Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

24"of 26" ?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik wil een groter scherm. Nu 19". Denk aan 24"of 26".
  Gebruik PC voor internet, office en gaming, vnl Flight Simulators. Vanwege dat laatste lijkt een 26" me wel handig. Maar ik hoor verhalen dat je vanaf normale afstand bij een 26"-TFT problemen krijgt met de kijkhoek, zelfs bij de betere merken.
  Heb het dus over TN+film-scherm; die andere systemen zijn me te duur.

  Heeft iemand ervaring met 26", en wat is voor mijn gebruikersprofiel, waarin dus geen filmkijken en niet veel fotobewerking, een aanrader?
 • Van 19" naar 24" of 26" is een behoorlijk verschil. Wat voor videokaart heb je?
 • 24 of 26 inch is qua resolutie niet verschillend, beiden 1920x1200
  Iiyama E2607WS lijkt wat dat betreft wel een leuk schermpje, kan alleen weinig reviews vinden.
 • Wat kaart betreft; nu een 6600GT. Maar ik ga ook mijn PC verbouwen. Denk aan Intel P45 of X48 Bord met Quad 8300 of zo, 4 GB DDR3, en een ATI 4870 of een GF 9800GTX+. In ieder geval voldoende om die monitor aan te sturen.

  24"en 26"gebruiken inderdaad beide 1920 x 1200; dus is een 26"gewoon wat "opgeblazen", zonder pixeluitbreiding, dus ook niet méér beeld, wel groter.
  Het gaat erom hoe in de praktijk een dergelijk groot scherm bevalt qua kijkhoek vanaf normale kijkafstand. Ofwel; zit je voortdurend met je kop te draaien om alles te kunnen overzien.
  Wie heeft daar ervaring mee?

  Heb al heel wat uren zitten internetten naar reviews en testen van diverse 24" en 26" schermen, en hier en daar ook wat in tijdschriften gevonden. Zoals vaker spreken velen elkaar tegen, dus wordt je niet veel wijzer en zie je op gegeven moment door de bomen het bos niet meer.
 • Ik zit vrij dichtbij m'n monitor en eigenlijk beweeg ik niet heen en weer oid
  Maar voor mij was de stap wellicht wat geleidelijker van 22" naar 24"
  Kijkhoek heb ik geen problemen mee maar ik heb dan ook een scherm met een grote kijkhoek
  http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Test-artikel/BenQ-FP241VW.htm
  Maar zolang je recht voor scherm ziet is het niet erg waarschijnlijk dat je problemen hebt.
 • Ben zelf ook van van 19" naar 24". Dat is me best goed bevallen. Ook met een 'goedkoop' TN scherm zie ik de hoeken nog goed.
 • ik ging van 17" naar 22" .. volgens mij is dat een nog grotere stap dan van 19" (ook al breedbeeld voor de meesten) naar 24".

  heb zeer recent een Apple Cinema Dislplay van 30" een week lang mogen uitproberen. Heerlijk t.o.v een 22". De 22" heb ik nu zo'n anderhalf jaar, maar ben wel toe aan een nieuwe (grotere) hehe. Een 28.1" (heb ook hier 3dgn ervaring mee) heb je al voor minder dan 400 eurie, en die is uitermate geschikt voor webdesign/videobewerking, gaming, films etc, EN heeft een goede inkijkhoek.

  check www.salland.eu maar. HannsG :) onderdeel van HannStar
 • Knoop doorgehakt en Samsung T240 gekocht; 24" dus. Bevalt prima!

  Wat de antwoorden betreft, die zijn, zoals helaas regelmatig op forums (no offence!) niet helemaal ter zake.

  De vraag was of een 26" widescreen vanaf normale kijkafstand beeldkwaliteit verliest in de zijkanten, en dat blijkt mee te vallen. Desondanks 24"gekocht. Je ziet vaak dat de goedkopere kwalitatief mindere groot-en-veel-producten even duur zijn als de betere kleiner-en-minder-producten. Dan kies ik toch voor het laatste. Bovendien koop ik dergelijke zaken nooit via internet; ik wil zien met wie ik handel, en bij de twee winkels waar ik mijn spullen regelmatig koop kan ik bij problemen desnoods rekenen op de aandacht en service van meneer de directeur zélf. Hetgeen me al meer heeft opgeleverd dan die paar tientjes die je uitspaart via internet. Maar dat blijft natuurlijk een zaak van persoonlijke voorkeur.

  Case closed.
 • zegt ook niet altijd wat.

  ik koop al jaren bij Alternate en Complus, en als ik problemen heb, wordt het altijd voor mij binnen een dag opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.