Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

tft dood na wasbeurt?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Mijn lieve vriendin heeft iets te enthousiast mijn tft afgesopt (denk ik) want er zijn een soort van vlekken ontstaan aan de onderrand van het scherm. (

  Ze worden ieder dag wat groter en veranderen van vorm. In de hoekjes zijn de pixels echt aan het doodgaan De rest van de vlekjes zijn lichter van kleur. Ze zitten nu nog op de werkbalk van windows…….

  Zit er vocht in en condenseert dat nu?
  Zat er vocht in en heeft dat wat beschadigd?
  Is dit het begin van het einde en zullen die vlekken zich uit gaan breiden???

  Wie weet raad of heeft iets insgelijks zelf meegemaakt.
 • Bij mijn scherm zit er een plaat (glas of plastic) voor het TFT scherm. Mogelijk is dat bij jou ook zo en zit daar nu water tussen?
  Kan me voorstellen dat het water door de warmte ontwikkeling gaat bewegen.

  De pixels kunnen best kapot gaan door water (denk aan sluiting of corrosie)

  Ik zou 'm in iedergeval even niet meer gebruiken en goed laten drogen. Als je durft kan je 'm uitelkaar schroeven Als je een beetje handig ben is dat hiet zo lastig, een paar schroefjes en dan houd je een printplaatje, het TFT scherm de backlights en mogelijk nog een voeding over. Tweede voordeel is als je 'm openmaakt je 'm kan schoonmaken en eventuele kalkrestjes verwijderen.

  In iedergeval goed laten drogen (zolang het maar geen olie achtig spul is zal het vanzelf verdampen ,kan wel ff duren)

  Succes!
 • Ik heb het gehad met mijn vorige Samsung 22". Een paar weken na aankoop dezelfde vlekken onderaan, net boven de plastic rand.
  Pas toen Samsung het ding had omgeruild ben ik erachter gekomen dat er waarschijnlijk een paar druppels water tussen rand en scherm terecht zijn gekomen.
  Sindsdien is het wat minder schoonmaken met een hele dunne vaatdoek die drie keer uitgeknepen is. Mijn scherm heeft geen druppel meer gezien, alleen een licht vochtige waas.

  Of wachten + laten drogen gaat helpen weet ik niet. Je kunt weinig anders dan proberen, maar ik weet niet wat dat vocht in die relatief afgesloten ruimte aanricht.
 • Ik weet niet of op tft schermen ook nog een coating zit zoals bij crt monitoren die je kunt slopen…
 • Had ik al vertelt dat mijn vriendin Cillit Bang !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: spuitffles had gebruikt. en dat droop dus lekker naar beneden zo mijn monitor in.

  De vale vlekken worden met de dag groter en in de hoekjes (onderaan) zijn zwarte plekken aan het ontstaan waar de pixels geheel dood zijn.

  Helaas is het niet de coating zoalsArne al opperde. Ik vrees dat er hetzelfde is gebeurt als bij KeesA. Alleen dan niet met water maar met Cillit bang.

  Volgens mij zit er nog net garantie op: zou ik via die weg wat kunnen
 • Bang, en de pixels zijn weg! :evil: Dat is balen. Ik denk niet dat ze hier garantie op geven. (er staat in de voorwaarden vast iets over onoordeelkundig gebruik, en ik ben bang dat dit hieronder valt)
 • Denk dat ze er met zo'n sopspul vrij vlot achter komen dat het "user abuse" is en geen garantie kwestie is….
  Gecondoleerd met je monitor :?
 • Misschien weet je vriendin wel een oplossing, zoals het scherm op laten drogen in de magnetron … :wink:

  Cillit Bang: en BANG … al je pixels dood. :lol:

  (sorry kon het niet laten …)
 • Is het nog steeds je lieve vriendin? :wink: :wink:
 • haha ja hoor :D

  @Vandread
  inderdaad; ik probeer het niet eens.

  @Obi

  zeg breng haar nou niet op ideeen
  Ik heb liever dat ze voortaan haar eigen zooi (overal liggen hoopjes kleren) opruimt ipv mijn beeldscherm chemisch te reinigingen.

  Ik heb inmiddels een nieuw scherm gekocht: een 24 inch . Helaas zit er een dode sub-pixel in: KAN IK WEER GAAN INRUILEN.
 • Hij samsung zit er nu zelfs een speciaal doekjes bij met waarschuwing ien instructie op welke manier je de monitor moet afstoffen. Misschien even printen er bovenop plakken :lol: .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.