Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Soms Groene en zwarte rand op beeldscherm

Anoniem
Tompecht
29 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een tijdje geleden, bij een vriend gelogeerd en daar heb ik mijn TFT en mijn PC mee naartoe genomen. Toen ik daar wegging, en ik hier (thuis) Crysis wou spelen, kreeg ik een zwarte (soms Groene) rand in mijn scherm, hij is zoiezo 5 cm dik (de zwarte).
  Ik weet niet of het aan mijn beeldscherm, het spel of de Videokaart ligt, want als ik gewoon in windows ben, doet hij het gewoon, kijk ik een dvd, heb ik ook nergens last van, maar alleen bij spelletjes heeft ie dat.

  Kan iemand mij uitleggen wat er aan de hand is? (ik heb wel screenshots maar ik heb geen idee hoe ik die moet plaatsen)

  Greets,
  Tompecht

  (ik heb nog zeker 1,5 jaar garantie op mijn scherm)
 • 1. Drivers van de kaart weghalen, opnieuw installeren.
  2. Probleem niet opgelost –> andere monitor er aan hangen om te zien of het jouw monitor of de videokaart is.
  3. Met andere monitor geen probleem –> Monitor terug. Met andere monitor ook probleem –> videokaart is het probleem.
 • Ik heb er al een andere monitor aangehangen, en een andere videokaart heb ik geprobeerd, maar de videokaart die ik heb gebruikt word niet ondersteund door Crysis (kort gezegt: te zwak)

  Ik ga zo wel even kijken wat voor een nut het heeft met alleen andere monitor.

  Greets,
  Tompecht
 • Heb je er alleen met crysis last van dan? Anders kan je die videokaart in een andere game testen.

  En een screenshot kan je uploaden via www.imageshack.us en dan de link tussen de img tags plaatsen. Zo dus:

 • Ik weet niet of ik er last van heb bij elke game, want dit is de enige "zware" game die op mijn pc staat, nou nee wacht, de enige….

  volgens mij heb ik het goed gedaan:
 • ik heb niet zo goed gekeken:

  [img:1828f3bc47]http://img384.imageshack.us/img384/9671/ennueengroenelk2.th.png[/img:1828f3bc47]


  Heb beeldformaat stond hier tijdelijk op 1024x768 omdat ik dacht dat het daar aan lag, maar nee, hij doet het zelfde in 1680x1050.
  Drivers heb ik van pc afgehaald, en de utility ook, bij een ander beeldscherm had hij hetzelfde, dus ik denk dat het of aan de game ligt of aan mijn videokaart

  Greets,
  Tompecht
 • En wat voor kaartje is het? Is je probleem niet gewoon dat Crysis er toevalligerwijze wel op door komt maar dat de kaart helemaal niet sterk genoeg is voor dit spel?
 • Ik weet wel bijna zeker dat het de kaart niet is, omdat ik die Crysis al meer dan 4 maanden op mijn pc heb staan en het heeft het altijd goed gedaan, dit is de eerste keer.

  kaart is: ASUS EAH3650 Silent Magic 512MB (ATI RADEON 3600 Series Chipset)

  Greets,
  Tompecht
 • Tja dat zijn geen argumenten natuurlijk: "kan niet want het is de eerste keer". Als iets stuk gaat of het niet meer goed doet is er altijd 'een eerste keer'. :wink: Zelfs peperduur nieuw spul kan na een dag normaal gebruik stuk zijn……

  Ik heb de uitsluitingsopties gegeven: andere monitor eraan, zonodig andere kaart erin. Ik denk niet dat je op een andere manier de boel bij elkaar kunt theoretiseren.
 • Andere kaart erin??? je bedoelt die standaard op het moederbord (ja is slecht, heb ik al gemerkt)

  Met een andere monitor eraan doet hij hetzelfde…..
  Ik heb de software al verwijderd, en opnieuw erop gezet, nog steedst hetzelfde probleem…..
  Dan maar op Garantie sturen???

  Greets,
  Tompecht
 • Ik zou eerst eens even meerdere games proberen, misschien staat er iets fout in de opties bij crysis? Of een fout in crysis zelf, en als je hem opnieuw installeert doet hij het misschien weer goed? Want als je het alleen met crysis hebt, lijkt het mij dat het aan crysis ligt.
 • Als een andere monitor dezelfde problemen geeft hoeft de monitor niet retour: daar zit het probleem dan niet in.

  Met andere videokaart bedoel ik een PCI-e kaart van iemand anders even lenen. Kun je zien of het aan de kaart ligt (dan zou de nieuwe kaart geen problemen geven) of dat je het elders moet zoeken.
 • Owja, ik was het bijna vergeten, maar 3Dmark heb ik gisteren gedraait, hetzelfde probleem….

  Ik denk toch echt dat het aan de videokaart ligt…. :'(


  Greets,
  Tompecht
 • Tja, als het de monitor niet is en het ligt niet aan dat ene spel, maar je hebt die decoratieve kleurrandjes bij de zwaardere grafische toepassingen, dan mag de kaart retour. Als je daar nog garantie op hebt.

  Je weet wel zeker dat de videokaart stevig in het slot zit na al dat gesjouw met de kast? Een keertje loshalen en weer inprikken?
 • Als het hierboven bij die afbeelding om een screenshot gaat en niet om een foto dan heb je je antwoord al, als het aan de monitor lag had je het op een screenshot niet gezien, een screenshot komt de monitor helemaal niet aan te pas, dat gaat gewoon via de videokaart. Als je het dan ook nog eens in meerdere programma's hebt is het echt de videokaart.
 • @ KeesA:
  Ik weet zeker dat de videokaart goed in het slot zit, omdat ik hem vanmiddag mooi heb schoongemaakt, dus dan moet je hem wel uit het slot halen om overal goed bij te kunnen.

  Ik vind het wel raar dat ineens na een verhuizing hij het niet meer goed doet in Crysis (3DMark ook), ik heb hem al wel vaker verhuist…..

  @ Kid Jansen:
  Ik weet wel dat het als het van de monitor was, dat je dat dan niet op de screenshot kon zien, ik wou alleen zeker weten, en daarom ben ik hier ook geregistreerd.

  (Als ik hier niet geregistreerd was geweest had ik deze videokaart ook niet….)

  (de DVI-I kabel heb ik al schoongeblazen; you never know)

  Greets,
  Tompecht
 • zit er nog garantie op je kaart?
 • ff terug lezen dan weet je het….
  Ja er zit nog garantie op mijn kaart
  Ik heb hem sinds 29 Mei 2008, dus daar zit zeker nog garantie op…
 • Ik zie alleen maar dat je het over de garantie op je monitor hebt gehad, niet over de garantie op je kaart, en ook niet de aankoopdatum van je kaart.
 • [quote:ee9d66a682="Tompecht"]ff terug lezen dan weet je het….[/quote:ee9d66a682]FF terug lezen en dan weet je dat dit geen vriendelijke opmerking is. En dat je -zoals kid jansen al zegt- die onvriendelijke opmerking ook nog eens onterecht maakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.