Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

vista compatible grafische kaart

Anoniem
None
21 antwoorden
 • dat ik het nieuwste systeem heb,, vista dus
 • Hallo

  Ik heb op dit moment een P4, 2.0Ghz met 2Gb geheugen.(win XP)
  Er zit een grafische kaart in met de volgende specificaties: ( volgens everest)

  Veld Waarde
  Apparaateigenschappen
  Apparaatbeschrijving Sapphire Radeon 9200 Atlantis - Secondary Video Adapter
  Bus Type PCI
  Bus / Apparaat / Functie 1 / 0 / 1
  Apparaat ID 1002-5941
  ID subsysteem 174B-7C12
  Apparaatklasse 0380 (Display Controller)
  Revisie 01
  Fast Back-to-Back Transactions Ondersteund, Gedeactiveerd

  Apparaat functies
  66 MHz werking Ondersteund
  Bus Mastering Geactiveerd

  Veld Waarde
  Apparaateigenschappen
  Apparaatbeschrijving Sapphire Radeon 9200 Atlantis Video Adapter
  Bus Type AGP 4x
  Bus / Apparaat / Functie 1 / 0 / 0
  Apparaat ID 1002-5961
  ID subsysteem 174B-7C13
  Apparaatklasse 0300 (VGA Display Controller)
  Revisie 01
  Fast Back-to-Back Transactions Ondersteund, Gedeactiveerd

  Apparaat functies
  66 MHz werking Ondersteund
  Bus Mastering Geactiveerd

  AGP Eigenschappen
  AGP Versie 2.00
  AGP Status Geactiveerd
  Ondersteunde AGP Snelheid 1x, 2x, 4x
  Actuele AGP Snelheid 4x
  Fast-Write Ondersteund, Gedeactiveerd
  Side Band Addressing Ondersteund, Geactiveerd

  Voor deze kaart zijn geen vista drivers, voor zover ik kan bepalen.
  Begrijp ik het goed dat ik een PCI grafische kaart heb?
  Wat is 4x AGP?

  Wat is een goed presterende grafische kaart voor vista voor ongeveer €100 ??

  Dank
 • [quote:97cc960d2a="bd54338rre"]Begrijp ik het goed dat ik een PCI grafische kaart heb? Wat is 4x AGP? [/quote:97cc960d2a] Volgens het rapport van Everest heb je een AGP grafische kaart. Info over AGP zou je kunnen vinden op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port

  [quote:97cc960d2a="bd54338rre"]Wat is een goed presterende grafische kaart voor vista voor ongeveer €100 ?[/quote:97cc960d2a] Die zou je kunnen vinden op deze site over Vista compatibiliteit videokaarten http://www.mitracom.nl/page/331/ Houd bij de keuze rekening met de rest van je systeem. Vooral de PSU. Voor de prestaties van de videokaarten, zou je Tom's Desktop VGA Charts kunnen checken.
 • is dit een goede keuze?

  NX7600GT-512Mb
 • Ja, alleen is die MSI NX7600GT Heatpipe uit jouw link passief gekoeld. Dat betekent dat die bedoelt is voor behuizing met een goede airflow. Dus minimaal een Midi Tower met voor-onder inblazende casefan. Achter onder de PSU een uitblazende casefan. Anders zou die videokaart wel eens te warm kunnen worden. Zie ook de productbeoordelingen uit jouw link. Als PSU is minimaal 350 watt van een A merk aanbevolen.
 • deze lijkt mij dan beter

  RX1550-512Mb

  mijn psu is een 400watt

  ik ben trouwens geen spelletjes speler, dus
  Het gaat er meer om dat mijn pc vista ready is,, zoals in de volksmond wordt gezegt.

