Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met beeldscherminstelling

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hey allemaal,

  ik heb een probleem met mijn beeldscherm en hoop dat jullie mij beter kunnen helpen. Ik ben maar een meisje van 19 en heb niet veel verstand van computers, maar ik zal het zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

  Ik heb een beeldscherm van Philips 190WV 7 CS/00 en computer van Acer Aspire T671 E2140 met Windows Vista geïnstalleerd.

  Het begon met dat ik het PC-spel Tomb Raider II wilde spelen. Het bleek dat de schermresolutie aangepast moest worden. Dat deed ik dus. Ik had hem op de op-één-na kleinste resolutie gezet (700 x nogwat) en vervolgens ging mijn scherm op zwart en kreeg ik het volgende bericht:
  [i:f47b8f6cec][b:f47b8f6cec]" Cannot display this videomode, change computer display input to 1440x900@60HZ"[/b:f47b8f6cec][/i:f47b8f6cec]

  Ik kon niks zien op m'n scherm, maar wel alle windowsgeluidjes horen. Het reageerde op geen enkel knopje of combinatie van knoppen (ctrl + alt + del / alt + F4 / esc / del / enter / shift ). Hierna heb ik de computer enkele keren uitgezet en opnieuw gestart, maar bleef met hetzelfde probleem zitten. Uiteindelijk kreeg ik een scherm (na het opstarten) waarin ik kon kiezen uit 'veilige modus', 'veilige modus met netwerktoegang' (daar zit ik nu op), 'veilige modus met opdrachtpromt' en 'normaal opstarten'. Ik heb alle modussen geprobeerd en dit blijkt nu even te werken.
  Ik had verder nog de cdrom van mijn monitor met de handleiding erop. Hierin staat wel een topic waar dit vermeld staat, maar niet wat ik er aan kan doen. Het probleem is namelijk dat de beelschermresolutie terug moet naar '1440x900', de oorspronkelijke resolutie, maar die staat niet in het rijtje (als je bij 'persoonlijke instellingen -> beeldscherminstellingen -> geavanceerde instellingen -> alle modi weergeven' kijkt). Er staan echter wel 18 andere schermresoluties tussen, maar niet diegene die ik moet hebben. Hoe kan dit en hoe kan ik dit verhelpen?

  Alvast bedankt voor de moeite. :D
 • Je had denk ik, de resolutie van het spel moeten wijzigen, niet die van windows. Start de pc eens op in safe mode.

  http://www.computerhope.com/issues/chsafe.htm#03

  Daar stel je een bruikbare resolutie in, als het kan 1440x900/60Hz. En anders gewoon 640x480/60Hz. Daarna opnieuw (gewoon) opstarten, en zonodig de resolutie weer op 1440x900/60Hz instellen.
 • Ok, bedankt! Ik zal eens kijken of het werkt. :)


  :edit: ik heb die optie gekozen, maar kreeg helaas het zelfde beeld.
  Toen heb ik de computer opnieuw op laten starten en het nog eens geprobeerd, maar zag toen een optie waarbij ik mijn beeldschermresolutie aan kon passen. Dus koos ik deze optie en zowaar stond de juiste resolutie in het rijtje en is het probleem verholpen. Hartstikke bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.