Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

stroomverbruik videokaarten

Anoniem
steeldevil
5 antwoorden
 • hallo,

  Ik heb al gezocht, maar kon het niet vinden, dus ik heb een klein vraagje:

  Is er een site waar je het stroomverbruik van de meeste videokaarten kan zien?
 • Op alternate.nl kun je je product opzoeken en dan bij specificaties staat meestal het maximale verbruik
 • Ja, dat had ik ook al gevonden. Maar daar staat bij dat een 8800gt maximaal 102 Watt verbruikt, maar via google heb ik gevonden maximaal 200 watt. Dus weet ik niet of die site wel klopt. En ik meen mij te herinneren dat iemand een keer een site had waarop je kon zien hoeveel watt bepaalde componenten verbruiken.
 • [quote:8f1f4476ef="kappy"]Ja, dat had ik ook al gevonden. Maar daar staat bij dat een 8800gt maximaal 102 Watt verbruikt, maar via google heb ik gevonden maximaal 200 watt. Dus weet ik niet of die site wel klopt. En ik meen mij te herinneren dat iemand een keer een site had waarop je kon zien hoeveel watt bepaalde componenten verbruiken.[/quote:8f1f4476ef]

  Een 8800GT 512MB gebruikt maximaal 78 watt.
  Dat er ergens anders 200 watt word beweerd zal dan het volledige systeem, onder full load, zijn.
  Hier kun je zien wat de meeste kaarten verbruiken.
  Er is een site om te kijken wat voor voeding je moet nemen aan de hand van het verbruik van verschillende onderdelen, zo`n site is uiteraard wat ruim omdat je nooit een 400 watt voeding moet nemen bij 350watt verbruik, althans dat is niet aan te raden.
 • Ok, bedankt! Die link lijkt me erg handig, alleen is het plaatje wat klein om het te kunnen lezen :P Maar alsnog bedankt! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.