  dus alleen de grafische kaart is een struikelblok.
 • 7600GT normaal zou ik nemen (of de GS, die is rond de 60), die is niet passief zegmaar, euro of 70. Echter ik kan vista niet echt aanraden met jou specs. Wat wil je ermee bereiken? De Aero interface kan je 2 ghz pc nooit aan… Dus dan zit je met dezelfde "looks" van xp. Maar dan wel meet een pc die trager is in gebruik en trager opstart.
 • [quote:a9bbe0d30f="sdk"]. Echter ik kan vista niet echt aanraden met jou specs. Wat wil je ermee bereiken? [/quote:a9bbe0d30f]

  ik wil eigenlijk upgraden.ben er net ook achter gekomen dat ik aan een neuewe geluidskaart moet. Een nieuwe pc is voor mij niet haalbaar.
  Ik weet dat Vista vrij zwaar is.
 • wanneer ge wilt upgraden dan zou ik kijken voor een moederbord met pci express natuurlijk en dan een hd3870 of hd4870 nemen maar veel hangt natuurlijk af van het buget dat je wilt uitgeven aan een upgrade

  wanneer je het budget kent post je dit maar en dan zullen er wel voorstellen komen van forum leden voor een upgrade
 • [quote:84debdf1c3="sdk"] De Aero interface kan je 2 ghz pc nooit aan [/quote:84debdf1c3] Omdat de TS 2Gb werkgeheugen heeft, zou het nog wel kunnen. Ik heb namelijk ook nog een oude vergelijkbare PC met die van de TS. Namelijk een AthlonXP 1700+ en ongeveer 1,5 GB werkgeheugen met een Club3D 7600GS videokaart. Daar draait onder andere Vista Premium op met Aero interface. Het werkgeheugen is bij mij de bottleneck

  Windows Prestatie-index

  Processor: Berekeningen per seconde 2,8
  Geheugen (RAM): Geheugenbewerkingen per seconde 2,7
  Grafisch: Bureaubladprestaties voor Windows Aero 4,5
  Grafische weergave voor spellen: Prestaties voor zakelijke toepassingen en spellen 4,8
  Primaire vaste schijf: Overdrachtsnelheid van schijfgegevens 5,4


  Of de PC van de TS met alleen een nieuwe videokaart voldoende is, hangt ook nog af van de te draaien applicaties. Bijvoorbeeld een lichte Anti-virus applicatie en firewall is wel aan te raden. En verder alleen applicaties installeren waarbij de CPU/nieuwe videokaart en werkgeheugen staan vermeld bij Recommended/Aanbevolen hardware.
 • Echt waar jolo? Werkt dat prettig?

  Xp met alt tab tweak van microsoft lijkt me toch nog het fijnste werken eerlijk gezegt. Dan heb je wel dat nieuwe alt tab maar toch een lichter cpu verbruik.

  Pc beneden heeft een sempron met xp (2300+ oid) en als ik daar 10x internet explorer open zet met flashanimaties dan bokt hij al…:P
 • ik heb als antivirus Moonsecure, en als firewall Outpost
  Verder draai ik naar mijn beste weten geen zware applicaties,, zoals fotobewerking enzo.

  een nieuw MoBo is niet interresant. Kan ik net zo goed een hele nieuwe pc kopen.
 • Ik vraag me af, of je op die pc überhaupt wel vista moet installeren. Ik zou zelf gewoon in XP blijven werken, op zo'n oud gebakje.
 • [quote:af4fddb157="wouter512"]
  wanneer je het budget kent post je dit maar [/quote:af4fddb157]

  Niet echt eigenlijk. Wil met zo weing mogelijk middelen upgraden.
  met het geheugen is dat al gelukt.
  Nu een oplossing voor mijn grafische kaart. Erg flauw van ATI om voor bepaalde kaarten geen vista drivers te maken. Verplicht een aankoop doen wordt dan opgedrongen
 • @sdk

  Of Vista prettig werkt op mijn oude AthlonXP 1700+ PC, is moeilijk te zeggen. Sinds ik die PC uit mijn onderschrift heb, gebruik ik die oude PC niet zo vaak meer. Daarop zit behalve Vista ook nog verschillende Linux distributies in multiboot. Als ik vanaf het GRUB bootmenu Vista selecteer dan duurt het ongeveer 35 seconden, voordat het inlog scherm verschijnt. Nadat ik het wachtwoord heb getypt en [Enter] dan duurt het nog ongeveer 10 seconden om in te loggen. En nog ongeveer 5 seconden om de Windows klok te zien verschijnen. Vista' Introductiecentrum start in ongeveer 5 seconden. Vergeleken met die PC uit mijn onderschrift is die oude PC wel wat traag.

