Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe monitor gezocht

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik game nu al een lange tijd met dezelfde (oude) monitor en vind het tijd worden om nu over te stappen op een nieuw beeldscherm. Echter, ik heb weinig kaas gegeten als het gaat over alle verschillen tussen monitoren en de talloze specificaties dus daarom vraag ik jullie help aangezien ik er niet zelf uitkom.

  De rest van mijn systeem bestaat uit:

  - Core 2 Duo E6750
  - GeForce 8800 320MB
  - 2 GB geheugen
  - Windows Vista Home Premium
  - Antec 600 Watt voeding

  De resolutie die ik momenteel het meest gebruik is 1280*1074. Daar komt bij dat ik weet dat de GeForce 8800 320MB nogal zakt in performance bij hoge(re) resoluties en ik ben nog niet van plan om een nieuwe 3D-kaart te kopen omdat ik tot nu toe alles naar behoren kan spelen.

  Ik gebruik mijn PC eigenlijk alleen om te gamen; ik gebruik hem nauwelijks om film te kijken.

  Kortom, een monitor die hier een beetje bij aansluit maar ook niet té duur is. Als het gaat om de prijs zit ik zelf rond de 160 á 180 euro. Als de prijs iets duurder uitvalt maakt het in principe niet uit maar ik wil er geen 60 euro boven gaan zitten of iets dergelijke..

  Over de specificaties? Tja, daar ben ik zelf absoluut niet van op de hoogte. Ik zelf wat dingen opgezocht over 'ghosting' en 'backlight-bleeding' maar het enige dat ik kan zeggen is "zo min mogelijk" maar dat lijkt mij een eerder logische reactie eigenlijk..

  Hopelijk kan iemand mij hiermee helpen aangezien ik er zelf echt niet uitkomt,

  Jelle
 • Ghosting is als de ms van een beeldscherm te hoog is. Dit komt vooral voor in shooters omdat daar de snelste actie is. Dus als je een Gaming beeldscherm koopt moet je zien dat de ms zo laag mogelijk houd. 5ms is meer als voldoende denk ik. Dan let ik zelf nog op het contrast van een scherm en natuurlijk de prijs. Hoe groot moet je monitor zijn?
 • Oké, bedankt!

  Ik heb zelf even zitten kijken en er wordt vooral een keuze gemaakt tussen 5 ms en 2ms. Of 2ms een groot verschil heeft weet ik niet maar als 2ms een stuk duurder uitvalt dan 5ms (wat ongetwijfeld zo zal zijn) dan ga ik liever voor 5ms. Echter, als het prijsverschil (redelijk) klein is dan is dat ook te overwegen denk ik.

  De grootte daar zit ik over te denken en ik denk zo rond de 20", als laagste 19".
 • http://www.forcom.be/?product=303325

  Zeer mooi scherm, heb zelf de 22" variant. Heldere kleuren, snelle responstijd 8)
 • Met jouw resolutie kom je uit op een 19" scherm. En die heb je onder de 180 euro voor het uitzoeken. 22" brengt je waarschijnlijk in de problemen met je videokaart.

  Met 2ms heb je niet zoveel mogelijkheden, maar het kan wel:
  http://tweakers.net/pricewatch/160821/iiyama-prolite-e1902s-b1.html
 • http://www.computerland.nl/ProductDetails.aspx?en=NS00573524
 • Ik ga toch maar voor een 19", dat lijkt mij dan ook 'veiliger' met mijn 3D-kaart.

  Is er (naast een redelijk prijsverschil) nog een groot verschil tussen beide 19" monitoren van Iiyama?
 • De eerste is 1280x1024 standaard, de tweede 1440x900 breedbeeld (kleiner dus).
 • Oké, bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.