Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart ATI of NVidia, nu SIS 761

Anoniem
ivopatty
37 antwoorden
 • [quote:65b22a216d="gerben"]De kaart is wel ok, maar de koeler is niet veel soeps.[/quote:65b22a216d] Wat bedoel je daar precies mee, ik heb wel gelezen dat ie niet goed is voor overklocken en dat ie niet helemaal goed aansluit maar wat bedoel je precies? Volgens tweakers review is het best een aardig ding http://tweakers.net/productreview/6500/peak-ati-radeon-hd3870-512mb-ddr4.html
 • Ik heb een vraagje. Ik heb onlangs mijn moederbord laten vervangen omdat volgens die mensen die dat deden mijn BIOS kapot was. Maar daar had ik een NVidia in zitten, ik weet niet meer precies wat voor een, maar op de ventilator staat GeForce FX.

  Maar op mijn nieuwe moederbord zit helaas geen AGP poort.Nu vraag ik me af of ik hier een helemaal nieuwe voor moet kopen of dat er een andere oplossing voor is. En mocht ik een nieuwe moeten kopen, welke videokaart is dan de beste keus. Mijn moederbord beschikt over 2 open PCI poorten en 1 open PCI E poort. Nu vraag ik me dus af, wat voor videokaart kan ik het best kopen. Een NVidea of een ATI. Want ik weet niet precies wat de best keus is als je een beetje goede games wilt kunnen spelen. Hij moet tenminste Direct3D en 250 MB hebben, want daarom wil ik er ook een nieuwe in, want mijn onboard SIS 761 die er nu in zit heeft dat niet. Dus ik kan op dit moment de nieuwste games niet spelen. Ik heb bijv alle RCT3 delen, en daar kan ik dus nu helemaal niks mee. Dus, is er een of ander omzet ding of moet ik gewoon een Helemaal nieuwe videokaart kopen en dan wel welke.

  IvoPatty
 • Wat voor moederbord zit er nu precies in, want je verhaal is een beetje 1 grote brei. Tevens is het van belang om te weten wat voor voeding er in zit. Dus schroef de kast even open en neem de waardes over die op de sticker van de voeding staan.

  Ik ga er vanuit dat je een PCI-E aansluiting hebt nu, en niet alleen PCI aansluitingen, want dat zou niet best zijn…
 • Sorry daar voor :oops: . Maar ik ben zelf een beetje een ramp met computers :? Maar inderdaad, ik heb nog even goed gekeken, ik heb er inderdaad een PCI-E in zitten tenminste dat lijkt erop. Want er staat onder de poort PCI-PRO

  Er had nog een AGP poort ingekund, alleen die zit er niet. En is er nog een andere manier om er achter te komen wat voor moederbord en voeding er in zit, want de PC is van mijn vader. Dus die mag ik niet zomaar openschroeven. :P
 • Hier kun je het moederbord wel mee bepalen: http://www.cpuid.org/cpuz.php
  Kijk ook even wat er aan geheugen in zit, en welke processor. Een geforce fx is al vrij oud (5000 serie), dus dat zou wel eens kunnen tegenvallen.
 • ja daarom zat ik dan ook te denken aan maximaal een 7300 of 7600-serie ofzo.
  In ieder geval niet zo een stroomslurper en niet te snel.

  Hoe kan je trouwens zien dat er pci pro bij het slot staat als je hem niet open mag maken??
 • Ik heb ondertussen de doos van het moederbord al weer teruggevonden:

  Volgens de doos is het een ECS elitegroup GS 760 Ultra V1.1C UPC moederbord en zoals ik al eerder had bevestigd, het moederbord beschikt over 2 PCI poorten en 1 PCI - E poort. Ik weet niet wat het betekend, maar de Form factor is Micro ATX maar ik zal ook nog een keer met dat programma alles nakijken.
 • Nou, ik heb hem ongeveer 2 maanden geleden nog open gehad wegens het vervangen van de CD brander nar DVD brander, ik heb ondertussen cpu-z geprobeerd, maar ik krijg bij manufacturor en model grijs en dat is vast niet de bedoeling. Er zit trouwens 1 GB geheugen in en de processor is een AMD athlon 64 3000 + en de processor draait op een snelheid van 2271.3 MhZ
 • oke processor valt me nog alles mee. Niet super snel, maar ook niet TE langzaam om nog iets mee te kunnen.
  Inderdaad dus een PCI-E (is de opvolger van AGP)aansluiting.

  Nu zouden we eigenlijk nog de voeding moeten weten. Maar andere vraag, wat is je budget?

  Micro ATX wil zeggen dat het een klein moederbord is, die past in Micro ATX-kasten.
 • [quote:04fc20d583="arjant2"]oke processor valt me nog alles mee. Niet super snel, maar ook niet TE langzaam om nog iets mee te kunnen.
  Inderdaad dus een PCI-E (is de opvolger van AGP)aansluiting.

  Nu zouden we eigenlijk nog de voeding moeten weten. Maar andere vraag, wat is je budget?

