Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP kaart voor MAC

Anoniem
gekl2003
5 antwoorden
 • Is het mogelijk een AGP kaart van een desctop PC te gebruiken voor MAC,
  mits aanpassing van drivers?
  Zoniet waar kan ik een kaart voor een MAC vinden en hoeveel kosten ze. ik heb asoluut geen kennis van MAC computers,ik weet zelfs niet hoe ze eruitzien,maar de vraag werd me gesteld door een vriend die op zoek is naar een kaart.
  In de hoop iets bij te leren heb ik de vraag hier geplaatst.
 • Mac heeft een andere manier van pc's bouwen dan Windows. De hardware en software wordt door mac geleverd, als je wilt blijven genieten van het mac os x moet je in een mac store vragen. Mijn ervaring met mac (heb diverse gehad) is dat hardware upgrades nauwelijks mogelijk is.
 • Ik ben het met Stee0031 eens.
  Het klopt inderdaad dat mac andere hardware levert dus ik vrees dat er een agp kaart in een mac past.
  Mac heeft ook een heel ander moederbord dus je kan er voorderest ook geen pc geheugen in stoppen denk ik.
 • iemand een idee waar ik MAC kaarten kan vinden?k heb overigens gelezen op het net dat MAC ook gebruikt maakt van AGP kaarten.Maar ik heb gemerkt ,bij het bekijken van de foto's,dat de interface volledig anders is.Toch dacht ik ooit eens gelezen te hebben dat er AGP kaarten bestaan die zowel voor PC als voor MAC gebruikt kunnen worden.
  of heb ik dat fout gelezen?
 • Je hebt het een beetje goed maar niet helemaal. De Mac computers hebben wel hardware die lijkt op een PC, bijvoorbeeld de Mac Pro van vorig jaar had een X1900XT videokaart maar een Mac heeft aangepaste versies van deze kaarten.
  Omdat Mac in Nederland zo'n 5% van de markt heeft (Windows die andere 95%) van de consumenten computers zul je echt in een Mac winkel moet vragen en ik denk dat een upgrade niet goed mogelijk is. Wat voor Mac heb je en waarom zit daar geen videokaart in?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.