Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

waarop te letten bij aanschaf lcd/tft scherm?

Anoniem
eduard33
20 antwoorden
 • Hallo. Ik ben aan het rondkijken geweest in enkele winkels naar een nieuw scherm t.b.v. de computer. Alleen, ik kom er geen wijs uit met allerlei cijfertjes en getallen die erbij vermeld staan :o
  Dus hier maar 'ns de "faq" gelezen over dit item maar wordt er weinig wijzer van, heb de indruk dat de "faq" inmiddels aardig gedateerd is geworden en niet meer de actuele stand van zaken weergeeft. Immers, in de winkels kom ik nog maar sporadisch schermen tegen die kleiner zijn dan 22 inch….
  Wie weet raad??
 • De grote vraag is Wat wil je er mee gaan doen?
  Games spelen, internetten,video kijken?
 • Zoek gewoon een prima/goed scherm voor dagelijks gebruik.
  Dat houdt in:
  Internetgebruik; surfen & mailen + chatten met webcam.
  Kantoorapplicaties
  DVD films bekijken (al doe ik dat bij voorkeur in de gewone dvd-speler bij de tv)
  Nee, (snelle) games enzo is niet mijn ding :lol:
 • Ik heb een Samsung SyncMaster 2253 BW. Ben er wel tevreden mee, was een euro of 220. 2ms monitor, glanzend frame (alleen voorkant en voetstand). DVI en VGA aansluiting.

  22 inch 16:10 is even hoog als 17 inch 5:4 ouderwets alleen wel een stuk breder.
 • Hoogte van 22" inch komt meer in de buurt van een 19" standaard monitor want als ik hier zo kijk is de 17" zeker 3 cm lager oid.
 • let vooral op het contrast en de reactiesnelheid

  samsung schermen zijn heden ten daagse wel van zeer goede kwaliteit dus mss als het budget het toelaat kijken voor een samsun
 • beste wouter512

  Dat is het hem nu juist; hoe moeten die waarden beoordeeld worden?
  De getallen op zich zeggen mij weinig tot niets.
  Kun je dit toelichten in gewone mensentaal?
  Dankjewel.
 • Afgaande op je gebruik, zou je ook een niet al te duur pva/mva scherm kunnen nemen. Die zijn wat trager, maar hebben wel betere kleurweergave.
 • In de "faq" las ik ook het advies om een lcd/tft scherm in de winkel te zien en ter plekke te testen/beoordelen. Op zich klinkt dat heel logisch, maar mag ik hieruit afleiden dat het sterk af te raden is om zo'n scherm te bestellen/kopen bij webwinkels??
 • Je kan hier enigszins vergelijken:
  http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6
  Met uitleg erbij, over wat welke test weergeeft.

  Je kan natuurlijk in de winkel gaan kijken en via webwinkels bestellen ;)
 • Da's een handige link :)
  Maar wat nu als ik het scherm van mijn keuze niet vind in de winkels, maar alleen in de webschop cq postorderbedrijf?
  De Samsung 2032BW lijkt me een goede keuze voor een betaalbare prijs.
 • Dan noemen ze het een gokje ;) gelukkig heb je bij een webwinkel nog recht op retour.
  Je kan in de http://tweakers.net/shopreview/ shopsurveys vinden hoe flexibel shops zijn met geopende verpakkingen retour sturen.
  Anders moet je maar even creatief zijn…
 • [quote:37661d68bc="Vandread"]Hoogte van 22" inch komt meer in de buurt van een 19" standaard monitor want als ik hier zo kijk is de 17" zeker 3 cm lager oid.[/quote:37661d68bc] Mn 17 inch is idd 27 cm hoog en mn 22 inch 30 cm hoog.

  Overigens heeft een 20 inch monitor dezelfde resolutie als een 22 inch monitor. De windows logo's etc zijn op de eerste dus een stuk kleiner (tenzij je ze handmatig gaat aanpassen). Dus ik zou nog steeds voor deze gaan http://tweakers.net/pricewatch/198569/samsung-syncmaster-2253bw.html . Mediamarkt rotterdam heeft hem ook voor rond de 240 (en dan mag je hem bij een dode pixel binnen 2 weken terugbrengen).
 • [quote:c46f51acd8="Vandread"]Dan noemen ze het een gokje ;) gelukkig heb je bij een webwinkel nog recht op retour.
  Je kan in de http://tweakers.net/shopreview/ shopsurveys vinden hoe flexibel shops zijn met geopende verpakkingen retour sturen.
  Anders moet je maar even creatief zijn…[/quote:c46f51acd8]

