Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

geluid via Hd4850

Anoniem
None
7 antwoorden
 • hoi,

  Ik heb een nieuw videokaart gekocht, de ati hd4850. Ik probeerde mijn pc aan te sluiten aan een full hd tv via een dvi-hdmi kabel die ik gekocht heb. De hd4850 zou niet alleen beeld geven op de tv maar ook geluid.
  Ik heb alles geprobeerd maar ik kan geen geluid ontvangen op mijn pc.
  Kan iemand mij helpen?
 • ik heb nog nooit geweten dat er geluid via en dvi kabel naar een tv gaat

  maar geen probleem gewoon een simpel audio kabeltje kopen aan een audio uit van de pc hangen en kijken waar je een geluidsingang hebt op je tv
 • [quote:d67672d2f1="wouter512"]ik heb nog nooit geweten dat er geluid via en dvi kabel naar een tv gaat
  [/quote:d67672d2f1]Zou wel handig zijn. :D


  Een goede verloop naar HDMI met audio wil ook.
 • Je moet de dvi/Hdmi convertor gebruiken die bij de videokaart zat. Alleen die kan het geluid doorgeven.
 • HDMI is DVI maar dan met geluid erbij. Vandaar dat HDMI er is gekomen…:) Alleen dvi is dus alleen geluid. Dvi naar HDMI schiet je nog niks mee op. Tenzij het een gesplitste kabel is waar ook geluid op kan maar dan kun je net zo goed een losse geluidskabel naar je pc laten lopen.
 • ATI heeft een speciale DVI naar HDMI plug. Dit is geen standaard plug, deze MOET je gebruiken om geluid over de HDMI kabel naar de TV te krijgen. Een DVI naar HDMI kabel werkt dus NIET voor je.

  De toepassing die ATI heeft verzonnen voor het geluid is namelijk niet een standaard, daarom werken andere DVI/HDMI adapters niet.
  Daarnaast is het zo dat je een onboard soundcard moet hebben zodat het geluid over de PCI-Express bus doorgegeven kan worden naar de ATI kaart. (deze heeft namelijk zelf geen soundprocessor aan boord)
 • ik heb dus een probleem met geluid icm de 3850, voordat ik films afspeel via de HDMI kabel moet ik eerst het volgende doen:

  ik moet VOOR het starten van de film eerst de geluidsinstellingen wijzigen van luidsprekers van realtek high definition audio naar realtek hdmi ouput, dan heb ik wel geluid op de plasma, film afgelopen dan de instellingen weer in omgekeerde volgorde terug zetten anders heb ik weer geen geluid op de PC!

  zou de oplossing dan zijn "het geluid over de PCI-Express bus doorgegeven kan worden naar de ATI kaart" maar hoe krijg je dat voor elkaar?

  alvast bedankt voor het meedenken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.