Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Lage en schommelende FPS in WoW

Anoniem
None
35 antwoorden
 • Misschien is je processor je bottleneck in vergelijking met je videokaart?
  Worden je videokaart en je processor niet te heet? Wat zijn de temps dan?
  Heb je het al vanaf het begin, of is het probleem later pas opgetreden?
  Heb je hetzelfde probleem met andere games?
 • Dit ligt gewoon aan je pc.
  Betere pc kopen of settings lager zetten :wink:
 • ik denk idd dat zijn processor de bottleneck is, al weet ik dit niet zeker.
 • Hallo allemaal,
  om mee te beginnen, ik wist niet goed waar ik dit draadje moest plaatsen, dus een moderator mag et verplaatsen indien nodig.

  Nou ik heb dit probleem al eens eerder gemeld maar ben nooit echt stappen verder gekomen.
  De Frames per second in WoW schommelen bij mij op sommige tijden van laag (7-15 fps) naar normaal (40-50 fps) met intervals van 1 tot 2 minuten. In plaats van constant een normale FPS van 40. Weet iemand hoe dit komt? Het snel veranderen van de frames per sacond waarde geeft me namelijk erg veel lagg in het spel en bezorgt last wanneer ik aan het gamen ben.

  Ik gebruik een ATI Radeon HD3850 OC kaart en speel op een resolutie van 1680x1050. Dit is een kaart met meer dan genoeg geheugen en capaciteiten voor WoW. Ik had het probleem ook al (weliswaar met wat minder lage FPS) toen ik nog speelde met een resolutie van 1280x1024.

  Ik heb opgemerkt dat internet en andere applicaties ook langzamer gaan tijdens deze schommel-momenten. Ik zat dus te denken dat het aan mijn processor zou kunnen liggen. Ik heb hier niet zoveel verstand van maar mijn processor is een Intel Celeron D met 3.20Ghz. Het type zou ik niet zomaar kunnen zeggen.

  Kan iemand die hier verstand van heeft mij aub helpen?

  Bij voorbaat dank,
  Bram


  Edit: nog wat extra info over mijn systeem:
  Compaq Presario SR1905NL
  2 Gb RAM
  Windows Vista Home Premium met SP1
 • drivers voor de grafische kaart eens updaten

  gaat het niet schaad het niet :D
 • Heb ik ook al gedaan, haalt niks uit.
 • Laat dit AUB geen slack-topic worden, ik wil graag van dit probleem af.
 • Misschien je internet connectie? Ik weet niet of dat ook de oorzaak is van de Lage Fps.

  Misschien heb je andere programma's draaien op de achtergrond? Virusscanners zijn beruchte programma's :wink: .

  En zoals Wouter al zei : Je drivers dubbel checken.

  MVG
 • [quote:215521f543="Brambolino"] mijn processor is een Intel Celeron D met 3.20Ghz. Het type zou ik niet zomaar kunnen zeggen.
  [/quote:215521f543]

  Ja duidelijk je processor, een celeron D is nu ook niet een erg snelle en nieuwe processor, en wow vraagt geen mega goede graka, maar vooral 2 GB en een sterke processor, die moet namelijk veel bereken in grote steden etc.
  Daarvoor is je processor te zwak, helaas.
 • 7-15 frames is wel erg laag. De game is al 5 jaar oud dus pentium D zou goed genoeg moeten zijn lijkt me.

  Heb je veel addons? Bijvoorbeeld Questhelper? Zet AL je addons eens uit en kijk wat er dan gebeurd… Questhelper staat erom bekend je cpu op toeren te jagen.
  Verder heb je windows vista, google eens op indexing service. Waarschijnlijk staat die aan.
 • Lol ik had hetzelfde probleem met mijn oude Intel Celereon D 3.2GHz.
  Alleen had ik nog regelmatig een BSOD erbij. Ik heb maar een nieuwe samengesteld en bruikbare onderdelen eruit gehaald om in me ma haar pc te stoppen. Ik zou de processor dringend upgreaden :)
 • Celeron is ook heel wat anders dan een pentium D…
  Wow loopt perfect op mijn pentium 4 2.54 ghz en dat is nog een single core… 30 fps ongeveer op de hoogste details (6800gt).
 • Volgens mij wordt de processor gewoon te heet.
 • Ik heb wat addons aan staan, en heb deze ook al eens uit gezet. Er is haast geen verschil. Dus dan is het de processor? Ik heb nog nooit de temperatuur gechecked. Eigenlijk zou ik niet weten hoe dit moet. Is daar een programma voor ofzo?

  Als ik een nieuwe processor zou moeten kopen welke raden jullie dan aan? Het moet niet te duur zijn.
 • Core 2 duo E8400
 • [quote:ad319ec639="Brambolino"]Ik heb wat addons aan staan, en heb deze ook al eens uit gezet. Er is haast geen verschil. Dus dan is het de processor? Ik heb nog nooit de temperatuur gechecked. Eigenlijk zou ik niet weten hoe dit moet. Is daar een programma voor ofzo?

  Als ik een nieuwe processor zou moeten kopen welke raden jullie dan aan? Het moet niet te duur zijn.[/quote:ad319ec639]heb je echt alle addons uitgezet…
 • [quote:7fe34eff2d="sdk"]
  heb je echt alle addons uitgezet…[/quote:7fe34eff2d]

  Nee ik heb perongeluk een addon aan laten staan :?
  Duh, tuurlijk heb ik alle addons uitgezet…

  [quote:7fe34eff2d="JasperCLA"] Core 2 duo E8400 [/quote:7fe34eff2d]

  Ziet er interressant uit. Ik vraag me alleen af of een dual core processor wel past of werkt met mijn moederbord. Kan iemand me hierin wegwijs maken?
 • [quote:7e216a3484="Brambolino"]Ziet er interressant uit. Ik vraag me alleen af of een dual core processor wel past of werkt met mijn moederbord. Kan iemand me hierin wegwijs maken?[/quote:7e216a3484] Mij lijkt het wel moeilijk om een intel processor, op een Amd slot te douwen. Je kan het proberen, maar ik denk niet dat het past :wink: .
 • [quote:6c9a29b755="NHubregtse"][quote:6c9a29b755="Brambolino"]Ziet er interressant uit. Ik vraag me alleen af of een dual core processor wel past of werkt met mijn moederbord. Kan iemand me hierin wegwijs maken?[/quote:6c9a29b755] Mij lijkt het wel moeilijk om een intel processor, op een Amd slot te douwen. Je kan het proberen, maar ik denk niet dat het past :wink: .[/quote:6c9a29b755]

  Dus, weet iemand iets wat wel past?
 • Ik dacht zelf dus aan de AMD Phenom X4 9850. Mocht ik die kopen, is dan ook een nieuwe koeler + koelpasta nodig? Of kan ik dan gewoon de oude koeler zonder koelpasta gebruiken..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.