Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TFT scherm

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Wie heeft ervaring met een TFT scherm na de garantieperiode?
  Ik heb een Neovo TFT Monitor E-19A 19" TFT scherm, gekocht voor
  € 699,00 in 2004, de garantie was 3 jaar. 10 maanden daarna gaat het scherm uit. De levensduur volgens de consumentenbond is 8 jaar.
  Neovo reageert op geen enkel mailtje.
  Wat is jullie ervaring daarmee?
  Hebben jullie goede ervaring met een ander merk, want een Neovo wordt het dus nooit meer.

  Groetjes Peter
 • Ik neem aan dat je bedoelt 10 maanden nadat de garantie verlopen is? Als je zeker weet dat de monitor kapot is, heb je (hard gezegd) gewoon pech, want je garantie is inderdaad verlopen, en kan je hem hooguit nog voor betaalde reparatie opsturen.

  Nieuwe schermen zijn tegenwoordig trouwens al veel goedkoper, neem bijvoorbeel Iiyama, Samsung, Sony etc. Ik heb zelf nu al een enige tijd de Iiyama Prolite 20" breedbeeld, voor 299,- gekocht. Als voornaamste advies voor een nieuwe monitor zou ik zeggen: kies voor een bekend merk of wat goed geregisteerd staat op bijvoorbeeld tweakers.net of kieskeurig.nl. Bij tweakers kun je bijvoorbeeld ook zien of er veel problemen zijn met de klantenservice. Verder is het natuurlijk gewoon kijken wat je zelf wilt voor je nieuwe monitor en wat je eraan uit wilt geven. Iiyama is bijvoorbeeld vrij scherp geprijst (vind ik).

  Succes!
 • Hallo Peter.

  Ik zag dat je Neovo E19A stuk is, mischien zit het in de voedingsblok wat bij de TFT scherm zit,iets defekt is,elco,s staan bol of lek in de voedings print deze elco o.a 1000uf/ca 25 volt en 470uf/25 geven een storing het voedingsblok en of ook in het TFT scherm zitten mischien ook nog lekken elco,s.De spanning op de stekker controleren of er nog stroom uit komt.
  o,a 5 volt en ca 12 volt.
  Ik heb dit ook gehad met een medion tft de F 1723 ook waren weer veel elco,s bol en stuk.
  Na vervangen is de TFT F 1723 weer oke en weer goed beeld.

  Met vriendelijke groet;
  J.Hartog :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.