  [quote:e6dcb826bf="gerben"]Ik vraag me af, of je op die pc überhaupt wel vista moet installeren. [/quote:e6dcb826bf] Niks moet uiteraard. Maar maar ik kocht een volledige retail versie van Vista Premium kort nadat deze werd uitgebracht. Gewoon om kennis te maken met deze nieuwe Windows versie.
  [quote:e6dcb826bf="gerben"]Ik zou zelf gewoon in XP blijven werken, op zo'n oud gebakje.[/quote:e6dcb826bf] Of eventueel dualboot met een Linux distributie zoals Ubuntu.

  [quote:e6dcb826bf="bd54338rre"] Nu een oplossing voor mijn grafische kaart. Erg flauw van ATI om voor bepaalde kaarten geen vista drivers te maken. [/quote:e6dcb826bf] Dat ligt niet aan ATI. Die Sapphire Radeon 9200 Atlantis is gewoon te oud. Het is nu eenmaal zo als een videokaart uit de handel is genomen, er geen nieuwere drivers voor geschreven worden. Nieuwere drivers kunnen nog wel enig tijd "backwards compatible" zijn. Maar eens houd dat op.
 • Bij nvidia worden overigens wel drivers gemaakt voor vista:P. (Bijna) elke kaart draait op de forceware driver serie:).
 • [quote:fe421db59f="gerben"]Ik vraag me af, of je op die pc überhaupt wel vista moet installeren. Ik zou zelf gewoon in XP blijven werken, op zo'n oud gebakje.[/quote:fe421db59f]

  mijn pc bedoel je??
  tja,, zit wel wat in ja. :? Het punt is gewoon dat ik niet zonder meer een nieuwe pc ga kopen, alleen voor vista. Doe dat alleen als deze pc het begeeft. Pc draait verder nog voortreffelijk
 • Er zijn vele redenen om vista niet te nemen, Vista voor een bestaande pc is ook nog erg duur qua licentiekosten.

  Als je geen spelletjes speelt (die dx10 vereisen) zie ik geen reden om vista te installeren. Je pc gaat er langzamer van lopen en vista geen enkel voordeel ten opzichte van xp. Ik heb ook zeer sterk het vermoeden dat vista grotendeels uit broncode van xp bestaat met wat extra eye-candy.
 • [quote:6b6114d84a="bd54338rre"][quote:6b6114d84a="gerben"]Ik vraag me af, of je op die pc überhaupt wel vista moet installeren. Ik zou zelf gewoon in XP blijven werken, op zo'n oud gebakje.[/quote:6b6114d84a]

  mijn pc bedoel je??
  tja,, zit wel wat in ja. :? Het punt is gewoon dat ik niet zonder meer een nieuwe pc ga kopen, alleen voor vista. Doe dat alleen als deze pc het begeeft. Pc draait verder nog voortreffelijk[/quote:6b6114d84a]
  Dat kan maar waarom wil je dan vista draaien… opnieuw wat wil je ermee bereiken?
 • [quote:0fbc4f50de="bd54338rre"]dat ik het nieuwste systeem heb,, vista dus[/quote:0fbc4f50de]
  ok dat is leuk maar verder is dat dus geen argument om over te stappen… alleen om het nieuwste te hebben… dat kun je dan beter op hardware toepassen dan op besturingssytemen;) iig altijd wachten op service pack 1 bij windows:P.

  Je moet kijken naar wat vista oplevert (een nieuwe interface) en of het dan de investering waard is. In dit geval waarschijnlijk niet omdat alles trager zal gaan. Het is nu niet zo dat er software is die ALLEEN voor vista geschikt is. Er is wel software die NIET op vista draait:).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.