Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe TV

Anoniem
None
28 antwoorden
 • Hallo,
  Ik wist niet zeker of ik het hier kon posten omdat het een computer forum is. Maar ik probeer het toch maar omdat men hier altijd goed geholpen wordt. :lol:

  De tv van mijn ouders is helaas stuk gegaan en nu zijn we opzoek naar een nieuwe.

  We hebben al een paar eisen op een rijtje gezet.
  We willen een tv met:
  40inch
  HD
  1080p.

  het budget is 1000 euro. (minder mag natuurlijk ook)

  Weten jullie welke tv goed is met die eisen? (merk maakt niet uit)
  Suggesties zijn welkom.

  De aspect ratio moet goed zijn, wij hebben hier verder geen verstand van.
  Alvast bedankt! :lol:
 • Mag het ook ietsje meer zijn? Dat is het nl. wel waard als je deze Samsung neemt …
  http://www.redcoon.nl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B149461/cid/15005/page/6/#detailtop
 • De 5 serie is overigens hetzelfde ding maar dan zonder het (lelijke) rood:P.

  Ben momenteel zelf ook opzoek, echter met een kleiner budget (rond de 600:P). Voor mij is de LG 3000 relevant (32inch) en een aantal samsung en philips displays. Verder las ik dat tot 42 inch full hd niet nuttig is, full hd slechtere kwaliteit geeft bij ouderwetse content en dat veel games in de zogenaamde 1080p consoles niet eens daarop beeld uitzenden.
 • Dat is inderdaad een erg mooie.

  Nog iemand een suggestie? zo dat we een beetje kunnen vergelijken.
  ALvast bedankt! :lol:
 • [quote:fe580cfa50="sdk"]De 5 serie is overigens hetzelfde ding maar dan zonder het (lelijke) rood[/quote:fe580cfa50]Zonder het rood is ie nog veel goedkoper … :o
  http://www.redcoon.nl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B154674/cid/15005/Samsung_LE40A556/
 • Voor 469 euro heb je overigens al een 32 inch. 37 inch is er vanaf ong 700 euro (full hd). Prijzen zijn flink gedaald:).
 • Hallo,
  Die laatste TV zonder dat rood heeft helaas geen 100Hz (wat volgens de verkopers van de TV's toch wel belangrijk is)
  De prijs is wel heel mooi! :lol:
 • [quote:b4ece4d844="victoryo"]Die laatste TV zonder dat rood heeft helaas geen 100Hz (wat volgens de verkopers van de TV's toch wel belangrijk is)[/quote:b4ece4d844]En volgens mij is 100Hz technologie bij LCD's complete onzin. Dit is nl. interessant bij CRT TV's waarbij de beeldlijnen over je scherm heen rollen, het aantal Hz geeft dan de verversingsfrequentie aan.

  Bij LCD TV's is er geen sprake van rollende beeldlijnen, maar van pixels die opgebouwd worden. Verder ken ik ook geen enkele HD TV zender die 100Hz ondersteunt: de standaard in Europa is 50Hz.
  [quote:b4ece4d844="victoryo"]De prijs is wel heel mooi![/quote:b4ece4d844]Ja, ik dacht dat ik een jaar geleden met de voorloper van dit type, de M86/M87 goedkoop uit was toen ik 1399 euro neertelde bij Correct. Nu is de opvolger alweer ruim 500 euro goedkoper te krijgen! :(

  Maar toch geen spijt van gehad omdat ik al een jaar heb kunnen genieten van die heerlijke TV … Het enige nadeel is dat het geluid erg slecht is, maar dat krijg je als zo'n TV weinig ruimte heeft voor fatsoenlijke speakers. Zorg er dus meteen voor dat het geluid via een home cinema setje loopt.

  Bij een Full HD TV liefst ook gebruik maken van een DVD-apparaat dat het beeld kan upscalen naar 1080p via de HDMI aansluiting. Via SCART ziet het beeld er nl. blokkerig uit. En neem ook meteen digitale televisie, want analoge TV ziet er op een Full HD scherm ook niet fantastisch uit.

  Houd dus rekening met evt. bijkomende kosten van extra apparatuur, maar dan heb je ook echt wat!
 • Dat dacht ik dus ook, dat het niks uit maakte.

  Dus ik zei dat tegen de verkoper. Maar die legde mij ff haarfijn uit dat dat wel degelijk uitmaakte met een heel verhaal :o .
  Toen dacht ik nja, dan zalhet wel anders werken als bij een computer LCD scherm en hij zal het wel weten :roll: :P

  Maar het was dus gewoon een verkooptruc, dus naar de herz hoeven we niet meer te kijken :P
 • [quote:756ff1e9de]Bij een Full HD TV liefst ook gebruik maken van een DVD-apparaat dat het beeld kan upscalen naar 1080p via de HDMI aansluiting. Via SCART ziet het beeld er nl. blokkerig uit.[/quote:756ff1e9de]
  Als je dan een DVD upscaler koopt, moet die dan niet worden aangesloten met een SCART? Of gaat het via een HDMI kabel?

