Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

teksten gedeeltelijk vaag

Anoniem
vorster
4 antwoorden
 • Ik heb sinds kort het probleem dat de teksten op een deel van het scherm vaag zijn. In het ene venster zijn ze vaag, in het andere niet. Het gaat dan om bijvoorbeeld Windows Verkenner, of Windows Live Mail. In Live Mail zijn de teksten in het linker venster (de samenvatting van de ontvangen berichten met de envelopjes) vaag, alsof het in draft wordt weergegeven. Maar een geopend bericht in een ander (deel)venster geeft wel een goed beeld.
  Ook de kleuren zijn vager (en ook in andere programma's zoals Word) evenals de schuifbalken.
  Bij Verkenner doet zich hetzelfde probleem voor. De teksten bij de mapjes zijn vaag, maar een geopend document, foto etc worden wel duidelijk in het andere venster weergegeven.
  De balken boven en onder zijn wel duidelijk
  Het lichter of donkerder instellen van de schermen geeft geen oplossing.
  Wie weet hoe dit wel is op te lossen?
 • http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/tips_trucs_windows/cleartypetuner.aspx

  Misschien?
 • Bedankt voor je reactie. Ik heb alle mogelijkheden toegepast, en er is wel verbetering. Maar nog niet bij Windows Live Mail en de balken.
 • Heb je toevallig een TFT (LCD) scherm? Zo ja controleer dan of je wel op de juiste resolutie werkt, een tft scherm heeft eigenlijk maar 1 resolutie die hij helemaal correct weer kan geven, afhankelijk van het formaat scherm.

  Mocht het tft scherm analoog aangesloten zijn, kan je ook de auto adjust functie nog een keer uitvoeren, zodat het beeld weer goed uitgelijnd wordt over de pixels.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.