  Volgens deze test is de IIyama Prolite E2003WS veel beter dan de Samsung SM2032BW
  Zie link:http://www.digitalversus.com/article-411.html
 • Van de week mijn nieuwe beeldscherm binnengekregen een Acer p203w schitterende monitor en echt levendige kleuren beter dan mijn Dell beeldscherm films zien er beter uit en games ook.

  en de prijs valt ook mee

  http://www.4launch.nl/shop/product/036345/acer-tft-monitor-p203wd-20—dvi–zwart-zilver-/kieskeurig#p-4-productid-036345

  En nog wat reviews van personen die deze monitor ook hebben
  Dit is de 22inch versie die een slag groter is dan die van mij.

  http://www.alternate.nl/html/product/Monitoren_LCD_22_inch_-/Acer/P223W_X-Serie/-1064079/?cmd=showRatings&page=1#tabberBox
 • 2032BW is een volstrekt ander model dan mijn 2253BW overigens vind ik de stelling van het artikel nogal vreemd, want zoals ik al zei zit je dus met dezelfde resolutie maar met een kleiner scherm waardoor je onderhand een vergrootglas nodig hebt voor je startbalk etc.


  artikel
  [img:6a08183648]http://img1.lesnumeriques.com/produits/36/2810/36_2810_2.jpg[/img:6a08183648]
  2253bw
  [img:6a08183648]http://www.dvdworld.tk/wp-content/uploads/nieuws/Samsung_2053BW_monitor.jpg[/img:6a08183648]
 • De grootte van pixels op een 20" valt best mee, is echt niet te klein, het is vergelijkbaar met 1280x800 op een 15,4" laptop, allebei zo'n 0,26mm, je hebt alleen eerder de neiging er verder vanaf te gaan zitten.
 • Verder vanaf? Voor mij geld naar voren gebogen, ik heb dan ook wel -3 waardoor ik dus al verkleinende lenzen heb. Wellicht speelt dat mee, iig voor mij niet bepaald ergonomisch, voor ik het weet zit ik weer verkeerd op mn stoel;). Mijn 17 inch tft is namelijk ook "mini" tov een 19 inch op 1280x1024.
 • [quote:abf4f6a6bb="Charles-98"]Zoek gewoon een prima/goed scherm voor dagelijks gebruik.
  Dat houdt in:
  Internetgebruik; surfen & mailen + chatten met webcam.
  Kantoorapplicaties
  DVD films bekijken (al doe ik dat bij voorkeur in de gewone dvd-speler bij de tv)
  Nee, (snelle) games enzo is niet mijn ding :lol:[/quote:abf4f6a6bb]

  Een 17" lijkt mij meer dan voldoende voor deze dingen. Waarom een dure 22" voor een beetje internet gebruik? En dan allemaal moeilijke afmetings berekeningen erbij…. Let wel dat de meeste mensen hier gamers zijn en uitgaan van eigen ervaring. Maar gamen ga je niet doen zeg je, en film kijk je op wat anders. Blijft dus internet over. Dan heb je in mijn beleving echt geen 22" nodig. En tegenwoordig kun je alle monitoren zodanig bewegen dat er altijd een goeie positie tussen zit.
 • Volgens mij verlies je uit het oog dat je op 1680 een stuk meer ruimte hebt voor vensters dan op 1280. Vroeger had ik altijd 2 monitoren op mijn pc aangesloten als ik een site wilde bouwen of meerdere teksten tegelijk wilde vergelijken (voor school). Tegenwoordig volstaat de 22 inch eigenlijk altijd omdat je net die 400 pixels in de breedte erbij hebt. Dus dat heeft verder niks met gamen te maken.

  Ook met internetten is handig om 2 vensters naast elkaar te zetten.

  Als je veel gamed zou ik juist NIET voor die 22 inch gaan want dan is je native resolutie (beste resolutie voor je monitor) ineens een stuk groter waardoor je voor elke nieuwe game een nieuwe 3dkaart kan gaan kopen als je deze op hoge details wil spelen. Met mijn "dure" 8800GTS kan ik 1 jaar na dato call of duty4 niet eens goed genoeg in de allerhoogste details spelen op die resolutie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.