Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

fps gelockt??

Anoniem
Endor
3 antwoorden
 • Hey

  Ik heb een klein probleempje.. Telkens als ik een game speel en ik check mijn fps (met xfire) zie ik dat hij steeds naar de 60 fps toe trekt als het ware.. Hij komt nooit boven de 60fps uit met heel af en toe een uitzondering.. dan schiedt hij ineens naar de 80 ofzo en gaat dan weer verder op 60.. Games die grafisch te zwaar zijn zitten natuurlijk niet op 60..

  Nou opzich is dat niet zo erg maar bij snelle spellen (racespellen bijv.) heeft dit een nasty effect. Namelijk dat telkens als hij de 60 net even niet haalt en op 58 springt ofzo ik dat meteen merk in gestotter en geschok..

  Ik vind dit behoorlijk irritant.. Duss.. Kan ik er iets aan doen?? zit mijn fps op een lock ofzo?? De maximum vernieuwingsfrequentie is 60Hz maar dat betekende volgens mij niet dat de fps niet hoger kon??
  Mijn vorige kaart (7600 GS) had een maximum frequentie van 75Hz maar bij het spelen van WoW kwam de fps soms tot wel 120..

  Ik heb niks ge-overklocked en heb verschillende drivers geprobeerd.. Zowel laptop als modified desktop drivers..

  Ik heb een Geforce 8600M GS, 2GB Ram, Core 2 duo (2.20Ghz) en ik draai vista 32bit.
 • Zet V. Sync eens uit.

  Als je dat hebt aanstaan dan limiteert dat jou FPS naargelang de refresh rate van jou scherm namenlijk 60 Mhz. ( = 60 FPS )

  Bij wow heb je dat wrs uitgezet en komt jou fps daarbovenuit.

  Groeten,
  Endor
 • dat was t inderdaad :lol: :lol:

  thnx voor de snelle reactie :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.