Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart defekt

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Reeds voor de 3de maal gaat mijn videokaart Radeon 9800 [b:a13b812d0a]XL[/b:a13b812d0a] Ver:100 defekt door de warmte. De vorige keren was mijn pc nog onder garantie en was de vervanging gratis. Ik vraag me af of deze kaart door een betere versie kan vervangen worden. Ik heb in de FAQ-lijst van dit forum deze kaart echter niet teruggevonden. Kan iemand mij raad geven wat ik hier moet mee aanvangen en waar ik snel een betere of desnoods dezelfde kaart kan aanschaffen?
  Dank bij voorbaat. R@
 • De 9800XL is al relatief oud. Waarschijnlijk een medion geval? Wat oudere medion systemen hadden wel eens warmteproblemen. Dus daar zou je ook nog naar kunnen kijken. Als je er een andere kaart in wilt hebben, geef dan even een budget aan, noem de belangrijkste onderdelen (processor, geheugen, wattage voeding), en het gebruiksdoel. Een 9800pro is waarschijnlijk nog wel tweedehands te krijgen, op bijvoorbeeld marktplaats. Maar je kunt er ook een simpel agp kaartje in zetten voor een paar tientjes.
 • Dank voor uw snelle reactie. Inderdaad het gaat hier om een Medion-geval dat voor stevig huishoudelijk gebruik dient.(Geen spelletjes). Mijn gegevens zijn: MS-7012 MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD, Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2992 MHz, RADEON 9800 AGP (0x4E48)RADEON 9800 AGP (0x4E48), C-Media AC97 Windows XP, Home, SP3, NLB, HDD:156 GB, C:\, NTFS, 512 MB RAM, Power Delta Electr.mod.DPS-350PB-2C.
  Ik heb even een forum opgezocht (met andere pc)waar ik deze pc-hardware gegevens eerder had nagelaten en stel vast dat niettegenstaande op de kaart zelf Radeon 9800 XL Ver:100 gedrukt staat er via het opvragen met een programma naar de pc-hardware gegevens dus Radeon 9800 AGP(….) te voorschijn komt. Misschien gaat het hier ook over dezelfde kaart? Ik veronderstel dat ik dus maar best uw raad van de goedkope agp-versie opvolg(juiste benaming?). Blijven nog de vragen: hoe vooorkom ik dat ze weer snel stuk gaat en waar kan ik snel aan zulke kaart geraken(BE)? Een stomme vraag is misschien: bestaan er iets duurdere kaarten die beter tegen de warmte kunnen of is het mogelijk een groter ventilatortje op de goedkope agp-kaart te plaatsen? Of zijn er nog mogelijkheden tegen een redelijk prijsje (max.€50)?
  Mvg, R@
 • Sorry, ik heb ondertussen begrepen dat men met AGP de aansluitbus bedoelt.(Ja, ik ken er niet veel van) Ik heb al gezocht naar Radeon 9800 pro maar ik vind dat niet. Is er een vervanger die past in mijn systeem?
  D.b.vb. R@
 • Een kaart als deze moet wel een waardige vervanger zijn:
  http://tweakers.net/pricewatch/146792/club3d-geforce-7600-gt.html
 • [quote:4d1e5edbc5="Ronan"]…(Geen spelletjes). [/quote:4d1e5edbc5]Dan is een GF 6200 al goed zat, of zelfs een TNT al wel.
 • Ai dat had ik even over het hoofd gezien ^^ een TNT is wel heel oud hor, een 6200 is inderdaad prima. Zal ook niet erg warm worden.
  Wel apart dat een 9800xl die nooit games speelt toch nog te warm word terwijl die zelfs terugclocked in 2d dacht ik. Zal wel het geheugen zijn dat overlijd.
 • Dank aan allen voor de tips. Inderdaad, de laatste opmerking zou goed kunnen. Ik ondervond de voorbije weken vaak vastlopen als ik meerdere (4/5) schermen had openstaan. Ik had er nog geen aandacht aan geschonken. Weer iets bijgeleerd dus. Mvg, R@

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.