  Micro ATX wil zeggen dat het een klein moederbord is, die past in Micro ATX-kasten.[/quote:04fc20d583]

  Oke, dat maakt alles al weer veel duidelijker voor mij, maar ok mijn budget is ongeveer tussen de 100 en 200 euro, dat is volgensmij niet zo veel voor een videokaart. Maar wie weet.
 • Och, daar zijn best leuke kaartjes voor te krijgen. Maar wat voor voeding heb je? Als die te licht is, moet die ook nog in het budget gepropt worden.

  Dollarshops heeft een HD3850 voor 75 euro te koop, niet te duur dus, en toch een heel aardig kaartje.
 • [quote:ea0b2d980a="gerben"]Och, daar zijn best leuke kaartjes voor te krijgen. Maar wat voor voeding heb je? Als die te licht is, moet die ook nog in het budget gepropt worden.

  Dollarshops heeft een HD3850 voor 75 euro te koop, niet te duur dus, en toch een heel aardig kaartje.[/quote:ea0b2d980a]

  Helaas, kan ik die kast niet zomaar open draaien, maar volgensmij zit er een best aardige voeding in. Volgens zo'n indicator programma gebruikt ie 150 watt, maar dat zecht denk ik niet zoveel over de voeding zelf. :wink: . Het enige wat er op de achterkant staat is dat de voeding is ontworpen voor intel 4 of AMD k7 of 8. En hij werkt goed, onlangs dat er vanalles aan dat ding hangt zoals een zware geluidskaart van Creative en nog een onboardje en dan die onboard videokaart nog, en dan nog een stapel USB dingetjes.

  En terugkomend op die FX dat is een Geforce 5700 dus da's inderdaad oud. :lol: . Maar ik kan, ik ben pas 13, dat ding niet opendraaien, en ik mag het ook niet.
 • Ik heb toestemming gekregen de kast open te maken en daar komt het volgende uit. De voeding is een Maxpower PL-300 12 volt. De maximale kracht is 300 watt. En volgens localcooling, die mijn stroom ook nog berekend wordt daar nu 118 watt van gebruikt. Dat betekend dat ik ongeveer de helft nog over heb.
 • Ik zou toch maar vast wat budget reserveren voor een nieuwe voeding.
  http://tweakers.net/pricewatch/123129/chieftec-gps-450aa-101a-450w-(atx12v-20).html
 • Oke, dan moet ik dus ook nog daar rekening mee houden, maar is het dan aan te raden voor de 450 watt die hier met die link staat of zou een 400 ook genoeg zijn. Want hou goedkoper hoe mooier het is :P . Want het geld heb ik nog niet :P Dus hoe goedkoper hoe mooier het is. Maar dan nu dan de hoofdvraag, wat is het beste idee, voor mij qua merk videokaart als een student die ook graag een VideoGame speelt. ATI Radeon of NVidea geforce en dan welke serie.
 • Ik heb een beetje zitten rondneuzen op internet naar voedingen die een beetje in mijn budget vallen. Daar heb ik de volgende drie in gevonden.

  http://www.pixmania.be/be/nl/230285/art/advance/voeding-pc-mpt-500-500-w.html, http://www.pixmania.be/be/nl/230286/art/advance/pc-voeding-ea-460-460w.html en http://www.pixmania.be/be/nl/569891/art/advance/pc-voeding-atx-5000-480-w.html Welke zou dan de beste zijn? En hoe zit dat met kabeltjes voor het overbrengen van die stroom, volgensmij zitten die er niet bij, of is dat ook niet nodig. :? En dan hier alles nog een keer op een rijtje http://www.pixmania.nl/dev/gui_web/common_dsp/dsp_comparer.php?start=0&ArticleId[]=230285&ArticleId[]=230286&ArticleId[]=230287&ArticleId[]=569891&ArticleId[]=569892
 • Die zou ik geen van alle nemen, lijkt me merkloze budgetbagger. Met chieftec heb je tenminste een goede voeding. Prijsverschil tussen 400 en 450 is minimaal, dus waarom geen 450, denk ik zo.
 • [quote:abfff0b8de="gerben"]Die zou ik geen van alle nemen, lijkt me merkloze budgetbagger. Met chieftec heb je tenminste een goede voeding. Prijsverschil tussen 400 en 450 is minimaal, dus waarom geen 450, denk ik zo.[/quote:abfff0b8de]

  Tja ik dacht ook al, maar ja wie weet. Ik zal eens kijken naar chieftec.
 • Na veel rondneuzen op het interent en reviews lezen en op forums zoeken en zo'n berekening invullen heb ik het volgende gevonden http://www.recom.nl/data/rc-pe550tc.pdf Het is volgens veel website's een heel goed merk, want denken jullie ervan?
 • Nu nog even een hele andere vraag, zou ik een voeding aanschaffen (doe ik denk ik wel) is het dan ook te installeren in de kast. Want ik weet aardig veel van computers, maar nog niet hoe ik ze inelkaar draai. Of zou ik dat door een bedrijfje moeten laten doen. :? . En nog een toevoeging op mijn vorige post hierboven, die is er eventueel ook in 450.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.