Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

[HP NC6120] probleem met installeren Intel 915GM

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Sinds kort heb ik een HP NC6120 notebook van iemand overgekocht. Nu heb ik Windows XP Pro opnieuw geinstalleerd, en ik wilde de drivers gaan installeren. Echter stuit ik hier wat op problemen. De videokaart (Intel 915GM) kan niet geinstalleerd worden op één of andere manier.

  Als ik de drivers van de videokaart installeer krijg ik ineens spontaan geen beeld meer. Als ik dan de PC opstart in de veilige modus, de drivers verwijder en de computer weer opstart werkt alles weer. (echter zonder de drivers dus). Ik heb de drivers van de site van HP geprobeerd, maar ook die van de site van Intel. Beiden geven hetzelfde probleem.

  De hardware via de installatiewizard of handmatig installeren maakt ook geen verschil, want het probleem blijft.

  Iemand enig idee wat dit kan zijn? Want ik kom er niet meer uit…
 • Wel eerst de Intel Chipset Installation Utility gebruikt en pas na een reboot die Graphic driver?
 • Heb ik al geïnstalleerd, maar helpt helaas niets…
 • Ook al in de bios gekeken, zal wel niet zoveel staan, naar instellingen voor die grafische kaart?

  Misschien kun je nog wat ondekken wat betreft restanten van oude of verkeerde drivers en die eerst uit het register halen.

  http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(no-installer)-download-1672.html

  http://www.winaddons.com/registrar-lite-20/

  Of een herstelinstallatie met een geslipstreamde XP SP3.
 • In het bios staan eigenlijk geen instellingen voor de videokaart, ook het gedeelde geheugen kan ik vreemd genoeg nergens instellen. Vanwege die reden heb ik besloten om de bios eens te gaan updaten.

  Helaas doet de laptop nu helemaal weinig meer :( Heb notabene de originele HP software en bios gedownload… Heb ook geen idee hoe ik dit terug kan zetten, want het enige wat de laptop nog doet is aan gaan. Ik krijg geen beeld en hij start ook niet door naar Windows (ik hoor namelijk geen geluiden.)

  Heb even contact gehad met het bedrijf Flashbios.org, en ze kunnen het voor €100,- verhelpen. Vind dat zelf wel veel van het goede als ik niet eens weet of de videokaart wel goed is.
 • Oeps, wat je ogen zien maken je handen stuk? :P

  Dat is mooi ku..

  Normaal heb je een bootblockbios maar dat zal een HP compaq notebook wel niet hebben, ook al met HP kontakt gehad over een biosherstel?

  Zit zeker geen floppydrive in?
 • Het is inderdaad erg eh 'vervelend' :P

  Deze notebook heeft dat inderdaad niet.. een floppydrive zit er ook niet in. (kan eventueel wel via USB).

  Ik zal even contact opnemen met HP, maar ik hoor vaak verhalen dat HP niet echt bekend staat om haar goede en vriendelijke service.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.