Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Onboard ATI HD3200 driver probleem

Anoniem
Lange Pier
13 antwoorden
 • Onlangs kocht ik een nieuw systeem met een MSI K9A2GM-FIH moederbord dat voorzien is van een onboard HD3200. De driver op de bijgeleverde CD geïnstalleerd maar het scrollen is nooit lekker gegaan. Vandaar dat ik nu de meest recente driver van de ATI website geplukt heb en deze geïnstalleerd (met CCC) nadat ik de oude verwijderd heb (ook met Drivercleaner Pro).
  Nu kan ik de resolutie 1650x1050 weer niet selecteren en is het scroll-probleem nog steeds niet opgelost.
  Alle overige drivers zijn gewoon direct geïnstalleerd na de XP-setup. In het BIOS heb ik de video geheugen grootte op "Auto" gezet.

  Wat kan er aan de hand zijn?

  Inmiddels dit topic gevonden. Wel erg slecht dat dit een bekend probleem is.
  http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=99753
 • Ik heb dat ook eens gehad, wat je kunt doen is niet de meest recente drivers, maar 1tje eerder proberen. Is een resolutie van 1680 x 1050 ook niet een beetje hoog gegrepen voor een HD3200? Je kan ook met everest eens kijken hoeveel geheugen de kaart krijgt omdat het op auto staat. Of je wijst gewoon standaard 250MB toe.
 • Nee, een oudere driver lost het probleem niet op. Ook al wijs ik 256 MB toe, dit helpt niets. 1650 x 1050 moet ie makkelijk aankunnen, dat kan een systeempje van 10 jaar oud nog wel, het gaat niet om games… Ook op 800 x 600 gaat 't scrollen moeizaam, dus in die richting moeten we 't niet zoeken. Het heeft schijnbaar puur te maken met de slechte 2D prestaties zoals ik op het ATI forum lees.
 • http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=1436

  Zou toch even de driver vergelijken die op de cd staat met deze mocht het een andere datum zijn deze proberen, overigens is het voor onboard kaarten moeilijker om de drivers van de fabrikant zelf te gebruiken, soms zijn ze aangepast specifiek voor dat bord.
 • In eerste instantie heb ik inderdaad ook de drivers van de MSI site gehaald, dit had helaas geen beter resultaat. Pas toen ik de driver van de CD weer installeerde, verscheen de gewenste resolutie in het lijstje.
 • http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1313210

  Had je deze ook al gelezen?
 • Nu wel. Ik heb geprobeerd het BIOS te updaten maar "current version" en "online version" zijn beide gelijk dus dat heeft weinig zin.

  Ik ga zo maar weer terug naar de VGA driver van de meegeleverde CD. MSI Live Monitor komt met updates aanzetten die helemaal niet geschikt zijn voor de HD 3200, vreemd.
 • Het is natuurlijk ook geen HD3200, de RS780GPU zit in de chipset gebakken en bij mijn weten heet die een 780 G IGP in de AMD 780G chipset, daar krijg je dan denkelijk een update melding over.
 • Er staat bij elke driver een overzicht van ondersteunde kaarten, maar de HD 3200 staat er nergens bij.
 • Ik had vroeger een gelijkaardig probleem toen ik voor mijn ati radeon 9500 pro een verkeerde driver installeerde. Alles ging zeer sloom en het scrollen reageerde traag.
  Ik heb toen de juiste driver geïnstalleerd en toen werkte alles naar behoren.

  Mijn 9500 PRO kan de resolutie van 1680x1050 juist aan, dus jou hd 3200 zou daar geen probleem mee mogen hebben.
 • Klopt, het heeft ook met brakke drivers te maken. De enige die juist werkt (op het trage 2D na) is die op de meegeleverde CD.
  Echter, het haperende scrollen is erg storend. Schijnbaar zit er niets anders op dan te wachten op een nieuwe goede driver…
 • [quote:dd00aa8067="JBS"]Er staat bij elke driver een overzicht van ondersteunde kaarten, maar de HD 3200 staat er nergens bij.[/quote:dd00aa8067]

  Het is toch een AMD 780G met een SB700 Chipset?
 • AMD 780G met een RS780. Maar ik mis je punt, ik heb het niet over chipsets in de lijst maar over namen van grafische kaarten als RX1950PRO en RX1900XTX.

  Begrijp ik je verkeerd? Of andersom..?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.