  Ik dacht altijd bij 100HZ dat het beeld vloeiender loopt. Want bij 50Hz lijkt het altijd of er een kleine vetraging inzit ofzoiets.
 • [quote:29655b3df8="aeonfast"]Als je dan een DVD upscaler koopt, moet die dan niet worden aangesloten met een SCART? Of gaat het via een HDMI kabel?[/quote:29655b3df8]Upscalen en dan aansluiten via SCART heeft geen zin, omdat SCART de opgeschaalde schermresolutie niet ondersteunt … Aansluiting via:

  1) SCART: slecht
  2) Composiet: matig
  3) Component: redelijk
  4) HDMI: goed
 • wij hebben een DVD-speler met scart. betekend dit dat we dan een nieuwe nodig hebben? Of kan je voor dat upscalen een dingetje tussen de DVD speler zetten? (weet niet precies hoe upscalen werkt.)
  Mijn laptop heeft wel een HDMI uitgang en HD uitgang dus vanaf mijn laptop kan ik waarschijnlijk wel HD films via de HD kabel naar de TV afspelen toch? :lol:
 • 100Hertz heeft wel degelijk zin. De TV berekent namelijk zelf de tussenliggende beelden. Je ziet het bij de duurdere modellen steeds meer. Maar ook zonder moet het beeld prima zijn hoor.

  Een gewone DVDspeler moet je gewoon met scart aansluiten, want die stuurt gewoon beeld en geen HD beeld dus dat maakt niets uit. Als je een DVD speler hebt die kan upscalen dan inderdaad een HDMI kabel gebruiken, maar een gewone dvd speler heeft dat dus niet nodig.

  Met je laptop inderdaad een HDMI kabel gebruiken, dan krijg je prima beeld. Of je laptop HD beelden kan weergeven zonder te stotteren ligt een beetje aan de specs van je laptop. Ik ga er vanuit van wel, anders zou een HDMI aansluiting beetje onzin zijn, maar je weet nooit ;-)
 • [quote:03ad6e08a9="victoryo"]weet niet precies hoe upscalen werkt.[/quote:03ad6e08a9]Stel je hebt een PAL DVD-tje met een resolutie van 768x576 pixels, dan moet je TV dat op één of andere manier weergeven op de veel hogere 1920x1080 pixels resolutie van de Full HD TV.

  Heb je geen upscaling, dan worden die pixels gewoon weergegeven met "gaten" ertussen en heb je een blokkerig beeld. Heb je wel 1080p upscaling, dan wordt zo netjes mogelijk gezocht naar de juiste "opvulling" (extrapolatie) van de gaten die er vallen. Op die manier worden toch alle pixels netjes toegevoegd, zodat van een metertje of 3/4 het beeld er redelijk scherp uit ziet.
 • 1) SCART: slecht
  2) Composiet: matig
  3) Component: redelijk
  4) HDMI: goed

  Ik zag aan de achterkant van onze dvd speler een roode,blauwe en zwarte aansluiting als ik het goed had naastelkaar met daarboven (component).
  Dit betekend dus redelijk beeld.
  Ook zit er aan de achterkant van de dvd speler een Svideo uitgang die we gebruikte. De svideo liep dan naar een scart aansluiting toe.
  Het beste voor ons is dus dan de dvd speler volgens de Component manier aan te sluiten?
 • Iemand enig idee hoe je tv's nu echt goed kunt vergelijken. In de mediamarkt zitten ze allemaal op dezelfde bron. Kon nauwelijks verschil ontdekken.

  Ik twijfel zelf tussen de:
  32LG3000 (500 euro bij mediamarkt) 5 ms gtg (dus 8ms)
  32LG5000 5 ms gtg (dus 8ms?)
  Samsung 4 serie 5ms
  Sony Bravia (32p3000 van de makro) 8ms
 • We zijn er nog steeds niet uit.
  We waren er wel bijna uit. Want we wilde de samsung nemen die hier paar posts bovenstaat met die rode rand.
  Maar we nemen een scherm van meer dan een meter. En me vader heeft op internet lopen zoeken en had ook plasma schermen gevonden, waarbij stond dat ze een reactie tijd hadden van 0,01MS en een helder beeld, betere zwartweergave, scherper, warmere kleuren noem maar op.
  Nu weten we dus niet wat beter is voor ons :roll: :P
  Het scherm wordt groter dan een meter dus wat kunnen we dan het beste kiezen?
  Een plasma of een LCD tv.
 • Een plasma is in ieder geval niet scherper dan een LCD, juist tegenover gestelde (kijk maar naar het aantal pixels).
  Een plasma heeft vaak een beter contrast en 'echtere' kleuren. Althans, dat was altijd. Maar de huidige generatie LCD's benaderen dat toch wel erg goed.
  Ik zelf zou gewoon voor de samsung LCD gaan. Plasma's hebben trouwens ook een kortere levensduur dan LCD's.
 • Plasmaschermen hebben idd. van oudsher een veel natuurgetrouwere weergave van kleuren, maar bij de nieuwere (lees: betere) LCD's is dat verschil klein geworden.

  En plasmaschermen hebben tegenwoordig niet alleen een 1024x768 resolutie, maar bij de grotere beeldformaten de ook Full HD resolutie. Maar daar betaal je dan ook flink voor …

  1024x768 vind ik er trouwens onnatuurlijk uit zien bij breedbeelduitzendingen, eerst wordt het 16:9 signaal omgezet naar 4:3 en vervolgens weer uitgerekt op het scherm? :roll:
 • Ik ging er ook vanuit dat het geen Full HD resolutie zou zijn op dat plasmascherm want dat past niet binnen het budget ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.