Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

digitale tv op computer

Anoniem
Repr
12 antwoorden
 • Hoe krijg ik een digitaal signaal, wat via een scart aansluiting uit het digitale modem komt op mijn computer waar normaal een analoge coaxkabel op de tv kaart past?
 • Niet, die "digitale modem" zal wel een decoder zijn.
 • Ik heb een tweede decoder op de lijn waar nu ene 2e tv aanhangt. Ik wil er dus op dezelfde manier een derde aanhangen voor een computer, maar wat met een extra tv kan, kan dus niet met een computer, warom?
 • Als je een s-video ingang hebt op je analoge tv-kaart zou je een adapter van scart naar s-video kunnen kopen.

  http://www.allekabels.nl/display.php?cat=82&group=83&gclid=CPrN4_79rpYCFQ1gQgodJB0qLA
 • Bij mijn weten kies je de kanalen via de decoder, dan heb je niets aan de tvtuner in de PC.
 • Dat klopt helemaal, maar ik ben in de veronderstelling dat er altijd enkele kanalen bestemd zijn voor externe bronnen. Op mijn huidige tv is dat bv kanaal 37, daarop kan bv een extern apparaat functioneren. Is mijn idee of indruk onjuist?
 • [quote:49123b598f]enkele kanalen bestemd zijn voor externe bronnen. Op mijn huidige tv is dat bv kanaal 37, daarop kan bv een extern apparaat functioneren.[/quote:49123b598f]
  Deze zin lijkt me heel duidelijk, toch? Even goed lezen.

  In gewoon Nederlands: er kan een videorecorder, een dvd-speler, een spelcomputer e.d. op aangesloten worden.
  Het tv-toestel geeft datgene weer wat door de dvd-speler (als voorbeeld genomen) wordt aangeboden.
 • Deze laatse bijdrage begrijp ik niet, wat is de boodschap die je wilt vertellen, dat er nu wel een digitaal signaal kan worden ontvangen of niet
 • Via een scartkabel gaat er zowiezo geen digitaal signaal. Als je geen digitale TV hebt kan er ook geen digitaal signaal ontvangen worden.

  Ik zal jou vraag dus even ontleden, jij vraagt: [i:9596f5904e]Hoe krijg ik een digitaal signaal, wat via een scart aansluiting uit het digitale modem komt op mijn computer waar normaal een analoge coaxkabel op de tv kaart past?[/i:9596f5904e]

  Ten eerste komt er via de scart dus geen digitaal signaal.
  Ten tweede is het geen digitaal modum maar een receiver / decoder
  En een verloop van een scart naar een gewone antenne kabel bestaat niet.

  dus vertel eerst eens welke aansluitingen (uitgangen) er op je decoder zitten. kunnen we van daaruit verder.
 • Ik heb tv digitaal van ziggo. Ik heb dus een aantal lijnen in huis waarvan er twee naar een digitale decorder lopen, die met een coax kabel wordt gevoed en van waaruit met een scart kabel de tv wordt gevoed. Er zit verder een coax uitgang op waarmee het signaal eventueel verder kan worden gevoerd. reden waarom ik via een extra digitale decoder wil werken is de lange afstand tussen kabelmodem en computer, een analoog signaal moet flink worden versterkt, digitaal niet.
 • Die coax voert ook het digitale signaal, en in die decoder zit een analoge breedband versterker, dus bij de PC ook een decoder en die aansluiten op de coax zou moeten werken.

  Of gewoon een goede versterker van Hirschmann b.v. ertussen kan ook.
 • okee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.