven, maar als je aan het gamen bent moet de kaart volop aan het werk en dan heeft hij meer stroom nodig wat er dan niet is wat als gevolg heeft dat de PC vastloopt.
 • Inderdaad even de oude driver verwijderen en een nieuwe downloaden zoals mirage aangeeft.

  Daarnaast als de kaart de voeding te zwaar belast, dan valt de PC uit bij zware taken (rebooten) of start niet eens op. Dit merk je dus gauw genoeg. Als de 300 watt voeding van goede kwaliteit is en je verder geen zwaar systeem hebt met veel hardware er in, dan verwacht ik dat het wel goed gaat.
 • [quote:119eb77b73="NoepZor"]Als de 300 watt voeding van goede kwaliteit is en je verder geen zwaar systeem hebt met veel hardware er in, dan verwacht ik dat het wel goed gaat.[/quote:119eb77b73]

  [quote:119eb77b73="jordyyyyy"]
  er zit nu een voeding van 300W van HP[/quote:119eb77b73]

  Ik denk niet dat HP er een A-merk voeding in gaat stoppen. Koop dus ook maar gelijk even een nieuwe voeding. Opstarten wil denk ik nog wel, maar dan houd het denk ik wel flink op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.